АПРИЛски бебета 2024 - тема 1

• 28 756
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Заспива с люшкане, не ми е проблем засега. Ако нацеля да не е преуморена и заспива за няма и 5мин без проблем. Ако изпусна е ужас. Понякога заспива легнала на леглото до мен или сама в кошарата.

Нашата СПА почивка мина. Малката много се радваше на водата в басейна. Като цяло мина ок с две деца. Успях и режимът й да спазя и вече мисля зимната почивка за ски 😄

Иначе и захранване започнахме. Дадох й тиква, хареса се. Постоянно примлясква на чиниите ни и ги дърпа тези дни. Млякото не й стига и пие почти по литър на ден. Вода също предлагам по-често напоследък и се приемат по 2-3 глътки.

# 571
Когато й се доспи, заспива трудно, взимаме я и в момента в който приближим кошарата, започва да реве. Чак след втория час бодърстване се предава, но иначе й се доспива по- рано и мрънкането е повече така.
Играчките ги яде и ръмжи все едно е животно. Пробвах да намажа венците с гелче,а когато това не помага й давам малко храна ( по никое време) и се оказва гладна.
Крещи и квичи, не гука Grinning
В понеделник я водихме да плува. Беше много сладка. Топиха я под вода и с широко отвотени очи и уста даже с изплезен език под водата. Много ми хареса, но ще е еднократно, че не сме от София.
Когато ходите на почивка, бебето къде спи? При вас или мъкнете кошарата?

# 572
През деня заспиването е нормално. Лягам до него и се укротява и заапива сравнителмо бързо, но вечерното заспиване ни е същото като описаното от теб Априлче. Нощите са ни същите горе долу.
 Захранен е с картоф, морков и тиквичка за сега. Нямам някакъв конкретен график за захранване кпе кога, защото чакам домашни неща от тук от там. Сега в неделя чакам тиква да ми дадат.
Аз се канех тези дни да питам някой намери ли бърз лек за косопада? Простооооо картинката е ужасна при мен!!! Confounded
Добре че съм с гъста коса и е руса, та не се вижда толкова, но постоянно усещам по себе си косми да юе гъделичкат и юе подлудяват. А пък около лъпане и сушене на косата еее... майко мила Scream
Хвърлени пари за уж прехвалена кизметика от Златната Рибка. Предполагам понеже е хормонално и за това не действа, не знам. Явно както някоя от вас беше казала, просто трябва да си окапе каквото има и да се изтърпи този период...

# 573
При нас заспиването е или на цица или гушнат в мен или в някоя възглавница или плюшена играчка. Обича да се сгушва.
А когато е по-изнервен танцуваме . Най-добрият партньор по бачата и салса 😘

# 574
Когато й се доспи, заспива трудно, взимаме я и в момента в който приближим кошарата, започва да реве. Чак след втория час бодърстване се предава, но иначе й се доспива по- рано и мрънкането е повече така.
Играчките ги яде и ръмжи все едно е животно. Пробвах да намажа венците с гелче,а когато това не помага й давам малко храна ( по никое време) и се оказва гладна.
В понеделник я водихме да плува. Беше много сладка. Топиха я под вода и с широко отвотени очи и уста даже с изплезен език под водата. Много ми хареса, но ще е еднократно, че не сме от София.

Ние ходихме на две почивки вече. На първата си носихме нашата кошара, на втората ползвахме от хотела. Вечер към 20-20:30 заспиваше навън в количката, после го местех в кошарата. Никакви проблеми не сме имали. Чак се учудих, че толкова спокойно си прекарахме. Ходихме на много места, където може с количка, където не може с раница. Даже на лифт го качихме😁. Бебе приключение.

# 575

Ние ходихме на две почивки вече. На първата си носихме нашата кошара, на втората ползвахме от хотела. Вечер към 20-20:30 заспиваше навън в количката, после го местех в кошарата. Никакви проблеми не сме имали. Чак се учудих, че толкова спокойно си прекарахме. Ходихме на много места, където може с количка, където не може с раница. Даже на лифт го качихме😁. Бебе приключение.

Браво на вас 😀 и ние направихме две почивки и с количката и раница обиколихме всичко което искахме.
За креватче ползвахме от хотелите, а сега сме при майка ми на гости и спи при мен на леглото

# 576
  • София
И наша, и на хотел ползвахме на почивките. На хотел ползвам само като съм сигурна в репутацията на хотела и знам, че държат да е чисто. Сега даже бяха осигурили за всяко дете детска хавлия, халат, чехлички за басейна и козметика (нея за бебето не я ползвах).

При мен се появи наскоро косопада. Чинно чакам да мине сам и си ползвам моята обичайна козметика.

# 577
Момичета, как заспиват бебоците ви?
Сами в леглото, с люшкане на ръце, плачат ли, спокойни ли са? Вече от месец заспиването е кошмар - сама не успява, върти се постоянно по корем, а не иска да стои по корем и съответно пак се дразни все едно не може да го контролира това умение и само се върти (може само на едната страна и съответно веднага като захапе съответнарта ръка започва). След това ако не я взема на ръце само се изнервя, тя и на ръце е изнервена и плаче, но поне до няколко минути заспива. Вчера цял ден бяхме навън и в количката няма такива проблеми заспива си сама без никакво мрънкане.
Не знам защо така стана… изморявам я, следя й постоянно интервалите на будуване и знаци, че й се е доспало.
Освен заспиването генерално ми се струва по-нервна - супер бързо почва да се ядосва на играчките и да крещи, супер превъзбудена е постоянно

Колко дневни спанета има и колко дневен и нощен сън?

