АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 811
  • 757
  •   1
Отговори
# 510
Първата седмица след ортопеда правех упрабненията, после не. С масажите същото - тя не обича да я мажа с крем и реве, та не масажирам.
Цикъл и аз още нямам,дори първи. Чакам си го.
 Леле 150/180 мл не е ли много? Нали втората цифра от милилитрите е месеца.
Аз давам по 130 още. Шест пъти. Даже не всеки път си ги изпива.
За чувалчето сте прави май, мойта мома не понася шапки, да е завита,,, сигурно и това няма да й хареса.

# 511
И на мен ми се струва много, давам 140 от няколко дни, защото той вчера навърши 4 месеца, плюс минус 4-5 дена не е кой знае какво. Ама явно не му стига щом не маха нощни хранения. Ту спи от 0 до 5-6 ч, ту ми се буди в 2-3 и дори след стабилно пиене на вода, пак мрънка за ядене.
В 21ч ще дам 150мл АМ, пък да видим дали изобщо ще го пие.

# 512
  • София
Моята е на 4-5 пъти по 180мл и понякога не й стига. На 4м и 1 седмица е.

# 513
Чувалчетата са много удобно. Аз й слагам още откакто се роди. Също не обича да е завита с друго, но като я сложа в чувалчето (винаги я слагам, разбира се, когато вече е на път да заспи иначе ще полудее) ритва 2-3 пъти вътре, защото си има достатъчно място и после се кротва. Никога не е мрънкала заради него и така ми е много спокойно, че ще си е завита (не че в тия жеги това е нужно) и няма нещо да си го преметне отгоре. Така, че които не сте пробвали и искате да завиете бебчето препоръчвам

# 514
Не мен всичко над 150мл на 4 месечно бебе ми се струва много, защото съдя по дъщеря ми, тя беше по схемата 2 месеца - 120 мл, 3 месеца - 130 мл и т.н., тоест е пила 180 мл на 8 месеца. Но все пак тя се роди 3350, а сега Ники се роди 4370 и в момента е 8600. 😵‍💫😵‍💫 Ще го видим дали ще пие АМ, ще започне ли да спи през нощта, ще докладвам.

# 515
Не мен всичко над 150мл на 4 месечно бебе ми се струва много, защото съдя по дъщеря ми, тя беше по схемата 2 месеца - 120 мл, 3 месеца - 130 мл и т.н., тоест е пила 180 мл на 8 месеца. Но все пак тя се роди 3350, а сега Ники се роди 4370 и в момента е 8600. 😵‍💫😵‍💫 Ще го видим дали ще пие АМ, ще започне ли да спи през нощта, ще докладвам.
Той е и висок 66 см, та сигурно не е много над нормата.
От млякото и то с тоя грамаж, ще се събуди в седем Simple Smile

# 516
Даже 68 го измериха днес. Grinning Големичък е наистина, много ми е странно сега такова голямо бебе, предишното си беше по учебник, сега само е над нормата висока (101 см, а чак другия месец навършва 3 години), но ние и двамата сме високи с ММ.

Педиатърката каза и в 21ч, и в 12ч да дам АМ, дано не ми огладнее чак утре в 12 на обяд, аххаххаха.

# 517
  • София
Аз гледам схемата на нашето мляко и при него е 4м бебе, 5-6кг - 5 хранения по 180мл. За бебе на 5м, 6-7кг - 5 хранения по 210мл. Тя реално вечер не яде, единствено има хранения през деня.
Иначе за бебе на толкова месеца правилото е на всеки кг по 170мл средно хранене, т.е. ако е 6кг - 6 хранения по 170мл (което е малко над 1л мляко на ден). На мен това вече ми е много. Моята яде около 800-900мл дневно и ми се струва напълно нормално като са вече доста по активни физически.

А като ръст малката няма още 60см, дава го кротко на височина. На кила е над 6кг, но колко точно не знам. Другата седмица ще видим.

# 518
Чувалчетата са много удобно. Аз й слагам още откакто се роди. Също не обича да е завита с друго, но като я сложа в чувалчето (винаги я слагам, разбира се, когато вече е на път да заспи иначе ще полудее) ритва 2-3 пъти вътре, защото си има достатъчно място и после се кротва. Никога не е мрънкала заради него и така ми е много спокойно, че ще си е завита (не че в тия жеги това е нужно) и няма нещо да си го преметне отгоре. Така, че които не сте пробвали и искате да завиете бебчето препоръчвам

+1 Глас и от мен за чувалче.
И ние сме с чувалче с крачета, tog 0.2, лятно, много фино и нежен памук на Dream to love от новородено до 9 месеца. (има и функция повиване, но така и не сме я ползвали, отделящи се ръкавчета). Много съм доволна, малката спи спокойна. Така и аз съм спокойна, че с муселинова пелена не я търпеше.
И аз го обличам точно преди сън. Препоръчвам!

# 519
  • София
И аз ползвам лятно чувалче иначе се отвива и сутринта я намирам замръзнала в кошарата 😒

Аз съм се отчаяла с нощното хранене. Буди се по веднъж към 3:30-4:00 и не винаги заспива бързо, което много ме тормози, защото после с баткото ставам в 7ч. Не винаги им съвпада обедната дрямка за да легна и аз и съм супер недоспала. А така се радвах, че си спи по цяла нощ 😔

# 520
Днес мойта госпожица я заварих по корем спяща. Обърнала се е. Така се пъне и нощем, но аз я връщам и тя нервничи. Според вас рано ли е още? Опасно ли е?

# 521
  • София
И моята спи понякога по корем с глава настрани. Щом може сама да се обръща не бих се притеснявала. Синът ми в даден момент сама така започна да спи.

# 522
И Алекс спи по корем от както се научи да се обръща.
Аз да си похваля голямото момче, че е приет в ТУЕС.
Голяма радост вкъщи 🥳

# 523
  • София
Супер, честито! Това си е едно от топ училищата в София 🥳

# 524
Супер, честито! Това си е едно от топ училищата в София 🥳
Благодаря 🙏

Общи условия

Активация на акаунт