Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 17)

• 20 610
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Да, и аз мисля, че раница/кенгуру ще задълбочат нещата, те са големи вече, къде тепърва за 2 годишно раница. Количката ние я ползваме само за далечни разстояния, но като се замисля, сигурно има месец да не е изкарвана, то в тези жеги гледам да си ги спестявам. Забравих да кажа, че бях на родителска среща в яслата. Както се надявах, няма да се носят консумативи, само трябвало да им купим учебници, не знаех, че вече има има и за ясла 😀 Видях и едната от сестрите в нейната група, то екстеншън в цвят платине, то силикон в устните, як солариум, татуирана бодлива тел на ръката, лепени мигли...като цяло магистрален вид, мен ме уплаши, ама викам си, детето не страда от предразсъдъци, дано я хареса. В моите представи сестрите в яслата са симпатични благи бабки, но явно съм изостанала и трябва да си осъвременя представите. Другото е, че директорката каза, че септември като тръгнат, тя вече ще се е пенсионирала и ще има друг директор. Градината е нова и празна, от нас ще се очаква да ги оборудваме с играчки. Прибрах се леко разочарована, дано не съм направила лош избор с тази градина, но гледам по никакъв начин да не показвам пред нея. Говоря положително и постоянно, даже като се спомене да яде и спи, за да порасне, тя сама казва "ходи гина", но ще я пусна със свито сърце, дано тревогите ми са напразни.

# 571
Днес съм с адско главоболие.
Не спират да се тръшкат, бият, хапят, ревът...аз крещя и заплашвам наред.
Скоро ще започне шамарената фабрика!
Днес излязохме с рев от вкъщи и единият рева до кухнята и обратно има-няма час му се събра.
"Любимо" ми е да ме гледат с укор, че нищо не правя да го успокоя( то няма какво да направа, в такива състояния като изпаднат не чуват и не виждат каквото и да им се говори).
Толкова бях бясна вече на една жена пред мен. Щеше да си счупи врата да ме зяпа. Накрая почнах да и се усмихвам и да и махам. Тя се сепна, първо се спря , после с двеста отпраши...ако ме беше изчакала щях да и ги връча с думите "Ооо, благодаря ви, искате да ми помогнете ли?"
Вече смятам така да процедирам  с възмутени лелки и баби. А ако се случи майка "отличник" да ме зазяпа следващият път, ще предложа да си разменим количките, ако сме в една посока.

Искам този ден да свърши и да ударя една чаша вино....мръъъннн...

# 572
Май само аз не съм имала случай да ме гледат с укор. Тя като се хвърли на земята, всички се усмихват и често я подканят, я какво хубаво дете си, ще се изцапаш, оооо какво си напазарувала, тръгвай с мене да те водя у нас да ми станеш внуче... Джой, да не ти пука как те гледат и какво си мислят, понякога нещата са само в нашите глави, няма майки отличнички, вчера и техните деца са се търкаляли по земята и са ревали с часове, пък вчера ако не са, утре ще 🤗

# 573
Джой,аз такива майки ,на които децата йм се тръшкат и ревът ги гледам със съжаление, защото вкъщи е същото ,а майка с 2 ,оххх . И при нас скоро ще отвори шамарената фабрика

# 574
Все си казвам, че ще следя и ще пиша и хоп ...то минали 2-3 теми вече. Ами не смогвам много. Момичетата бяха почти 2 месеца болни. През 10 дни. С Нора дори лежахме 7 дни в болница. Вдигна 40, направи гърч....абе тежки месеци бяха.
Много се радвам на горещините,  дано убият вирусите.
Сега подготвям рождения ден. Очертават се около 30-40 човека..  и време за нищо няма.
Помните ли, коя беше темата, в която се обсъждаха документи за майчинство, отпуски... изгубила съм я. А имаше добри консултанти.

# 575
https://m.bg-mamma.com/?topic=1436544.540
Темата за детските.

M_lady, голям кошмар е било при вас Sad

Те тия дето ме гледат с укор си им личи възмущението. Само ме гледат с навъсени вежди и любимо ми е като му кажат на ревящото " Ох, горкото какво ти има"
 Иначе такива,  които се "карат" са ми най-полезни, но рядко срещам разбрани. Ако ги закачат и ги заговорят се кротват...

