АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 845
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
Априлче, почти няма разлика. Ние сме с love to dream лятно за новородени (имитира повиване на ръчичките) и имаме подарък две на Angelbaby за по-големи. Даже по-скоро бих казала, че памукът на Angelbaby повече ми допада, но това е до лично усещане. 
На angel baby, много съм доволна, но предполагам нямат голяма разлика различните марки.
Всяка вечер се чудя дали да го слагам, но и ние сме с чаршафи и през нощта като се будя все съм се завила така че мисля, че и на нея й е добре даже нейният е по-тънък от нашите. Не съм я намирала и потна до момента

И ние по същия начин даже последните дни го пускаме на 24 градуса. Слагам я все още в лятно чувалче точно заради отвиването
Ние пускаме климатика в другата стая на 25 градуса цяла нощ. Отваряме вратите навсякъде, бебето спи по боди къс ръкав, завивам с пелена, но сутрин винаги е отвит.

Така е перфектно. При нас няма как да охлаждаме от другата стая, климатика ще изнемогне. Затова и инсталирахме в нейната стая. Но тъй като е малка стая и мощен климатик, много бързо се охлажда и държа на 28, усеща се като 26.
А малката в лятно спално чувалче на Love to Dream тог 0.5, много е добро става до 8-9 м. Вашето какво е?

Наистина е до усещане.
Ние имаме подарък пък на Angel baby те са български, за съжаление не ми допадна никак. По нищо не се отличава от тези чувалчета, които се предлагат по групите от мами, които шият.
Също материята въобще не отговаря, а няма и 0.5 тог.
Това на Love to dream е австралийско, с куп награди, подходящо до 8,9 месеца, тог 0,5, супер фина нежна материя и разтеглива, с два скрити ципа, за улеснение да сменяш памп ако се наложи нощем (не съм го правила досега) изработката е чудесна, освен това е препоръчано от асоциацията по дисплазия на тазобредрената. Има огромна разлика в материите, изработката, ръкавчета, нашето е с преход от повиване (ние не я ползваме). И българското не е лошо, но има голяма разлика поне при моите чувалчета. Също ценово българското е доста по-евтино към 50 лв, другите отиват до 90 лв.

# 421
Започна ли ви косопада 👀
При мен е ужас! Обмислям да си купя някъкви витамини за кърмачки дали ще помогнат незнам. Навсякъде всичко е в косми,чак и бебето на ръце и гънки постоянно дърпам космалаци. Освен косопада и много сърбеж в скапа.

# 422
  • Пловдив
Здравейте, априлски мами, как сте с бебчетата? Моята Ева е вече на 3 месеца, за сега стои малко повече на корем, въпреки че все още й трудно, гука, усмихва се. В леглото се върти постоянно, като че ли има и желание да се завърти от гръб по корем, но още няма сили.  Сънят е хаос, но поне вечер спи относително спокойно. През деня идентично с написаното от някои от вас има кратки дремки и един голям сън.

# 423
  • Варна
Започна ли ви косопада 👀
При мен е ужас! Обмислям да си купя някъкви витамини за кърмачки дали ще помогнат незнам. Навсякъде всичко е в косми,чак и бебето на ръце и гънки постоянно дърпам космалаци. Освен косопада и много сърбеж в скапа.
Моят започна преди 2-3 седмици. Също е накякъв ужас. Ходя постоянно вързана още от раждането, та не падат много, но като се развържа сутрин и вечер, както и при къпане положението не е розово.
Витамини не съм спирала да пия, от за бременни минах за кърмачки к въпреки тях не се спасих. Сега слагам някакви ампули, които ми препоръча фризьорката, но не мисля, че ще дадат резултат. И сърбеж също имам :/

# 424
При мен също започна, но засега е нормален, дано не се засили.
Утре съм на преглед, че все още чакам цикъл... Повече от три месеца.

# 425
Идвам със странен въпрос наобратно май на повечето бебчета. Чудя се дали моята не спи повече от обичайното или се филмирам. Вечер заспива към 19-20.
Към 23-00 я будя или сама се буди за ядене. Към 5-6 пак се буди да яде и после доспива до към 9. През деня не й мърдат поне 2 дремки по 2 часа и може би още 1 за час. Не че не ме устройва този й режим, ноо масово чета как бебчетата не спят и знам ли..
През будното си време си е доста активна, по никакъв начин не е ленива или нещо подобно.
Как е при вас?

# 426
С този си пост събуди невиждана завист от такива като мен , които все още стават на два часа и половина нощем , за да кърмят 😵‍💫
Майтапът на страна, по-добре питай педиатър за този сън. Аз за толкова спящ бебока не съм чувала.

