АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 833
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Дискомфорта не е шега работа. Иди на гинеколог да огледат с УЗ дали всичко е наред.

# 466
Ходих при двама и всичко казаха, че е наред. Явно е нещо по храносмилателната система.

# 467
  • София
След нито едно секцио не съм имала такива проблеми. Те в родилното всеки ден ни питаха как сме, черва, газове, ходене до тоалетна, за да се уверят, че всичко е наместено ок след секциото.

Отиди на гастро да те види. Може да няма нищо общо с раждането, а да си е нещо съвсем отделно и просто да си е съвпаднало като време.

# 468
  • София
След първото раждане, което беше обаче нормално, имах проблеми със стомаха - болки, подуване и газове. Ходих на гастро, гледа ме на ехограф, но не откри нищо. Проблемите отшумяха от само себе си. Стараех се и да избягвам газообразуващи храни.

LadyBug, моето също тъпче юмручета в устата и палеца си откри наскоро. И аз като теб бързам да дам биба, че после няма отказване🫠

Здравейте, включвам се със малко странен въпрос. Родих със спешно секцио преди 3 месеца. Известно време след това започнаха започнаха болки в стомаха. Няколко пъти бяха много силни, а през останалото време слаби имах и доста газове. Посетих наскоро лекар. Казаха, че може да е от раждането и ми даде хапчета (не обезболяващи). Болката изчезна, но имам чувство на пълнота, имам желание да отида до тоалетна, но не мога. Някой има ли проблем с стомах/черва след раждането? Чудя се нормално ли е? В интернет пише само притеснителни неща....

# 469
Моя юнак се върти всякък от гръб по корем, и обратно( от корем по гръб му ида малко зор, но успява) много е активен. Оставям го на едно място на спалнята и го намирам в другия край. Как успясва да се пребута незнам. Много обича активната гимнастика все си слага крака на едната пръчка и започва да я рита,за да му се мърдат играчките. Струва ми се, че върви малко бързо като развитие, но го отдавам на това, че го преносих 10 дни и сега щеше да е почти на 4м.

# 470
Ми май когато не се кърми и се бави е добре да ни види АГ. Изследванията не попитах, но вероятно ще са хормоналните.
Нормално ли е бебетата да растат на височина по 3 см на месец? Ние сме ниски, тя къде е тръгнала...
Педиатъра ни каза, че от 4 месец започваме захранване със зеленчук и няква каша от ориз. Не е ли рано?

Ние сме на АМ и тогава може и по-рано. Ако пък има тежък рефлукс даже на 3.5 мисля, че може да се започне, но аз доколкото съм чела съвременните препоръки за не по-рано от 17 седмица и мисля да си я изчакам независимо какво каже ЛЛ.

# 471
Има ли бебета в т.нар. кърмаческа стачка? Почвам вече да се чудя дали малката е в тази фаза или не ѝ достига кърмата 🤨 Въпреки ,че е спокойна не плаче , добре расте ама знам ли вече....
Слагам я на гърда и започва едно бутане , дърпане, мрънкане, изпъва се назад - ужас. Има ли подобни ситуации при вас, дали е нормално? Не си спомням с каката подобно нещо, тя се кърмеше доволно и доста бързо хаха.

# 472
Има ли бебета в т.нар. кърмаческа стачка? Почвам вече да се чудя дали малката е в тази фаза или не ѝ достига кърмата 🤨 Въпреки ,че е спокойна не плаче , добре расте ама знам ли вече....
Слагам я на гърда и започва едно бутане , дърпане, мрънкане, изпъва се назад - ужас. Има ли подобни ситуации при вас, дали е нормално? Не си спомням с каката подобно нещо, тя се кърмеше доволно и доста бързо хаха.

И ние ги имаме тези епизоди. Честно казано не знам на какво се дължи.

# 473
Минахме го вече, за около седмица. Даже моя мъж ми се кара, казва ми сигурно нямаш мляко и. Т. Н.  И като се ядосах и хванах цицата и го опръскахх 😂
Сега сме в някъква друга фаза от 3 дни - когато се събуди е кротък и след около 30 мин става крив, иска все на ръце, ядосва се мрънка и така докато заспи. Надали е от колики. Той не е имал. До сега е бил винаги кротък и плачеше само ако е гладен.

# 474
И при нас често храненето е истинско изпитание, но с АМ. Понякога почва да се дърпа и да се дави. Ужасно стерсиращо е, когато прави така 😒

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 23:44 от Bellavia

# 475
  • София
И малката на АМ има кошмарни хранения понякога. Вече всичко й е любопитно и постоянно гледа и оглежда и много се разсейва. На някои хранения само дъвче шишето и си чеше венците. После пищи като огладнее.

# 476
Голямо затишие 2 дни Rolling Eyes
Нашето бебе е болно. Простудихме си го ние, късно се усетихме. Сега е със сополи и съответно кашлица. Пие 1/2 ампула вит ц, капем от него по 1 капка в носа, ш.с. 3 и мажею някакъв мехлем на гърдичките. Нослето се поопеави още на другия ден като почнахме, но секрета от гърлото милия не успява да изкара. Опита св днес нещо да се раьплаче ама храчката му попречи, беше мнофо смешен горкичкия ми. От толкова дъвчане на тия ръце почнах да се чудя даже да не е пък някой зъб но съм почти сигурна, че не е. При мен косопада започна с пълна сила и кичури коса валят направо Persevere
Взех някакъв комплект шампоан, балсам и серум, пък ако има ефект ще кажа. При някоя до сега нещо дало ли е видим бърз ефект?

# 477
Милото, бързо да се оправя!
Голям кошмар са тези сополи ...и ние я втасахме така - ама всички. Бавно минава ,но се надявам скоро положението да е Ок ,че на децата им е най-тегаво.

Писах и преди за косопада. Според мен и още доста други мами просто трябва да си опада тази коса и това си е , каквото и да правим си трябва време. Иначе съм ползвала шампоан Клоран за косопад + апмули на Ревалид и съм доволна ( уточнявам само ,че този косопад който имах не беше след родилен).

# 478
  • София
И моите двамата са с хрема след морската почивка. На малката единствено промивам носа със Стеримар и давам едно сиропче за имунната система. Друго педиатърката за такива малки бебета не предписва. Изследвахме все пак за бактерия в носа - няма. Отлагаме с няколко дни ходенето на ваксина да съм спокойна, че е отминало всичко. Видимо вече не хърка толкова носа, но днес след едната промивка бая сопол изтече. Поне няма проблеми със съня, хранене, дишане. Учудващо хърка само след събуждане още от втория ден, първия ден беше зле само.
Ръцете са нон стоп в устата. Не очаквам зъби. При баткото беше така и чак на 8м почнаха да избиват. Може и да я сърбят венците, но не я мажа с нищо и ще следя как е положението засега.

Запазих ни и първата СПА почивка сега през август. Нямам търпение за някоя сауна и масаж. Ще се редуваме кой да е с децата поне за по 1-2 часа, баткото и при аниматорите можем да го оставяме спокойно (само да иска).

За косопада - аз сега съм с корейска козметика шампоан и балсам против косопад. Имам косопад, появи се последите 10тина дни. Не е толкова зле. Като цяло чудо не очаквам особено след боядисване на косата, защото и тогава пада.

# 479
И на мен ми се иска още една почивка да направим и точно СПА гледам днес. Някъде с минерален басейн ми се искаше, въпреки че с ММ си говорехме до вчера зс още 1 море, но ще видим.

И при на спане и хранене са ок като цяло, няюа проблем с дишането, но си им е тегаво с това на гърлото. На нас като ни е знаем колко е неприятно ако не го откашляш а пък те милите...
Промивам и аз с физиологичен и после дърпам каквото мога.

Ние сме на 15 на ваксина и стискам палци да сме 6 до тогава, че си искам ваксините по ред на номерата преди великия 15 Септември, че после не се знае знае ли се Laughing

Общи условия

Активация на акаунт