АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 841
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
Въпрос към майките с по-големи деца: има ли вече изявена ревност заради бебето? При нас баткото в непоносим буквално. Само бели, нон стоп прави напук, сърди се, тръшка, поведение, което преди е било рядкост, сега е денонощно, положението е направо трагично. Подозирам, че бебето е "виновно", тъй като от време на време баткото изръсва нещо свързано с него, на пример, че бебето няма да идва с нас някъде и подобни. С мъжа ми не показваме никакви ласки и особено внимание към малкото, когато баткото е наблизо. Не мога да си обясня какво му се върти в главата. Скоро ще става на четири и вместо да пораства и да се разбираме повече, ние вървим назад 😒
Спокойно, това са си нормални неща. При нас двамата батковци са с разлика 3 год и половина. Така беше. Големия трудно свикна, че са двама, докато малкия винаги за всичко мислеше за двамата. Нормално, понеже малкия от както се е родил реално има батко си, докато големия е бил сам до сега. След това обаче много бързо уедналвяват интереси, разликата не е толкова голяма. Това си е период през който минава баткото и не мисля, че има много какво да се направи тъй като това са необясними емоции и за него самия. Той не осъзнава, че прави еди си какво, защото е породено от друго нещо. Сега вече разликата е голяма и не сме усетили ревност до момента, ще видим как ще е за напред де.

# 391
Въпрос към майките с по-големи деца: има ли вече изявена ревност заради бебето? При нас баткото в непоносим буквално. Само бели, нон стоп прави напук, сърди се, тръшка, поведение, което преди е било рядкост, сега е денонощно, положението е направо трагично. Подозирам, че бебето е "виновно", тъй като от време на време баткото изръсва нещо свързано с него, на пример, че бебето няма да идва с нас някъде и подобни. С мъжа ми не показваме никакви ласки и особено внимание към малкото, когато баткото е наблизо. Не мога да си обясня какво му се върти в главата. Скоро ще става на четири и вместо да пораства и да се разбираме повече, ние вървим назад 😒

При моето дете е направо ужасно. На 3 е, но драмата започна още докато бях бременна и нямах сили през цялото време да се занимавам с него, настъпиха доста промени. С раждането на бебето поведението му е направо ужас и ако не са бели и лошо поведение, то е смирено страдание. И ние не показваме особено внимание към бебето, но на него му е достатъчно примерно, че го гушкам да го храня, сменям памперса и тн. Ако държа бебето,  баткото много често не иска и да ме доближи, а да не говорим да го гушна и него.

Виждам, че му се отразява много, имаше нарушения даже в съня, стресиран е. Често ми е жал за него, нищо че в повечето моменти той има много повече внимание и глезене отколкото бебето. Има и дни в които ми идва до гуша, защото от него не мога да се насладя на бебето. Ходи на детска, но не всеки ден и така или иначе вечер и сутрин компенсира с внимание.

# 392
  • София
При нас беше период и мисля, че вече премина или поне е много рядко. Ние си показваме обич и към двамата, научил се е да гушка и целува малката, казва й колко я обича почти всекидневно, носи лигавници, биберони, памперси, играчки. Пак има бели, пак е непоносим на моменти, но към момента по-скоро е от преумора, не ревност. Държи навсякъде малката да е с нас, винаги включва нея също в дейностите, приема си я спокойно като част от семейството, но гледаме да си имаме заниманията отделно с него докато тя спи или на площадката се занимавам повече с него, а тя е в раницата. Септември прави 4г.

Някои дни са ми ужасно тежки и само чакам да заспят децата и аз да се хоризонтирам на леглото. Тези дни и в огромните жеги излизаме сутрин за 2 часа, вечер за 2 часа, а аз вече се чудя какви занимания да му мисля. Всеки ден има “уроци” и учи неща, но това са 15-20мин в най-добрия случай, строи всякакви жп линии, с конструктори, коли, но като му писне от всичко и почват глупостите една след друга. Някак се надявам докато малката стане на възраст да му разбира щуротиите да ги е понамалил вече.

# 393
И при нас е едно дране и тръшкане от както се роди бебето.Баткото е на 2г и половина и е ужас просто.

# 394

Майчета вашите бебета имат ли малки ситни пъпчици по тялото от какво може да са. Не мисля, че е от претопляне по цял ден стои гол и климатила в другата стаята е пуснат

# 395
Моят бебока имаше такива по челото и казаха бебешко акне.
Мина с времето без да правя нищо специално.
Миех с вода и мажеш с Мустела хидратиращото мляко. Някой тук в групата го беше написал.

# 396
Момичета, здравейте, понеже сме на море исках да споделя нещо. Преди да дойдем взех от Джъмбо един малък вентилатор с usb и го връзвам към една външна батерия и на малкия му е перфектно. Вентилаторчето го мъкнем на всякъде, на плажа, на количката го закрепям, та за тези които още не са заминали ако се чудят как да облекчават жегата за бебетата.

# 397
Момичета, здравейте, понеже сме на море исках да споделя нещо. Преди да дойдем взех от Джъмбо един малък вентилатор с usb и го връзвам към една външна батерия и на малкия му е перфектно. Вентилаторчето го мъкнем на всякъде, на плажа, на количката го закрепям, та за тези които още не са заминали ако се чудят как да облекчават жегата за бебетата.
Чудесна идея
Може ли снимка на вентилатора

# 398
Чудесна идея
Не успявам да прикача. Те са 2 вида такива единия е черен а другия бял с дървена поставка, диаметър около 15-20см. И друго за плажуващите бебета което знам още от 1вото дете, като се потят, ако им излязат пъпчици ползваме само Нахткерцен Сенсибел на Др Тайс. Като цяло лято време сме на тази козметика до сега с 3 броя деца и кожичката им е добре.

# 399
  • Варна
Чудесна идея
Не успявам да прикача. Те са 2 вида такива единия е черен а другия бял с дървена поставка, диаметър около 15-20см. И друго за плажуващите бебета което знам още от 1вото дете, като се потят, ако им излязат пъпчици ползваме само Нахткерцен Сенсибел на Др Тайс. Като цяло лято време сме на тази козметика до сега с 3 броя деца и кожичката им е добре.
Превантивно ли го ползвате или при нужда?
Дъщеря ми има доста пъпчици по вратлето, трудно и го чистя като цяло, не дава. Откакто държи и главата е почти невъзможно да и "отворя" врата, че да го почистя и мирише на вкиснало 😅
Чудя се с какво да я третирам там.

# 400
Чудесна идея
Превантивно ли го ползвате или при нужда?
Дъщеря ми има доста пъпчици по вратлето, трудно и го чистя като цяло, не дава. Откакто държи и главата е почти невъзможно да и "отворя" врата, че да го почистя и мирише на вкиснало 😅
Чудя се с какво да я третирам там.
Ами с 2 деца преди това знам какво да опаквам в топлите летни дни и просто е козметикта на която залагам в жегите

# 401
  • София
Ние след 2-3 дни също ще бягаме към морето. Почвам от днес да стягам багажа, че няма да стане бързо 😀
А вентилаторче дори не съм мислила дали би било нужно, поне с баткото не съм ползвала. Иначе и на всякакви лафки по морето съм виждала да продават. Голям хит са сред туристи всякакви.

За пъпчиците съм взела джинджира спрей, ако стане зле положението. Засега е съвсем леко, но и в жегите не сме навън.

# 402
Ние след 2-3 дни също ще бягаме към морето. Почвам от днес да стягам багажа, че няма да стане бързо 😀
А вентилаторче дори не съм мислила дали би било нужно, поне с баткото не съм ползвала. Иначе и на всякакви лафки по морето съм виждала да продават. Голям хит са сред туристи всякакви.

За пъпчиците съм взела джинджира спрей, ако стане зле положението. Засега е съвсем леко, но и в жегите не сме навън.
Ох и при нас тази година оправянето на багажа отне повечкп време. 2 дни само прескачахме натрупани неща, раници и т.н. в коридора. Пътувайки казвам на ММ, че за 1ви път имам чувството, че нищо не съм забравила, може би защото из есох половината апартамент Laughing
С предните деца и аз не съм взимала подобни неща като вентилатор, но защо да не облекчим тези малки душички като има как. Пробвахме днес пясъла на вкус. Все му е тая, важното е ръцете да са в устата. Топнахме крачета, хареса му, тези дни може да го пробваме повече от крачета, само да е спокойно морето. Споделям и, че съм доволна от слънцезащитното на Мустела за бебета.

# 403
Момичета, от кои памперси сте доволни?
От дм уж бях доволна, че ми се струват по-дишащи, но ми се струва, че са много стегнати, ако не ги стегна пък пропускат. За памперс съм 50/50. Молфикс никога повече няма да купя.
Нещо аз ли не ги слагам като хората не знам ама все нещо ме дразни в тях - или ми се струва, че на малката не са й удобни, или пропускат

# 404
  • София
От ДМ-ските бях до един момент доволна за сина ми. После нещо станаха кофти. От някои от сериите им пък се изриваше жестоко. От Лидълските също получаваше ужасни реакции и 30мин след слагане на памперс е бил изринат, червен и ревящ.

Малката сега й редувам Памперс и Пуфис. Взимаме големи пакети и излизат супер изгодно. Инциденти е имало няколко при неправилно сложен памперс. Сега имаме някакъв jumbo pack или нещо подобно 3ка размер вече. Като изразходим мисля да я минавам на гащички вариант пак на тези марки.

Общи условия

Активация на акаунт