# 427
Идвам със странен въпрос наобратно май на повечето бебчета. Чудя се дали моята не спи повече от обичайното или се филмирам. Вечер заспива към 19-20.
Към 23-00 я будя или сама се буди за ядене. Към 5-6 пак се буди да яде и после доспива до към 9. През деня не й мърдат поне 2 дремки по 2 часа и може би още 1 за час. Не че не ме устройва този й режим, ноо масово чета как бебчетата не спят и знам ли..
През будното си време си е доста активна, по никакъв начин не е ленива или нещо подобно.
Как е при вас?
Според мен зависи как ви минава деня. При нас ако сме навън на разходки имам чувството, че и цял ден може да спи. На вин му е спокойно и си спи повече. На обяд спи от 1 до 4 плътно, но само ако съм легнала с него.Ако не се събужда през 15-20 мин. Вечер спим от 22 до 7-8 без да става за ядене. Ако не го изкарам на разходка почти не спи през деня

# 428
  • София
Привет, момичета, ние се завърнахме от морето. Виждам, че сте писали за памперсите. При нас и с двете деца се ползват тези от Лидл, като с баткото минахме през всички марки, не заради обриви или протичания, а по-скоро за проба и разнообразие или някоя промоция.

За климатиците, в тея жегите пускаме навсякъде на 25-26 градуса. Иначе не се живее.

Относно спането, малката започна да се буди през нощта от няколко дни и да не може да заспи сама отново. Ако я нахраня пък прави едночасово будуване. Регресия ли е, скок в растежа ли, не знам, но си искам старото положение.

# 429
  • София
На нас днес ни е последен пълен ден от морето. Баткото е мрънкало и половина, бебето пък хич не разбираме, че е с нас 😀 Вчера е спала 2 часа на плажа.
Количката засега ни е тотално излишна на почивката, 99% от времето е в раница. На плажа спи на шезлонга и се мъкнем само с 2 чанти до там. Започнала е да спи много повече тук иначе се будеше през деня и правеше много кратки дремки. Вечер също е удължила. Заспива към 21ч и после чак към 6:30 става и става идеално - стигаме плажа и тя тъкмо й е време за първи сън и откъртва.

# 430
Как е при вас?

Не виждам нищо притеснително. И моето момче спи. Вечер от 21:30 до 4-5 (яде и заспива почти веднага) до 6:30. През деня спи между всички хранения, понякога пропуска последната дрямка преди нощен сън. След обяд спи от 13:00 до 15:30.
Забелязвам също, че вече доста активен. Рита постоянно, вчера се обърна сам от гръб по корем.
Ако детето няма някакви неразположения, храни се добре и наддава, можем само да се радваме, че спят😊

# 431
Не мога да повярвам ама при нас май се върнаха коликите на 3++ месеца…
Преди сигурно месец отминаха и от 3 дни на почти всеки дневен сън се буди разплакана със сълзи и пуска много газове тогава. През нощта не го прави, много е странно. Нищо не съм променяла - мляко, пробиотици. Капки за колики отдавна не даваме. Милата заради това последните дни не й остава никакво време за игра, толкова много плаче, че после пак заспива супер уморена от този рев, а пу пу до момента не в от ревливите бебета. Даже първите месеци това, което си мислех, че са колики не се изразяваше така.
Дано отмине бързо

# 432
  • Варна
Априлче, стискам палци скоро да мине ❤️
От няколко дни и дъщеря ми нещо не е добре след храна, обаче. Следобед след ядене поплаква малко 5-10 минутки и то не е точно рев, ами плачене с мрънкане. Много е странно....

# 433
И при нас се буди от няколко дни нощем към 3:30, мрънка върти се да се обръща. Давам да яде ( една лъжичка) и не заспива веднага... Пробвах да увелича дозата през деня, но пък не я изпива... И аз си искам старото положение.
За морето ни септември се моля да е като на JayRay, от това зависи дали ще сме три, четири дни или петнайсе примерно.
Ходих при АГ за цикъла ми, който все още чакам. Нямало да ми дойде скоро. Ако до края на август не се случи, вече ще ми пуска изследвания. Поне цитонамазка пуснахме.
След малко отиваме за втора ваксина, давам Туя - та преди това и се надявам да мине леко като предния път.

# 434
  • София
Проблем ли е неидването на цикъла? След първото раждане ми дойде на осмия месец, но не са ми казвали да пускам изследвания. За какви изследвания става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт