Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 783
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Малки летни чорапки и кърпички слагам в мрежичка не за друго, Wink а защото могат да бъдат изядени от чорапеното чудовище и да направят проблеми на пералнята. Достатъчно беше веднъж да извадя от филтъра един ню-ню чорап.

# 541
Малките чорапки ги връзвам на възел и досега не са ми правили беля.
В мрежичката много малко неща слагам, понеже забелязах, че всичко в нея
се скупчва на едно място като топка. Не знам защо се получава при мен.

# 542
Не знам ако кърпичките се слагат в чорапче дали ще бъдат толкова ефективни. Може би, ако е късо найлоново чорапче, за да "излиза" това, което спомага против оцветяването. Аз също съм забелязвала някой път, че те променят цвета си, т.е. нещо леко е пуснало, но светлите неща не си променят цвета. Аз ги слагам между дрехите, но може би следващия път ще ги сложа или в мрежичка или в такова чорапче, защото възможността за попадане във филтъра не е за предпочитане.

# 543
Цветоулавящи кърпички задължително слагам в мрежа/торбичка за бельо. Откакто две бяха влезли във филтъра и пералнята спря да изпомпва водата.

# 544
По-добре в мрежичка.

# 545
Когато слагам кърпичка в чорап, оцветяването е на петна, а пусната свободно
се оцветява равномерно. Това е изпробвано - в чорапа се събира на топче и не
знам дали е достатъчно ефективна.

# 546
Ами логично. В мрежичката кърпичката "плува", а в чорапчето става на буца.

# 547
  • Sofia
Сега ми дойде идеята,че може да се пришие леко за някоя дреха 🤔,ако е завряна в чорап или торбичка няма да е ефективна.
И в моята пералня беше попадала кърпичка във филтъра 🤨

# 548
И защо няма да е ефективна в торбичката? не виждам никаква причина.

# 549
В нищо не ги слагам-2-3 омесвам с прането.До сега не ми е изчезвала..

# 550
Пускам директно в прането кърпичката, слагам само на светли дрехи.
Не ползвам мрежички за пране, нищо не се изпира в тях когато е.
Сутиени пера 30+ години, ни един нямам разпънат от пране, нито им изскачат банелите, нито нещо се е замушвало в пералните (поне 5 различни).

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 22:09 от duhi_puhi

# 551
Аз си ползвам мрежички, просто гледам да не са някакви малки и да е смотано на топка каквото е вътре а слагам от по-големите. Тя идеята не е да стои смачкано на топка а просто да не се търка толкова много или да не се закачи по другото пране. Или примерно сутиен да не се усуква и разпъва около останалото пране.
Ако е малка мрежичката, ще става както с тая кърпичка навряна в чорапа - смачкано, много ясно че няма да се изпере особено.

# 552
Само сутиени слагам в мрежичка. Кърпичките съм много доволна за смесено пране, ползвам на ДМ. Като гледам как се оцветяват, стигам до извода, че тъмносиньото и червеното винаги пускат. Навирам кърпичките между дрехите, никога не са ми запушвали пералнята. Много би били кофти да стане така, не е за подценяване, просто стотици пъти и никога не се е случвало.

# 553
  • Mediterraneo
Ползвам мрежа за чорапите, да не ги събирам из прането и заради онова чудовище. Как пък да не се изпират?! Имам различни големини мрежи. Кърпичките ги слагам свободно.

# 554
О да, това за чорапите е супер удобно, за тях имам доооста голяма такава мрежеста торба, има къде да се подмятат из нея спокойно. Супер си е, нали не ги събирам един по един после Grinning

Общи условия

Активация на акаунт