Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 274
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
Подплънките могат и да се позашият на няколко места да не мърдат🙂

# 346
Открих, че кроксовете и всякакви гумени чехли могат да се перат в пералнята. Кроксовете са ми за градината и ги бях омазала със зелен камък. След прането светнаха. Като нови са.
Сега някой може да я знае тази хитринка, ама за мен е нова и споделям за други като мен. Grinning

# 347
Стига да не е висока температурата, нищо им няма.

# 348
На 40 градуса ги прах.

# 349
Открих, че кроксовете и всякакви гумени чехли могат да се перат в пералнята. Кроксовете са ми за градината и ги бях омазала със зелен камък. След прането светнаха. Като нови са.
Сега някой може да я знае тази хитринка, ама за мен е нова и споделям за други като мен. Grinning

И аз да се включа в графата - "открих топлата вода" - онзи ден пробвах наденички на еър-фрайър. Станаха сууупер. Много по-равномерни отколкото на барбекюто. И което не е за пренебрегване - с по-малко усилие.

# 350
Как се справяте с космите от кучето по дрехите? Взех едни лепкащи дето се слагат в пералнята, но почти не обират космите

# 351
Спортните сутиени се перат, след като им извадите подплънките и без омекотител, на 30° с гел за пране.

# 352
И аз преди да се сдобия със сушилня, ползвах от тези лепящите се в пералнята. Не помагаше. Сега със сушилнята няма косми. При мен са от котка. Друго решение не съм намерила аз.

# 353
И при мен космите (от котка) ги обира сушилнята. По-честичко чистя филтъра, но това вероятно е различно за всеки уред.
Не знаех за този ефект предварително, но върши чудесна работа, защото от пералнята дрехите си излизат с косми.

# 354

И аз да се включа в графата - "открих топлата вода" - онзи ден пробвах наденички на еър-фрайър. Станаха сууупер. Много по-равномерни отколкото на барбекюто. И което не е за пренебрегване - с по-малко усилие.

A ако под тях сложиш от тези хартиени тавички за еднократна употреба после няма и никакви миене Simple Smile
Поне при телешките, свинските пускат повече мазнина и пръскат.

https://promoclub.bg/product/br-hartieni-nezalepvashti-tavichki- … ---kvadrat--h--sm

# 355
Спортните сутиени се перат, след като им извадите подплънките и без омекотител, на 30° с гел за пране.
Тя идеята е да се изперат и подплънките, все пак и те се цапат, и да се спести това "наместване"

# 356
Измежду 5-6 спортни сутиена нямам нито един с подвижни подплънки. Само едно спортно бюстие има такива и да, вадят се, но се слагат лесно. Иначе прането на всякакви спортни дрехи е на кратка програма 20 мин с течен гел за спортни дрехи (от ДМ) и не суша в сушилня.

# 357
Всичките ми спортни сутиени са с подвижни подплънки. Когато не ги извадя при пране, никога не си остават по местата. Ползвам програма за пране за спортни дрехи и не ги слагам в сушилнята.

# 358
Преди два месеца пуснах в пералнята едни боси обувки от естествена кожа на детето. При съхненето после ги бях забравила и са поседели няколко дни в началото на лятото на югоизточен прозорец. Отделно и някой от другите чифтове обувки беше пуснал боя и оцветил вътрешността на кожата и малко отгоре. После бяха като издялани от каменоделец. Не знам как го постигнах. От тогава съм ги киснала във вода, прала само с вода - на ръка, в пералня, с прах за пране и без... С минимален успех - постигнах твърдост някъде по средата на скалата на Моос. 😁
Имам ли полезен ход някакъв, как да я оправя тая кожа? Бяха много, много меки и пластични преди моята намеса.

# 359
Ако има около теб някой стар обущар, попитай там с какво да третираш, ако трябва занеси ги и тях да ги види. Има си специфични неща щом е естествена кожа, те обикновено знаят всички номера за такива случаи, че са се нагледали на много неща.

Общи условия

Активация на акаунт