Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 17)

• 20 012
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
Не знам🤷‍♀️
Нашето се казва хексалгин и помогна ,нямам опит с диалгина
Предполагам,че имат някаква разлика иначе нямаше да съществуват под две имена,но може и да греша

# 721
Диалгин, хексалгин и аналгин са едно и също на различна фирма. Състава е метамизол натрий и на трите.

# 722
Диалгин, хексалгин и аналгин са едно и също на различна фирма. Състава е метамизол натрий и на трите.
Лизи, съболезнования. Лек път на душата на дядо ти 🙏Извинявай, може и да си писала, но понеже и ние бяхме болни, четох отгоре отгоре - води ли малката на лекар? С голямата два пъти лежахме в болница за стомашно-чревни инфекции. Единият път беше бактериална, а другият беше ротавирус. Последното се характеризира с много обилна диария и висока температура, но разбира се може и да не е това. Оф, ужасни са стомашните, децата става парцали.
И двете деца прекараха двудневен вирус с температура и гърло. Сега пък малката си прехапа езика отстрани и стана голяма рана, тъкмо мина вчера малко и днес пак захапа стърчащото и пак наново. Супер крива е, не иска да яде, не може да спи, дундуркаме се и вече нямам ръце. Някоя мама знае ли нещо за подобни случаи, аз купих Анафтин за пръскане, но не знам да ли не трябва нещо за мазане да е...
Видях, че коментирате хомеопатията. Ние сме при класически хомеопат от поне 10 години - каката от 3 годишна я лекуваме така (вече е на 12) и не е пила антибиотик оттогава (Пу Пу). Малката като бебе също я записах и засега успешно минава всичко, дори и като е много зле. Имайте предвид, че джипитата не са хомеопати, трябва да е добър и класически, за да е лечението успешно. Използването на няколко вида гранули на общо основание не е правилната практика и затова много хора се разочароват. Преди да се започне лечение при хомеопат, се минава интервю, което трае час поне, като се разказва цялата история на пациента - от раждане до генетични заболявания. Темата е дълга наистина, но именно хомеопатията ни извади от порочния кръг на болници, антибиотици и ходене по мъки. Лично за нас работи, но не е панацея и всеки е добре да си прецени сам за себе си.

# 723
Mini me, с ковид сме. За сега педиатърката казва да не ходим, че ще мине. Явно я е страх от зараза, а тя е на смяна в детско отделение в болницата. Още не е яла... Чудя се да я мъча ли на сила със спринцовка с малко безлактозно АМ, от вчера на обед нищо. На мен езука ми е в афти и цялото небце ми е подуто, ако и при нея е така, разбирам защо реве като види ядене.

# 724
Бързо оздравяване! Според мен не я мъчи, макар че със сигурност се притесняваш от това, че не е яла. По-скоро е добре да пие вода, от малко глад едва ли ще й стане нещо. Като й светне малко, сигурно сама ще поиска. То аз хубаво давам акъла, ама и ние с яденето не сме в цветущо положение и разбирам какво е притеснението ти...

# 725
Plamingo__ да, това е. Аз снощи преобличах моята, защото докато се дърпа отървах 5-6 капки и тогава наистина се нетрае. Метнах и блузата под асмата където сядаме и комари нямаше, поне според баба.

Диалгин и хексалгин са едно и също. Има диалгин кидс и не е горчиво кото другите две. Поне лекарите така твърдят. Аз съм алергична към съставката на аналгин и съответно и тези двете и не съм ги опитвала.

# 726
Лизи, съболезнования за дядо ти! И бързо оздравявяне ви пожелавам!:heart:

# 727
Ние се отказахме да водим Ави на хомеопат, знам, че много хора са доволни, но на мен ми е "ала-бала". Иначе човек като е отчаян търси всякакви варианти. За щастие има подобрение при очите, ходихме пак на очен, всичко е наред, просто нещата се случват бавно.
Да ви се похваля, Ави всеки ден ми казва "обичам те", дава целувки и мнооого се гушка ❤️ просто се разтапям. Е, първото "обичам те" беше за ММ естествено 😃 докато вечеряхме го изстреля от нищото 😃

# 728
  • Велико Търново
Лизи, защо не я заведеш до спешното, да не вземе да се обезводни. Бързо да се оправя душичката ❤️

Дактарин са изписвали на децата за бяло по езика.

Ангелова, няма такова чувство, детето то просто така да те гушне и да ти каже, че те обича. Не знам колко осъзнато го правят, но е много мило.

Редактирам се, Лизи, дано педиатърката ви да е права и да не е още за болница.

# 729
Влизаме в болница

# 730
Lizi, много много позитивна енергия ви пращам! Нека мине бързо и по-най добрият начин, и бързо да сте си отново вкъщи!:heart:

# 731
Уф! Бързо оздравяване 🙏

# 732
Пиши после като можеш как е Яна😢Нали почна да приема течности със спринцовка,като си писахме. Сами на кого ще го оставиш? Не се притеснявай,ще видиш,че ще живне от системите. Малко е травмиращо  поставянето на абоката,но няма как. Пиши задължително когато можеш. Прегръдки и за двете ви😢

# 733
Lizii,прегръдки! Пиши когато имаш възможност. Дано бързо се стабилизира Яна. Сами как е ?

Райчето е станала много привързана към мен, или нещо такова. Когато сме Аз, тя и баба/дядо, на моменти не дава да пипат други освен мен. Например връщаме се от разходка заедно с баба й и в момента в който влизаме тя изпада в ревлива криза “не пипа” . Ще трябва да й се събуват обувки, да се мие в банята.Тя знае тази процедура, и почва да реве да не я пипа никой друг. Това се случва от 2-3 седмици. Ако мен ме няма тя не се държи така, но там ли съм ситуацията е “Не пипа”.

# 734
Лизи, кураж 😪...
Бързо оздравяване 😙

Общи условия

Активация на акаунт