АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 813
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • София
При пътуване в несесера с козметиката добавям лекарства подходящи и за баткото и за бебето - сироп за температура, сироп за кашлица, вит ц ампули, протовалергични капки и сироп, физ разтвор, термометър, лепенки за рани.

# 496
Даа и при мен е така две седмици вече. Но не виждам промяна във венците. Ами дано да са зъби, поне причината да е ясна. Купила съм от ихерб клечки за зъбите. Препоръчаха ми ги. Само, че не знам кога се ползват и дали вобще това състояние е от зъбите.
Много трудно заспива, мъка е, спи й се и не може...
А как разбирате за тези бактерии? Профилактика ли правите или има симптоми?
От мен съвет давайте проби в няколко лаборатории, че  една моя позната ако знаете как ги изследва...

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 19:40 от marina an

# 497
Моите лекарства също са в  една чанта още от бебе на голямата,брат ми я подари води се като чанта за количка мисля,с много отделения и всичко е пълно 🙂дребните капки и т.н. прибрани в несесери, другите големи сиропи,шишета по джобовете.
Така си я знам като тръгваме някъде това чантата с лекарства за всички.
Иначе вадя някакви дребни неща от нея примерно близалки,сироп за кашлица,лепенки,но не е фатално наблизо са около чантата обръщам се и ги слагам 😉
Винаги правя проверка дали вс е вътре

# 498
  • София
При нея е ясно, че не са колики, защото няма напъване, зачервяване, пръцкане. А и с баткото също имаше такива периоди от горе долу този месец, но зъби се появиха чак на 8м.

Марина, при малката се появи първо хрема лека, след 2-3 дни спря и остана хъркане в носа от време на време и малко секрет от едното око. Иначе пускаме носен секрет в лаборатория и си излиза.

# 499

И при нас от 2 седмици през ден се буди на дневните си дремки с плач и сълзи, а днес вече ескалира и плака 40 минути без да мога да я успокоя по никакъв начин. А тя хич не е от ревливите бебета. На мен ни приличат на колики въпреки че си мислих, че отдавна сме ги минали….

И при нас също нещата с пръстите в устата направо ескалират. Другата седмица ще питам личната какво да мажем.

Но това с буденето с плач и сълзи е просто ужасно изживяване….
[/quote]
Моя син така се будеше и плачеше до скоро. Беше някакъв период. Изобщо не спече спокойно и после беше крив, че не се е наспал. Всичко премина за около 2 седмици сега пак си е кротичък

# 500
Напълно нормално е бебчовците вече да се разсейват и да се закачат. И моята мома само да шушне нещо и веднага пуска гърдата и се оглежда , а ако има някой се започват веднага "приказки" хаха. Научила се е да вика от скоро и като започне в супер интересна ❤️
Първото нещо ,което успяват сами да си служат в устата са ръцете ,след това започва и всичко останало хаха - така опознават света и няма нищо общо със зъбите . Важното е да не махате ръцете ,а само ако сметнете че си смучат палеца умишлено.

Николая също има промяна в съня . Взе да става по-рано , а аз си мислех че скоро трябва да преминава към три дремки. Преди се събуждаше към 7:30ч ,а сега 6-6:30.
Обърна се преди месец и половина и от тогава не е. Върти се като пумпал на земята и обича да стои по корем. Обаче не знам дали не я държа малко или прекалено рядко !? Как са вашите бебета в това отношение,правите ли някакви упражнения или нещо друго ?
Това с набирането не е ли опасно, как става по-точно ?

# 501
  • София
Аз я държа колкото мога на земята, понякога през цялото време, в което сме вкъщи и е безопасно на земята (заради баткото). Което е някой друг час.
Иначе аз не съм й помагала да се набира, но сега сама прави коремна преса 😀 В крайна сметка успява да седне и да се сгъне на две да си гледа краката. Още цялостно въртене не мога да кажа, че има. На земята почти успява да се обърне по корем, на легло успява без проблем. Иначе лежи настрани и главата някъде назад отива да оглежда. Може спокойно да смени посоката на земята като е и си прави кръгчета.

Масажи не правя. И с първото не съм правила.

# 502
Алекс се върти от гръб по корем, но в обратна посока не му се получава все още.
Вече даже спи по корем нощем. И в летния кош на количката успява да се обърне.
Набира се , т.е тренира преса и във шезлонг и в количката, ама не е много настоятелен все още.
Гимнастика правим всяка сутрин.
Масаж след баня.

# 503
Вие слагате ли ги нощем в спални чувалчета? Не спира да се обръща по корем и да мрънка нощем. Рита, блъска...
Дали ако е в чувалче ще е по- малко активна? Ще взема да купя накрая.

# 504
Никакъв шанс за чувалче. Даже с муселинова пелена не му е комфортно. Спи само по боди. Вкъщи вечер е 26 градуса.

# 505
И Калоян като пъшка и офка в просъница и му махна чаршавчето с което е завит само през кръста и се успокоява и си заспива. За чувалче не мога да си помисля изобщо и за никой сезон.

# 506
Явно като пише човек и съвсем се губи това което иска да каже 😂 Когато бебето се набира по своя инициатива е едно ,аз питам конкретно за упражнения. Ако правите , какво точно и т.н.
Масаж си правим след баня всяка вечер , а гимнастика като се сетя 😁

# 507
Упражнения за набиране не правим, ако не броим че подавам понякога двата показалеца и той се хваща и набира.

# 508
  • София
Чувалче има лятно, топло е и не слагам. Сутрин ако я взема на спалнята и е хладно (ако съм отворила терасата), мятам чаршаф, но не го признава.

При нея чувалът не ограничава движенията, то това му е целта - да е завито и да може да движи спокойно. Другия месец ще взема за есента и зимата едно пролетно-есенно.

Не правя такива упражнения за набиране и като цяло упражнения, само показвам техника да свикне как, ако не успява нещо. И с баткото така процедирах и на 7м и половина ми цъфна изправен по мебелите и на 10м го гоних из един къмпинг. Честно казано не виждам смисъл от тях. Сега ако има проблем с изоставане във физическо развитие - да, тогава има смисъл, но това е мое мнение.

# 509
Днес бяхме на педиатър, моят юнак е 8600 гр и 68 см. 😬 Казах на докторката, че все още яде нощем и тя ми даде една кутия Aptamil Cesar Biotik и каза храненията в 21 и 0ч да са АМ по 150 или 180 мл, като в момента яде по 140 мл кърма на хранене. На мен втори цикъл така и не ми дойде, вече над 40 дни, но кърмата ми е доста намаляла, почти нищо няма във фризера, всичко на всичко 5 торбички, а допреди месец и нещо имах 50. Не знам какво става. Не съм променила нищо съществено, нямам идея на какво се дължи този спад. Относно цикъла, правих два теста, отрицателни са, писах на АГ, каза че до 6тия месец от раждането е нормално да има смущения, педиатърката каза същото.

Ще видим как ще е с 2 хранения АМ, аз поне така ще мога възстановя някакви запаси от кърма. Цедя се пак на 3 часа, по едно време цедях на 4-5 и имаше много мляко, сега през 3 и едвам смогвам да покрия дневния прием... В чудо съм се видяла направо.

Общи условия

Активация на акаунт