Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 032
  • 763
  •   2
Отговори
# 240
Само се уточнете 5к дали значи 5000 единици или 5 капки Вигантол че точно тук във форума и двете съм виждала ш всеки си мисли че другият също така го чете...
Т.е. казваш че и без пауза или само 2 дни примерно не е проблем да се изследва витамин Д? Наистина много различни неща срещам точно за него.

# 241
sleek Благодаря!
Преди доста години (може би 8-9 г.) бях пуснала В12, хомоцистеин и метилмалонова киселина.
Все си мислех, че повичката преди изследване е задължителна за всички добавки. Аз например съм с нисък хемоглобин и желязо. През март както обикновено пиех сорбифер и реших да направя контролни изследвания. Бях спряла приема на желязо за може би не повече от седмица и хгб беше 130. Никога не съм имала такъв. Най-много 116.
Знам, че всичко е навързано като верига и само една бръмка да не е наред и цялата верига се разваля.
моят вит. Д през м. май беше 25нг. Първите седмици пиех малка доза от 2к до 5к. Едва към средата на м. юни за 2 седмици взимах 20к, а от началото на м. юли 15к вит. Д. До края на месеца ще приемам тази доза и началото на август ще направя изследвания.

# 242
Здравейте, от няколко години водя неравна борба с килограмите, опитвам се да спазвам режим, но те не мърдат или е с много малко надолу. Това са ми изследванията от преди няколко дни, засега си вдигам Акутирокса малко, защото преди ТСХ беше по-добре. Ще ме посъветвате ли за витамин Д колко да пия и съответно К и магнезий, също има ли нужда да пия Б12?

# 243
йоко, къде изследва метилмалонова киселина, в урина или кръв? А някъде изследват ли активен Б12?

# 244
йоко, къде изследва метилмалонова киселина, в урина или кръв? А някъде изследват ли активен Б12?
Кръв. Преди много години правих това изследване. Кръвта я изпращаха в Германия.

# 245
Кръв. Преди много години правих това изследване. Кръвта я изпращаха в Германия.

Ама коя лаборатория го прави това?

# 246
"Бодимед", например.

# 247
  • Пловдив
Разбирам, че следвате схемата ми за прием на вит. Д. Доста хора я направиха или в момента правят. Преди няколко дни на ЛС се свърза участничка от форума да се похвали, че е стигнала завидните 120нг/мл и че се чувства много добре. Схемата работи за всички, затова може и Вие да очаквате положителни резултати.

С моите резултати предполагам схемата 20-15-10 ще има резултат? Намалям реципрочно и вит.К2 , нали? Магнезия 
400 мг/ден дали ще ми е достатъчен? Мисля да е глицинат.

# 248
  • Пловдив
Разбирам, че следвате схемата ми за прием на вит. Д. Доста хора я направиха или в момента правят. Преди няколко дни на ЛС се свърза участничка от форума да се похвали, че е стигнала завидните 120нг/мл и че се чувства много добре. Схемата работи за всички, затова може и Вие да очаквате положителни резултати.

С моите резултати предполагам схемата 20-15-10 ще има резултат? Намалям реципрочно и вит.К2 , нали? Магнезия 
400 мг/ден дали ще ми е достатъчен? Мисля да е глицинат.
Да, 20-15-10 или както я нарече една потребителка -- "Протоколът sleek" Wink -- дава отлични резултати.

400мг/ден е добре, и повече не пречи, стига да е чист магнезий - елементален. Глиценат е добър вариант, да.

Може да се намаля реципрочно К2.

Благодаря за отговора!

Този комбиниран продукт вит.Д + К2 дали е добър вариант или по-добре отделни продукти? Може ли да се предозира с К2?
https://bg.iherb.com/pr/now-foods-mega-d-3-mk-7-120-capsules/113325

А магнезият е този.
https://bg.iherb.com/pr/now-foods-magnesium-glycinate-180-tablets/88819

# 249
  • Sofia

Този комбиниран продукт вит.Д + К2 дали е добър вариант или по-добре отделни продукти? Може ли да се предозира с К2?
https://bg.iherb.com/pr/now-foods-mega-d-3-mk-7-120-capsules/113325

Аз взимам този продукт. По-добра цена излиза от този на Now Foods, а е същата комбинация: https://bg.iherb.com/pr/futurebiotics-vitamin-k2-d3-120-capsules/99900

# 250
Не мисля че има голямо значение дали е комбинация или отделни. Стига да ви устройват дозировките и на двете, разбира се. Поотделно има много по-голяма свобода от кое колко, като са двете заедно вариациите са по-малко. И вече разбира се финансово гледате как ви излизат, че не е нещо дето се взема за кратко време и си е фактор и това.

# 251
Не съм срещал досега "лош" вит. Д. На който, каквото и откъдето му е изгодно.

За хората, които не усвояват никакви таблетки през устата, не е ли най- добре спрей (визирам себе си)?

# 252
Някои видове Вит. Д са много малки желирани "бонбони".
Тези които имам са точно такива, както и вит. К.

# 253

За хората, които не усвояват никакви таблетки през устата, не е ли най- добре спрей (визирам себе си)?

Никакви таблетки? Малко пресилено ми звучи. Витамин Д се усвоява добре от всички хора. Изключвам тези със заболявания на червата, като болестта на Крон, улцерозен колит и атрофичен гастрит. В много редки случаи се срещат полиморфизми на Д-рецепторите.

Всички тези горните предпоставят известна резистентност, която се преодолява с по-високи дози вит. Д.

# 254

Никакви таблетки? Малко пресилено ми звучи. Витамин Д се усвоява добре от всички хора. Изключвам тези със заболявания на червата, като болестта на Крон, улцерозен колит и атрофичен гастрит. В много редки случаи се срещат полиморфизми на Д-рецепторите.

Всички тези горните предпоставят известна резистентност, която се преодолява с по-високи дози вит. Д.

Ами не знам, имам автоимунно, което предполага, че имам и пропускливи черва, затова така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт