АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 778
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Моето червейче не държи нищо върху себеси. Веднага започва да рита, да го лапа, слага си го на главата. През деня си спи отвит, вечер го завивам чак, когато е заспал дълбоко. Свикна милия цяло лято гол и без завивка, че не ми се мисли сега зимата какво ще е.
Правим упражние и масажи по 2 3 пъти на ден, защото на него много му харесва и много се забавляваме двамата. Пускам си от инернет гледам и ги правя. Набира се сам даже на лакти се упира и се мъчи да си вдигне главата. Премина ни периода с неспокойството. Вече си е пак кротичък и си спи добре. Много и обича да е по-корем постоянно се обръща и си стои без да мрънка. Даже понякога го заварвам заспал по корем. Голям мерак му е това сядане когато го взема в мен иска само да е седнъл никаква друга позиция не му е удобна знам че още е малък но го слагам по малко в мен водя се по него. Каката и тя на 5м вече стоеше седнала

# 526
Момичета имам въпрос за зъбките? Започнали ли са да ви растат? И към мамите с повече опит - как да разбера, че й растат зъби всъщност? Педи вчера каза, че е възможно, но не вижда подут или зачервен венец... А вече трета-четвърта вечер бебка се буди по няколко пъти на нощ с як рев и се успокоява само със залъгалка, после едвам се заспива. Но нито зъбчета виждам, нито усещам, нито нищо. И на какво "обезболяващо" сте се спрели, че със залъгалка/чесалката/жирафа пък не затваря очи ... Sad

# 527
Оххх следя с нетърпение отговорите. И ние сме в същото положение. Даже вече отказва бибероната, само пръстите я успокояват, а както казваш ти жирафи, играчки всичко я държи будна. От бебе еднорог буквално последните 2 дни не мога да я позная - всяко приспиване е с рев, днес не пожела да стои и в количката и се върнахме на ръце (никога не е плакала в количката). Направо сърцето ми се къса, защото знам, че я мъчи.
Другата седмица сме на преглед и ще видим педиатърката какво ще каже, но и това е период и просто трябва да отмине.
Момичета имам въпрос за зъбките? Започнали ли са да ви растат? И към мамите с повече опит - как да разбера, че й растат зъби всъщност? Педи вчера каза, че е възможно, но не вижда подут или зачервен венец... А вече трета-четвърта вечер бебка се буди по няколко пъти на нощ с як рев и се успокоява само със залъгалка, после едвам се заспива. Но нито зъбчета виждам, нито усещам, нито нищо. И на какво "обезболяващо" сте се спрели, че със залъгалка/чесалката/жирафа пък не затваря очи ... Sad

# 528
  • София
Аз ползвах Калгел, има лидокаин в състава си, но бебето беше по-голямо тогава, може би 7-8 месец. Освен подути венци, много лиги точеше по време на зъбоникненето.

Да ви питам и аз вашите човечета хващат ли вече играчки хубаво? Моята мома все още маха с ръце некоординирано. Ако подам играчката ще я вземе, иначе само я блъска.

# 529
Преди да изникне зъб венеца се надува и определено ще забележете разликата.
С напипване с чист пръст най- лесно се разбира.
По някога този плач е така наречената криза на растежа и отминава до няколко дни.

Алекс хваща вече играчките и ги навира в устата.по-добър е с дясната ръка. С лявата координацията още не е толкова добра 😉

# 530
И ние хващаме играчки, памперси, всичко, което докопа.
По никакъв начин не се шашкай. Аз така се бях шашнала, че не иска да се завърта, а бебчето на една позната с месец по-малко от нея вече се върти и след няколко дни си завъртя, а не забелязвах никакви наченки да го направи скоро. Едно нещо ще го научи по-бързо твоето бебче, друго - друго бебче, идва си времето за всичко, много са различни Blush

# 531
  • София
Венецът се подува видимо, а вече като е на път да избие зъб се появява чертичка/порезка там където ще пробие венеца. Нормално е да ги дразнят от сега, зъб може след месеци да избие.
На баткото мазах Бочко, Генгигел, Дентокинд (май така беше), Teetha. Единствено помогна избиването на зъба, останалото е било много временно решение. Сега още нищо не съм взимала, дъвче играчки и ръце.

Хваща всичко, което докопа. После го слага в устата. Вчера й взех една мека книжка от ДМ и е голям кеф. Върти се като пумпал, върти се и в кръг. Много обича едната черно бяла книжка от гимнастиката и все й говори нещо, дърпа я. Края на месеца ще й свалим кошарата на долното ниво, че и краката вече окачва отгоре. Всеки ден има нещо ново - движение, звук.

# 532
Лиги много, но зъби на път не виждам. Дъвче се всичко. Координацията още не е осъвършенствана. Подавам, къде  успее да хване, къде не. В повечето случаи го задържа за малко. Предимно с лявата борави за сега. Иначе днес го заварих за първи път по корем в кошарата. Предпочита повече на към седнало положение. Това да го държиш да лежи като бебе няма шанс. Днес правим 4м и си получи за награда няколко лъжички картоф Blush. Определено го хареса. Като му давах вит ц на скро го забелязах, че са му интересни различните вкусуве, ако ще и горчив да е като на витамина.

