Хитринки за всякакъв случай 39

• 46 239
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
Възможно ли е от омекотител да се втърдяват подмишниците на ризи и тениски? Там където съм ползвала Рексона стик. Или проблемът ми е в новата пералня? Прахът за пране не съм го сменяла, единствено почнах да добавям омекотител, за аромат. Rolling Eyes Но си нямам идея дали от едно изпиране става този ефект или след няколко. Дори подмишниците на сатенена риза са втърдени. Thinking Някой с подобен опит?

# 451
  • Sofia
От стиковете против потене е.

# 452
От дълго време/ година, две/ използвам точно Рексона стик. Понякога сменям с ролка. Никога не съм имала втвърдяване на никаква материя. Пера с прах. Омекотител не ползвам. Но и инцидентно да се е наложило да пера с течен препарат, пак не съм имала такъв проблем.
Amy_nka, oтносно боядисаните тениски- изпери ги с цветоулавящи кърпички.

# 453
През колко време се сменя пералня? Моята е на 10 години или повече.

# 454
Ако работи и си доволен от работата ѝ и резултата , защо да я сменяш?

# 455
  • Sofia
През колко време се сменя пералня? Моята е на 10 години или повече.
Когато се развали.Или ремонта излиза колкото нова пералня 🤑

# 456
Имам пералня от средата на 90-те години, която още работи на село. Не виждам причина да я сменям, в това време в града сме сменили две перални. Изгоряла платка е на цената на половин нова пералня.

# 457
  • Somewhere far away
и аз съм на същото мнение- за мен пералня се сменява когато вече се счупи, не работи добре и като цяло виждаш че не пере както трябва. а не поради някакви други причини.

# 458
Освен да спра да слагам омекотител и да видя, но вече втърдените подмишници как да оправя?
От години ползвам Рексона, не съм имала такъв проблем при прането. Праха не съм го сменяла. Само пералнята и почнах да добавям омекотител за аромат.

# 459
Петна от дезодорант съм махала с anti kalk на сано

# 460
Как да пера хавлиите, че да стават меки?
Пера с Ариел, ползвам омекотител Ленор, хавлиите са качествени, не ги суша в сушилня, но нищо не помага, остават твърди и това си е....

# 461
Дайте идея за какво мога да ползвам изветряла бира? Едно време някакви прически се правеха с бира, но не ми е нужен такъв стилизант Grinning

# 462
  • На брега на реката
Ами на простора винаги са на шкурка.
Вариант е сушилнята или да ги изгладиш, след като изсъхнат.

# 463
Дайте идея за какво мога да ползвам изветряла бира? Едно време някакви прически се правеха с бира, но не ми е нужен такъв стилизант Grinning
За готвене. Пиле с картофки в бира, ммм.

Ние имаме една кърпа, винаги е шкурка. Другите не са. Реших, че тя си е проблемна и спрях да я ползвам. На Яна Панагюрище има едни "микро памук", много са меки.

# 464
  • Варна
А, доколкото знам, омекотител и гладене на хавлии-твърдо нЬе! Гореща вода и много препарат - също не!
 Ако ползвате сушилня, слагайте тенис /специални топки. Иначе на слънце и вятър. Може и последната вода да е с оцет( бял, яълков )
  Зян бира, ама за готвене става, права е Рошличка, има и други  рецепти:
https://recepti.gotvach.bg/%D0%91%D0%B8%D1%80%D0%B0
 Или си изплакнете косата и да изсъхне с нея. А може и да полеете цветята, леко разредена с вода.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 15:25 от Пеева

Общи условия

Активация на акаунт