# 578
Аз съм много зле с косопада. Такова нещо не е било никога. Колкото пъти я барна толкова пада по една шепа.Cry
Купих си добавки и шампоан на Ducray, но ги пия от седмица и нещо. Има някакъв напредък малък ама не е това, което искам. Ще ги продължавам, че да видим. Но съм отчаяна.

# 579
  • София
Моята девойка се научи с биба да заспива. Оставям я сама в кошарата и следя на камерата. Ако се размрънка или изпусне бибата, отивам. Ние сме на море пак. Днес забравих да взема биба за плажа... голям рев падна, но накрая се предаде и заспа горката. Докато плака забелязах, че има наченки на зъби. Странното е, че са горните и то не предните два, а резците.

# 580
И при мен косопада е доста , но спасение няма....ще мине и ще започне да расте нова коса  Simple Smile

А вие като сте на почивка на хотел с басейн , топкате ли бебчовците? Не знам колко е безопасно и сега се чудя дали да рискуваме на нашето СПА.
Кошара ползваме от хотелите обикновено или нося гнездото ни.

Моята девойка в повечето случай заспива в леглото сама с биба. Определено съм доста психирана с този сън заради НЕспящата ни кака ама май е нормално хаха.
Сега в 4ти месец е първата регресия и на много бебета сънят рязко се променя Simple Smile. С каквото можете ум помагайте да заспят и да не се преуморяват, че става страшно.

# 581
Като по учебник сме. Откакто стана така нервна съм супер стриктна в това отношение, че чак прекалявам Grinning
Около 10-11ч. нощен сън с едно събуждане само за ядене и през деня около 4-5 часа дневен в 3-4 дремки.

Заспива към 21:30 > буди се около 4:30 само за ядене > 7:30 - 8:30 става > 10:30 пак заспива до към 12 > 14:00 пак заспива и този сън е по дълъг до към 16:30 > и последната дрямка е най-кратка около 30-40 минути до към 19:30. С вечерния сън нямаме никакви проблеми, заспива си сама с пръст в уста като хапне (вече категорично отказва бибата)
 Сега докато писах отговора осъзнавам, че сме на 3 дневни дремки, а знам, че ги водят да са 4-5, а в главата ми беше, че спи много. Ама нямам идея къде мога да вмъкна още 1-2 дремки с този нощен сън
Сами в леглото, с люшкане на ръце, плачат ли, спокойни ли са? Вече от месец заспиването е кошмар - сама не успява, върти се постоянно по корем, а не иска да стои по корем и съответно пак се дразни все едно не може да го контролира това умение и само се върти (може само на едната страна и съответно веднага като захапе съответнарта ръка започва). След това ако не я взема на ръце само се изнервя, тя и на ръце е изнервена и плаче, но поне до няколко минути заспива. Вчера цял ден бяхме навън и в количката няма такива проблеми заспива си сама без никакво мрънкане.
Не знам защо така стана… изморявам я, следя й постоянно интервалите на будуване и знаци, че й се е доспало.
Освен заспиването генерално ми се струва по-нервна - супер бързо почва да се ядосва на играчките и да крещи, супер превъзбудена е постоянно

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 22:11 от AprilChe

# 582
Като по учебник сме. Откакто стана така нервна съм супер стриктна в това отношение, че чак прекалявам Grinning
Около 10-11ч. нощен сън с едно събуждане само за ядене и през деня около 4-5 часа дневен в 3-4 дремки.

Заспива към 21:30 > буди се около 4:30 само за ядене > 7:30 - 8:30 става > 10:30 пак заспива до към 12 > 14:00 пак заспива и този сън е по дълъг до към 16:30 > и последната дрямка е най-кратка около 30-40 минути до към 19:30. С вечерния сън нямаме никакви проблеми, заспива си сама с пръст в уста като хапне (вече категорично отказва бибата)
 Сега докато писах отговора осъзнавам, че сме на 3 дневни дремки, а знам, че ги водят да са 4-5, а в главата ми беше, че спи много. Ама нямам идея къде мога да вмъкна още 1-2 дремки с този нощен сън

Ние сме със същия режим - продължителност на будуване и спане. Само сутрешното хранене е малко по-късно и то отскоро - към 6. След това будува около час и оттам нататък е същият като при вас.

Според мен всичко след 6:30 се води вече дневен сън, нищо че го слива с нощния. И така стават 4 дремки през деня.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 23:12 от pincy

# 583
Добре си е детето, я виж какъв режим има!.
Според мен 5 часа дневен сън вече са много за възрастта им ,но пък всяко бебе си е различно. Аз лично не смятам ,че има проблем при условие че нощем спи и се буди само ВЕДНЪЖ за ядене Wink

# 584
  • София
И в морето, и в басейн само крачетата топвах. Страх я е още цялата и реве, а иначе обича да се къпе. Синът ми беше по същия начин и чак след 2г се отпусна да влиза. Сега не може да го изкараш, такава жаба е.

Общи условия

Активация на акаунт