# 576
Радвам се, че писа! Звучи ужасно! Дано вече всичко е наред при вас!
За тази тема ли питаш

# 577
Joy joy разбирам те до болка. Аз съм с един дивак, не двама и едвам съм се сдържала последните дни да не го шамарасом. Къде е виновен той, къде не положението е извън контрол при нас вече. Крещи се, реве се, инати, тръшкания мрънкане, съня се разби отново. Аз казвам не, баба казва да. Аз казвам не, дядо казва - ела аз ще ти го дам /покажа и т. н. Стане ли 20ч демоните идват, не мога да отида до тоалетна, не мога от дивана да се пресегна до масата. Не мога да пия вода, да ям, за всичко е крещене и рев, а съм до него през цялото време. Накара ме да се разкрещя пред хората, в чужда къща, всяка вечер е това откакто е роден ВСЯКА. Обеща съм си, че дойде ли баща му, лягам да спа, а през деня кафета и разходки. И сега съм на косъм да отида в Стара Загора на гости и са го оставя за два дена... Не се търпи просто.
На двора играе с братовчедките му, качва с е на пързалката без ръце, падна удари си главата в цимента, вчера сяда на сгъваем стол падна в дупката на облегаката пак главата удари. Не се спира за секунда. Пясък му донесоха с две ръце го пръсна из целия двор поне 5 пъти. Никакъв басейн няма да види, вече съм убедена в това. Бута момичетата, хвърля, тръшка играчки, удря мен.... Наистина не знам какво да правя. Нито с добро става, нито с лошо.
По цял ден не яде абсолютно нищо, от толкова натискане за храна, вече пиши когато види някой да яде или когато му предлагат. Забрани тази вечер, вскякава да му се дава, докато не посегне към нещо... Както солети и бисквити. Да видим утре дали ме е чул някой. Две закуски му се правят и не яде, излизаме и още 3 закуски се купуват. Аз карам 5 дена на тесто и баници да дояждам. На обяд манджите от кухнята двете се опитват и отделно сготвенето... Една хапка не е изял ЕДНА....
JOY joy с малко по голямо закъснение от 5 дена, нямах възможност да пиша тогава....
Честити две години Щастие! Да са ви здрави най вече, палави деца - здрави деца, така казват. Ще минат и тези моменти. Утре ще са големи момчета и момичета. Hug

# 578
Леле, момичета, като чета, все едно за моето дете става дума... Явно е период при децата около 2-те години. И при нас е същата работа в много отношения. Най-тегави са ми разходките, не иска да стои закопчана с колан в количката, като усети, че го слагам, започва да пищи. Откопчавам я, съответно при първата дупка или бабунка е вече наполовина свлечена. В някакъв момент иска да слезе и ми дава ръката (или иска да ми хване пръста само), но това само в познат район. Ако примерно излезем в морската градина или някъде другаде, където не й е много познато, започва да вдига ръцете да я нося и ако не стане на нейното, изпада в тантрум. Вече не ми се ходи по-далеч от около блока, но пък сенчестите места са рядкост, за местния парк да не говорим - някакъв ад е още от 9 часа. Съответно аз цялата тека, тя реве, направо не ми се излиза, но си носи обувките като някое кученце и няма как да ми се размине. Моето спасение е като се върне баща й след пет и да я изведе, а аз да си почина малко, защото следобедите започнах пак да работя от вкъщи.
За яденето - въртим се около няколко неща, които започнаха да й омръзват. Яде пълни глупости като цяло, сутрин много рано търси АМ и ако не й дам, започва да се дере, после давам каша преди разходката или чак на обяд, ако сме излезли рано и млякото още я държи. Пробвах с попара, яде няколко хапки и бута купата. Киселото мляко също взе да й омръзва, сега има интерес към плодовите пюрета, крем Рожков и едно ванилово коремче, понякога и малко хляб. Месо не е яла от два месеца, както и нещо със зеленчуци. Зрънчо и солети може да яде на корем, но гледам да ги огранича, защото съвсем ще загуби апетит. Голям зор с яденето като цяло! Вода иначе пие много, сокове не харесва, само вода. Онзи ден откри вафлата и се скри да си я яде, много беше смешна, открадна я от кака си и стана панаира, стана и мазало голямо с шоколада - беше навсякъде хахаха.
Още не съм започнала с махането на памперса сериозно след няколко категорични отказа, но трябва да започна. Честно ви казвам обаче, като се сетя как ми призлява всеки път преди хранене, не знам как ще намеря нерви и за гърне...
По площадките се научи да не дава нищо, може да не го поглежда, но ако някой й вземе играчка, втурва се да си я вземе и то с рев. Иначе към чуждите много не посяга. Вероятно е някакво чувство за собственост, което е нормално са се развие на тяхната възраст.
На мен въобще не ми пука кой ме гледа и какво ще си помислят хората. С голямата беше друго, много се притеснявах и тя удобно ме манипулираше с този мой страх. Децата са изключително интуитивни и добре усещат къде минават номерата. Но има и друго - те все още не знаят как да управляват емоциите си и е добре да усещат по-скоро подкрепа и спокойствие, колкото и да е трудно за нас майките! И аз си изпускам нервите и става много по-зле, според мен си е и до детето.
Само се моля да е жива и здрава, а другото все някога ще мине. Пожелавам на всички здрави нерви и мнооого търпение 🌸

