АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 847
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
AprilChe, и моята тия дни е кисела, плаче много, спи зле през деня на кратки дремки. Като гледам как бута юмрука в устата и текат лиги се чудя възможно ли е толкова рано да я почнат зъбите? Гледам в устата - виждам белите резки където ще излязат, но не е зачервено или подуто.

# 451
Цитонамазка се пуска след минимум 6м от раждане иначе може да даде фалшив резултат (лош). Хормонални изследвания също е рано. Разбутвали са се 9м тези хормони, няма как да влезнат в ритъм толкова бързо. Най-много да те изпошашка и натъпче излишно с хормонални препарати.

Да навърши 5м и тогава ще мисля кога ще почна захранване. Толкова рано не виждам причина (освен медицинска). Иначе първо зеленчуци, после плодове и каши. Сладкото не е нужно да в първо.
Ооо дори да не са ми ок хормоните, аз повече лекарства няма да пия. Когато дойде тогава. Достатъчно отрови изпих с инвитро опитите.
Коса, очи са си все същите. Ама, както ти сподели в един пост, че е като чичак 😁 още е така. Дано се сгъсти положението.

# 452
Захранване преди навършени 5месеца и половина е пълен абсурд според мен . За да се случи подобно нещо трябва да има адекватна медицинска причина. В днешно време старата генерация от лекари съветват да се започва по-рано,тъй като едно време така са правили. Аз смятам да започна към 6мес и този път ще се водя по бебето , може би ще е по метода ЗВБ.

Летния кош го сложих преди няколко дни и на беба определено ѝ харесва ,обаче май ще има проблеми със съня така като гледам...голямо любопитство пада.

Относно цикъла е хубаво да се изчака с всякакви изследвания до 9-12мес след раждането.

Косопада е неизбежен според мен ,каквото и да се прави все ще има поне малко, а ако кърмиш - повече.

Климатика работи и при нас , че то жегата е ужасна и на всички ни се отразява зле.
Обличам и двете деца така както съм аз или по-скоро както ми се иска да бъда хахах.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:48 от Pelt04

# 453
  • Пловдив
Захранване едва на навършени 5 месеца планирам, не виждам смисъл от ранно захранване. Със сигурност стартирам със зеленчукови пюрета, плодовите с една идея по-късно.
Ева още не се обръща от гръб по корем, при вас как е? Тя е на 3 месеца и 7 дена, баткото се обърна от гръб по корем на навършени 4 месеца, та не се притеснявам изобщо.

# 454
Моят се опитва да се обърне, на 3 месеца и 20 дена, ама още не успява. Каката дори не помня вече кога се обърна, сякаш по-късно беше, но като цяло не се вторачвам, когато тогава.

Аз имах 1 цикъл, чакам втори, вече 2 дни закъснява, даже снощи на заспиване изпаднах във филм да не е станал някой гаф, та днес използвах последния останал тест за бременност. Отрицателен беше, но цикъл все още няма, поне спрях да се паникьосвам. АГ каза след 2 цикъла да ида на преглед, така че чакам да мине и ще записвам час.

# 455
Каката я захраних на 5 месеца без 5 дни защо ли не съм дочакала тези пет дни кой ме знае ...нещо съм си харесала датата супер тъпо...сега мисля да изчакам 5 дори 6м навършени.
Иначе си беше лакомо бебе ядеше всичкооо не успявах да загреба тя вече с отворена уста...сега я гоним да яде.😃
И аз в началото правех домашни,но малко после купешки и на година и три април започна частна кухня,голямо улеснение.
Изчаках просто малко да се постопли,че е зимно бебе и не ми се обикаляше в студ,вятър,лед до пункта.

# 456
  • София
При мен засега е по часовник цикъла. Очаквам сега август да видя как ще е.

Не се обръща още. Баткото чак на 5-6м го направи и от тогава кротък ден не съм имала, та не се притеснявам особено.

# 457
И нашият още не се обръща, а след седмица става на 4 месеца. То и главата още трудно я задържа по корем, за някакви секунди само и я забива, освен ако не е подпрян на нещо, тогава издържа повече, ама не му харесва все още.

Иначе не знам дали съм писала тук или в мартенската, но с храненето ни е мноого трудно, почти не иска да яде, та не знам със захранването дали ще ни е по-лесно или още по-голяма мъка, съответно още се чудя кога да започваме, но ще искам и от педиатъра съвет.

# 458
Моят младеж е на 3 месеца и половина и се обръща от гръб по корем, ама стои в поза звезда ⭐ и е много смешен 😂
Обръщане от гръб по корем за сега е мисия невъзможна. Като е по корем е като тюлен .
Всичко с времето си 😉

# 459
  • София
Нашата девойка седи по корем дълго, не се сърди. От време на време се обръща по корем, но само, ако е подпряна на възглавница. Не бързам за никъде, всичко с времето си. Малко пропускам гимнастиките и другите занимания с нея заради баткото, който си иска вниманието.

# 460
Калоян се върти и в двете посоки по гръб, даже и от корем по гръб няколко пъти до сега, но това си е нормално да се случи 3-4 месец, случват се нещата от сега за след малко. Не мога да кажа, че юу е любимо да корем,щ. Обаче мн си бута юмруците в устата и талъв става нервен и превъзбуден. Понякога това му пречи да заспи и се опитвам всячески да му хи махам, да не го оставям а и друго, че палеца предимно влиза в употреба и ми настръхват косите. Бутам биберонката, че поне по лесно се маха в последствие. Главата все повече си я задържа, иначе гимнастика рядко правим и ние.
Цикъл чакам сега трети. Имам намерения да слагам спирала. Разбрахме се с АГ, че това може да се случи след 6м, ще говорим за каква точно Октомври като ида на контролен.
За пюрета, винаги съм правила домашни. До когато успявам ще правя, ако в някакъв момент не смогвам вече ще почна да си помагам с купешки.

# 461
Два пъти я заварвам обърната от гръб по корем със забита челно глава в матрака и то все вечер. Нощем много се пъне да се върти, но не може повечето пъти.
До кога се стерилизират бутилките. Питах педиатърката онзи ден, каза ми до годинка😱

# 462
И нашата се върти от няколко дни, но за сега само в едната посока. Лошото е, че започна и вечер, докато спи да се завърта… завърта се, обръща се по коремче и на сън започва да плаче и съответно се буди. Sweat Smile И сега се чудя … Как да го минем по-бързо този период? 😅

# 463
  • София
Аз почти не стерилизирам вече. С баткото също до 3-4м. Аз с толкова вряла вода ги мия шишетата, че още тогава се стерилизират 😂

Принципно докато се пие АМ, за да не се въдят бактерии в бутилките.

# 464
Здравейте, включвам се със малко странен въпрос. Родих със спешно секцио преди 3 месеца. Известно време след това започнаха започнаха болки в стомаха. Няколко пъти бяха много силни, а през останалото време слаби имах и доста газове. Посетих наскоро лекар. Казаха, че може да е от раждането и ми даде хапчета (не обезболяващи). Болката изчезна, но имам чувство на пълнота, имам желание да отида до тоалетна, но не мога. Някой има ли проблем с стомах/черва след раждането? Чудя се нормално ли е? В интернет пише само притеснителни неща....

Общи условия

Активация на акаунт