# 533
Нас ни хвана този период. Днес трудно заспива с плач. Хапе си ръцете и всичко, което докопа. Цял ден е на ръце оставя ли го почва веднага да плаче. Лекарствата според мен не помагат(мен ми никне един мъдрец и ме боли, че си казах я да го намажа да видим-е никаква разлика не усетих на венеца си.) успокоява се като го разхождам из стаите и му показвам някъкви неща, да се занимава и не мисли за болката или сърбежа, незнам какво усеща. Домакинската работа ще остане на заден план дано да е за няколко дни и се нормализират нещата. А иначе на мен ми странно, че венците му са надути, но не на  предните два зъба, а тези назад долните и от двете страни са подути

# 534
Към майките с повече опит или информация по въпроса - от два дни малкият постоянно е с глава извита назад. Като казвам постоянно- през деня, при заспиване (изобщо не мога да го успокоя да заспи и да спре да се извива, освен на ръце, а ръцете отсавна ги бяхме изключили като метод за сън), в количката. Притеснявам се, защтоо нали казват, че не е хубаво бебетата да гледат назад, а досега не е правил така. Знам, че ако се чувства добре, хапва си и не плаче, не е притеснително, но все пак... прави го постоянно.

# 535
До майките, които кърмят и имат по-големи деца. Попаднах на видео на педиатър, които обясняваше, че може да се дава малко кърма на по-големите деца като имуностимулант. Как имало хапченца коластра извлечена от кози,а ние си го произвеждаме сами и не го използваме. Абе нещо такова беше. Аз мисля да пробрам тази есен с каката, която е на 4г. Да и давам по 1 лъжичка сутрин и вечер. Вие какво мислите по този въпрос. Аз за първи път чух подобно нещо

# 536
Това с извиването на зад според мен е ново умение и за това толкова често го прави. Не съм чувала ,че не е Ок бебето да гледа назад!? Реално преди да започне да се върти точно това научава . Обръща ли се вече ?

Моята госпожица май е в т.нар. регресия на 4мес. Пълен кошмар стана това спане .... Прави кратки дремки, много будува, заспива трудно , буди се често и до сега спокойното бебе вече го няма. Виждам ,че са подути венците но не мисля че скоро ще се появи някой зъб! Също така смятам че настроението ѝ се отразява и на каката 🤨

Ani11 Аз съм на мнение,че по-скоро има полза подобно нещо точно когато майката има само коластра в началото ....то и за това е толкова малко и си отива по предназначение за бебето Simple Smile

Знам ,че кърмата помага при чревните вируси (дори и при голям човек) ,но да се използва като имуностимулатор - не мисля .

Кърмила съм си каката почти до две така че какво е имала да вземе си го е получила хаха.

# 537
охх при нас е същото, 1 седмица преди да направи 4 месеца и до сега (вече почти 2 седмици) не мога да си позная бебчето, толкова е кисела и за да е усмихната буквално всяка секунда трябва да й правя някакви маймунджалъци. Не че и преди не бях нон стоп до нея в будното й време ама сега не иска дори за 1 минута сама да се заиграе с нещо. При нея също се отразява и това, че по не знам каква причина започнаха ужасно много и болезнени газове, а уж трябваше да ги израства тези неща. Нищо не съм променяла - мляко, пробиотик, всичко си е същото. Принудих се даже от днес пак да й давам Еспумизан, колкото и да не искам. Дано скоро премине този период, мъчно ми и за нея, от толкова рев и киселеене направо не й остава време да си играе
Това с извиването на зад според мен е ново умение и за това толкова често го прави. Не съм чувала ,че не е Ок бебето да гледа назад!? Реално преди да започне да се върти точно това научава . Обръща ли се вече ?

Моята госпожица май е в т.нар. регресия на 4мес. Пълен кошмар стана това спане .... Прави кратки дремки, много будува, заспива трудно , буди се често и до сега спокойното бебе вече го няма. Виждам ,че са подути венците но не мисля че скоро ще се появи някой зъб! Също така смятам че настроението ѝ се отразява и на каката 🤨

Ani11 Аз съм на мнение,че по-скоро има полза подобно нещо точно когато майката има само коластра в началото ....то и за това е толкова малко и си отива по предназначение за бебето Simple Smile

Знам ,че кърмата помага при чревните вируси (дори и при голям човек) ,но да се използва като имуностимулатор - не мисля .

Кърмила съм си каката почти до две така че какво е имала да вземе си го е получила хаха.

# 538

Не, все още не се обръща. Може би просто се психирам. Значи ще го следя, да видим дали скоро ще се обърне. Иначе си е весел, гука си, но все му е извита главата назад, то чак ми е неестествено - в количката, дори като го слагам да спи...е няма сън. Изключихме ръцете като метод за сън, а сега вече само той остана.
Относно регресията - от два дни вече се буди в 0300 - давам биба и заспива, посше в 0600, но сега работя да изместим малко. Преди си беше по часовник - 0730. А преди тези два дни - от 0130 до сутринта се будеше по два пъти на всеки час, беше нещо ужасно. Продължи може би около две седмици. А дневния сън - много будува, трудно заспива, спи 20,30,40 минути, с доприспиване ( на ръце) може да стане и час, час и половина. Дано да се оправи и съня в някакъв момент. Успех на всички!

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 07:55 от Sunden

# 539
  • София
И малката извива глава. Нормално е, оглеждат се, има интересни неща навсякъде.

При нас малката трудно заспива вечер. После цяла нощ е пумпал. Върти се по гръб и корем от няколко дни и само това прави 24/7 и започна сън изцяло по корем само. Мъчи се и да лази. Постоянно вдига дупето и се прибутва, минава някакви сантиметри. Стимулирам я с играчки пред нея. Голямо пънене пада, но е инат и не се отказва. Пробва и да сяда и до някъде й се получава за няколко секунди.

Тези дни си търся блендер и тенджера за пара, че след 2 седмици навършва 5м и да почваме с манджата 😀 Ще сменяме и коша на количката и да вземем да я ползваме пак, че рядко се излиза с нея.

Общи условия

Активация на акаунт