АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 802
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
JayRay какъв пробиотик взе да пробваш?
Този, който най не исках 😀 Омни биотик Пандата. Просто ми е прекалено скъп, незаслужено, но в аптеката до нас нямаше особен избор. От друга страна вчера през нощта ака, а не се беше случвало скоро. Та ще видим

Аз го деля на 2 и давам половинката сутрин. Намерих го на промоция от 53лв е онлайн аптека Гален и поръчах 2 кутии. Мисля поне до 6 месеца да го давам

# 181
Този, който най не исках 😀 Омни биотик Пандата. Просто ми е прекалено скъп, незаслужено, но в аптеката до нас нямаше особен избор. От друга страна вчера през нощта ака, а не се беше случвало скоро. Та ще видим
Питах защото и ние пробвахме с него. Първите 2-3 дни беше добре, но след това пак се запече

# 182
Питах защото и ние пробвахме с него. Първите 2-3 дни беше добре, но след това пак се запече

При нас е обратното. На около 10 дни беше, когато го започнах и оттогава няма пропуснат ден.
Можете да пробвате да сменяте пробиотика през 10 дни, за да направи колония от различни бактерии.

# 183
А по кое време на деня давате пробиотика - сутрин или вечер и смятате ли, че има някакво значение?

# 184
А по кое време на деня давате пробиотика - сутрин или вечер и смятате ли, че има някакво значение?
Аз го давам с яденето към 10:00.

# 185
На мен от Токуда ми изписаха Вая, за да ходела регулярно, давам й го когато се сетя. Работи. Всяка сутрин има резултат.
Давам го в 16:00 следобяд.

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 13:51 от marina an

# 186

По принцип се дава на гладно, по възможност с първото хранене през деня. Но аз също го давам към 8,9, защото изисква 10мин за активация, което на нощно хранене е невъзможно.

# 187
  • София
И аз го давам с първото хранене за деня около 8:30-9. Много се чудих и за Линекс бебе. С баткото съм го взимала, ама нямам спомен дали му подейства.
Поръчах от Гален още 3 опаковки (благодаря за инфото, че е намален!), че след 2 седмици кажи речи ни почват пътуванията и моретата и баткото и той да пие малко. Май и някаква панда подарък ще получат децата 😀

Иначе явно дава резултат за коремчето, защото се разписа стабилно малката (килимът го отнесе доста, но поне е детски гумиран 😀) и се успокои малко.

# 188
Момичета, моето бебе е тотално изчаткало Close
Нашият проблем беше, че не ядеше
Днес вече в отчаяние открих нещо странно. Яденето винаги започва нормално и спокойно и след 20-30 изпити мл. започва зверско гърчене и няма успокояване като мисля, че са колики или другият вариант е просто заспива и яденето приключва. Днес след поредното гърчене реших да я оставя да легне и чудо - успокои се. Започна да си яде пръстите и реших да я пробвам с шишето и второ чудо - изпи всички 120-130 мл. без никаква драма.
И това нещо го направихме на 3 яденета и все така…. Ще се окаже, че съм я държала гладна толкова време….
Нооо ако това е начинът много се притеснявам, навсякъде пише, че бебе не трябва да яде по този начин, защото е опасно. Лежи по гръб, с глава настрани и разбира се винаги съм до нея и я гледам и после опитвам да оригна.
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо, чудя се да продължавам ли така, но друг начин за момента не виждам иначе яде супер малко и не качва оптимално….

# 189
Момичета, моето бебе е тотално изчаткало Close
Нашият проблем беше, че не ядеше
Днес вече в отчаяние открих нещо странно. Яденето винаги започва нормално и спокойно и след 20-30 изпити мл. започва зверско гърчене и няма успокояване като мисля, че са колики или другият вариант е просто заспива и яденето приключва. Днес след поредното гърчене реших да я оставя да легне и чудо - успокои се. Започна да си яде пръстите и реших да я пробвам с шишето и второ чудо - изпи всички 120-130 мл. без никаква драма.
И това нещо го направихме на 3 яденета и все така…. Ще се окаже, че съм я държала гладна толкова време….
Нооо ако това е начинът много се притеснявам, навсякъде пише, че бебе не трябва да яде по този начин, защото е опасно. Лежи по гръб, с глава настрани и разбира се винаги съм до нея и я гледам и после опитвам да оригна.
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо, чудя се да продължавам ли така, но друг начин за момента не виждам иначе яде супер малко и не качва оптимално….
Спокойно и аз понякога така я храня,че ми тежи.
В болниците да не мислиш, че ги гушкат докато ги хранят толкова много бебенца.
Слагат отдолу кърпа и даже не я държат бутилката.

# 190
  • Варна
Simple Smile щом си я наблюдават, спокойно Simple Smile важното е да яде, ако ще и на челна стойка Wink

# 191
Аз от 20тия ден давам Биогая
Доволна съм от него, не е прекалено скъп и малкия си ака всеки ден, че и по 2 3 пъти.

# 192
И ние сме с Биогая от изписването още. Там ми казаха вечер да я давям. До първия месец акаше на 2-3 дни веднъж. От както направи месец почна вс ден. Слагам 5 капки в млякото. Иначе снощи се гънеше нещо, че не беше акал и му ги дадох час преди храненето с лъжичка и те понеже са мазнички веднага свършиха работа. В момента го има в Медея онлайн  на мн добра цена.
Понеже не пиша често, но пък чета вс ден, относно храненето Калоян яде 6+1 по 130мл. Така е от около седмица с този грамаж и си му личи на бузките Blush

# 193
  • София
При нас се запече работата. Малката спря да ака, а го правеше всеки ден, даже по няколко пъти. Направи цяла седмица без изхождане. Отчитам го на Лефакса и смятам го спра напълно. Тя така или иначе продължава да си има газове. Пробвах да и дам вода, обаче само лигави биберона и не пие, веднага разбра, че не е кърма.

# 194
  • София
Биогаята жестоко запичаше баткото и от тогава я избягвам. Много ни усложни живота, а уж трябваше да е с обратния ефект.  Засега пандата дава редовен резултат. ММ вчера ми се чудеше как може да се ядосвам за цената при все, че ако поръчваме обяд за тримата оставяме по 50-60лв 😀

Иначе борим крусти тия дни. Поне се смее като я мажа с олиото и падат сравнително бързо. Имаше малко и по веждите, ама днес не ги виждам. Надявам се след още 2-3 мазания и сресвания да изчезнат напълно.

И спечелих някакъв подарък (памперси) от Пуфис. Отдавна се бях регистрирала, ама онзи ден ме изтеглиха, днес трябва да си взема пакета. Въпреки че още си е за 2ка, имаме 1 кашон и половина още в мазето и избрах да пратят 3ка. Та малките безплатни радости в живота 😀

Общи условия

Активация на акаунт