АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 819
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Много е неприятно с боледуване на малкото. Пожелавам бързо оздравяване.

И ние обмисляме още морета. Имам чувството, че лятото отлетя много бързо. Вярно, има още цял месец и половина, но ми се струва малко.

Косопада започна и при мен. При миене падат цели кичури, очаквано. Ползвам билков шампоан и серум, които са имали ефект преди, но не съм ги пробвала след раждане. Ще видим дали ще има някакъв ефект.

# 481
Бързо оздравяване.
За косата мажа ампули Виши. Сърби ме също много отзад тила. Решете се преди да я измиете и в банята няма да е толкова страшно. Колко време е този косопад?
Какво правите ако на детето ви му се спи и не може? Направо ужас е преспиването.
Дайте идея за ефикасни упражнения за прибиране на коремче.
Нямам търпение и аз за нашата почивка... Чак септември.
Още не сме й рязали ноктите на крачетата. Не растят. Това нормално ли е?

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 09:42 от marina an

# 482
И ние сме болни. Явно е тенденция.
Каката имаше храма точно два дни. С мед, лимон и джинджифил сутрин всичко ѝ минава. От снощи втасахме и ние с бебето. Ще ходя до аптеката за Низита и мисля 1мл вит Ц да му давам няколко дни. Дано се оправи до понеделник, че заминаваме на почивка.

# 483
Благодаря момичета!
 И мен ме сърби тила от зад. С големия ни батко (пак овне) имах същия косопад (на кичури), може и хормони със сезон нещо да е. С малкия батко не помня чак такова чудо. Та, 1вия път имаше ефект един билков шампоан, но после нещо го промениха и сега залагам на някакви неща от Златната Рибка.
И аз ползвах тогава ампули на Виши, не дадоха ефект при мен.

И аз така имам чувството, че мн бързо минава времето. И все пак идват адски жеги като гледам виждам прогнозата за времето, та лятото няма да си тръгне скоро. Нека теупаме сега вит Д и позитивни емоции, че като се почне училище и градина после трудно се правят планове.

# 484
  • София
И на мен времето ми лети. Баткото след месец почва градина, допълнителни занимания и какво ли не. От една страна нямам търпение за малко спокойствие през деня, от друга имам нужда от още лято.

Купих на малката купичка, лъжички и чинийка. С баткото ми се влачеше времето до захранването, с нея така и не разбрах кога наближи моментът за това. Ей го след вече няма и месец и се почва и това.

# 485
  • София
Бързо минава времето наистина. Натъжавам се като и умалеят дрешките и трябва да минем на по-голям размер 😭

Въпрос към кърмещите - малките кога започват да се хранят само от една гърда? Въпреки, че не беше толкова отдавна, не мога да си спомня как беше при баткото.

# 486
Аз почти от самото начало редувам гърдите. Общо взето след като се регулира кърмата започнах. Малката почти винаги се засища само от едната , рядко предлагам и двете.

# 487
  • София
Предлагам и двете почти винаги. Гледах едно видео на Хедра, че така трябва, но се чудя докога. Искам да се наяжда само от едната и да редувам. Много е сладка малката. Понякога яде много кратко, спира, поглежда ме с много сериозен поглед и след кратка пауза започва да се усмихва, да гука и да ми говори. Общуването ни се развива всеки ден😃

# 488
  • Варна
Предлагам и двете почти винаги. Гледах едно видео на Хедра, че така трябва, но се чудя докога. Искам да се наяжда само от едната и да редувам. Много е сладка малката. Понякога яде много кратко, спира, поглежда ме с много сериозен поглед и след кратка пауза започва да се усмихва, да гука и да ми говори. Общуването ни се развива всеки ден😃
Моята е същата, голям смях пада като се храни понякога и ме гледа с един влюбен поглед 😆

# 489
А, моят младеж пък е клюкар 😂
Все се оглежда😏, а ако чуе някакъв по-различен шум и веднага пуска гърдата и се оглежда хубаво навсякъде 😄

# 490
  • София
Ох, баткото беше така. Засуква, тъкмо тръгва кърмата и той решава да се огледа наоколо, пръска му в очите, а аз се опитвам да овладея положението. Мазало ставаше, затова рядко го хранех навън.

# 491
Момичета, да питам понеже повечето сме с повече от 1 деца а има нещо дето все се чудя - великите лекарства!
Като тръгнем някъде все влачим един голям плик с какво ли не, все да има за всякакви ситуации и вкъщи пак стпят в 1 плик ама ми е мн неудобно така и все се чудя в какво по удобно нещо мога да ги държа?!? Някоя от вас има ли подобна дилема?

# 492
  • София
Аз ги държа в една чанта и директно нея взимам и знам, че каквото има там това е. Имаме за всякакви ситуации тип удряне, температура, нос, гърло, алергии, изгаряния. За малката има само панадол, куул пач, за след ухапвания стик и дози физиологичен разтвор + Стеримар. Отделно термометър и аспиратор за нос за бебето.

Нея май вече много я дразнят зъбите. Буди се с пищене и сълзи. Мисля тези дни да огледам нещо да й взема да я мажа.
Пак е с бактерия в носа. Същата като от предния месец, явно не се е излекувала. Пак е на курс антибиотични капки. Другата седмица ще е ваксината.

Иначе тези дни намерих време да й замразя сезонни плодове и вече има няколко пликчета в хладилника за есента. Батко й беше много впечатлен и държеше да избира с мен плодовете 😀

# 493
Бебетата ни май изживяват едни и същи неща.
И ние сме с нова бактерия в носа, минахме и този антибиотик и утре ще взимаме пак секрет да видим какво е положението.

И при нас от 2 седмици през ден се буди на дневните си дремки с плач и сълзи, а днес вече ескалира и плака 40 минути без да мога да я успокоя по никакъв начин. А тя хич не е от ревливите бебета. На мен ни приличат на колики въпреки че си мислих, че отдавна сме ги минали….

И при нас също нещата с пръстите в устата направо ескалират. Другата седмица ще питам личната какво да мажем.

Но това с буденето с плач и сълзи е просто ужасно изживяване….
Аз ги държа в една чанта и директно нея взимам и знам, че каквото има там това е. Имаме за всякакви ситуации тип удряне, температура, нос, гърло, алергии, изгаряния. За малката има само панадол, куул пач, за след ухапвания стик и дози физиологичен разтвор + Стеримар. Отделно термометър и аспиратор за нос за бебето.

Нея май вече много я дразнят зъбите. Буди се с пищене и сълзи. Мисля тези дни да огледам нещо да й взема да я мажа.
Пак е с бактерия в носа. Същата като от предния месец, явно не се е излекувала. Пак е на курс антибиотични капки. Другата седмица ще е ваксината.

Иначе тези дни намерих време да й замразя сезонни плодове и вече има няколко пликчета в хладилника за есента. Батко й беше много впечатлен и държеше да избира с мен плодовете 😀

# 494
И Алекс все е с ръцете в устата. Опитвам се да му дам биберон вместо ръцете, но той налапва биберона и отстрани добавя палеца 😂
Аз всичко държа в несесер. Винаги за пътуване се взима нещо срещу температура, нещо срещу повръщане, нещо за дезинфекция на рани и  термометър.

Общи условия

Активация на акаунт