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 22:55 от Mini Me

# 579
Мини ми, при нас много действа спокойното говорене, "лигавенето" от моя страна за да го успокоя. Колкото по рязко, по грубо, по отрицателно толкова по лошо. Просто нямам възможност тук да говоря така, защото в 90% от случаите някой ме надвиква зад гърба ми с НЕ НЕ Не или просто се обяснява с мен, но на висок тон... И всичко отива по дяволите...
Става една каша, никой не чува другия.

Черпя ви по една тортичка виртуално, днес остарявам Blush

# 580
Добро утро, Вики цяла нощ гори ,не съм мерила температурата,но сега като се събудихме я премерих и беше 37,5 .
Няма други симптоми освен избиващи долни кучешки зъбки,но не мисля,че е от тях ,според мен температурата от зъби е мит и сега сйм в чуденка на къде ще избие тази температура

# 581
Мини ми, при нас много действа спокойното говорене, "лигавенето" от моя страна за да го успокоя. Колкото по рязко, по грубо, по отрицателно толкова по лошо. Просто нямам възможност тук да говоря така, защото в 90% от случаите някой ме надвиква зад гърба ми с НЕ НЕ Не или просто се обяснява с мен, но на висок тон... И всичко отива по дяволите...
Става една каша, никой не чува другия.

Черпя ви по една тортичка виртуално, днес остарявам Blush
Съгласна съм напълно. Аз виждам и като се карам на голямата ми дъщеря, веднага става тревожна и започва да повтаря "няма, няма". Къса ми се сърцето, но няма как никога да не повиша тон, някога е неизбежно.
Честита да си!
Ради, да ти кажа и аз мисля, че високите температури от зъби не са нещо особено реално. По-скоро пада имунитетът от никненето и организмът става податлив. Сега върлува пак някакъв вирус, аман вече, не измряха ли тези бацили най-накрая. Бързо оздравяване и дано е нещо за 1-2 дни 🙏

# 582
  • Варна
Честит рожден ден, Мис! Бъди здрава! И по-леко прекарване откъм нерви в Бг 😁

Ради, дано бързо мине - ако вдигне още, дай температуро понижаващо

# 583
Благодаря момичета. Hug
След забраната да му се предлага храна. 4 вида закуска предложиха, на последната щеше да повърне. Дори не иска да погледне и пипне храната.
Защо правят така тези хора и не чуват... Не виждат ли, не разбирам Disappointed Relieved

# 584
  • Пловдив
Орехче, браво, че сте махнали количката 🙂
Милото, описа Йони как се държи на моменти.
М_lady, радвам се, че още ни следиш.
Мис, бъди жива и здрава и Божко да те ядосва по-малко.
Вчера една жена измъкна малко коте, което се беше свряло под кола в жегата, като я навигирах как да го хване и после Йони като видя котето, беше много развълнувана. След това цял ден повтаряше "Коте, жената, кола!" и се опита да разкаже на баща си на обяд за случката.
Тепърва нормализираме обичайния режим след една седмица море. В хотела и ресторанта все виках името на дъщерята с една октава по-високо от обичайното. Изкара престоя на пържени картофи, кисело мляко, макарони, риба и сладолед. Поне тази година успя да влезе в морето до кръста. По тялото ѝ, първо зад колената на свивките, после под мишниците и гръбчето се появиха червени лишеи. Не я сърбят. Днес сме при личната да видим какво ще каже. Морската вода ги направи по-бледи и повечето изчезнаха, с изключение на крачетата. Виждам, че пак стават по-червеникави и пак започват да се появяват. Не знам какво ги предизвика.
Прах килим вчера и Йони скачаше по него и плискаше навсякъде с вода 😄 Е, падна някоко пъти, сменихме и дрехите няколко пъти, но, момичета, изпрах си килима 😄
За финал: снимка на малкото момиче, което върви към плажа:

Общи условия

Активация на акаунт