Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 52 262
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Само не знам как да направя така, че вечер след вечеря да ми е гладно. Thinking
Утре като стана ще го мисля как да наредя капсулите, че са много.
Е, все минава достатъчно време от вечеря до момента когато си лягаш, че да храносмелиш каквото си яла. Ти и непосредствено преди да си легнеш да го вземеш, пак е ОК.
Скрит текст:
Аз само цитрат и само вечер, но това не е за всеки да си вземе цялата доза цитрат наведнъж... При мен няма съществен разхлабителен ефект и не ми пречи да бухна 2 грама цитрат наведнъж. 300мг магнезий са това. Ако гонех по-високи дози щях да търся начин да го разделя сигурно. И да сменя и добавката, че сегашната ми е чист цитрат на прах и не е удобна за извън дома.

Не е задължително да се приемат по едно и също време, буквално заедно погълнати. Важното е да се вземат и двете. Витамин Д си трябва да е при хранене а не на гладно, а магнезият не е добре по същото време или близо до кафе, за който взема нещо с цинк също си пречат и забравих какво още му пречеше. Аз и затова съм го изтеглила него вечер, другите си добавки вземам по обяд. Ако някой ден спра кафето или се наложи да вдигам дозата, може и другаде да го наместя, но за момента вечер ми е най-добре да е.
И аз съм пила по 800 мг цитрат и не ме разхлабва особено
Аз 2 грама мятам и си лягам, на сутринта дори не винаги ми се ходи до тоалетната веднага след ставане ами понякога и минава малко време (до кафето, но все пак) Grinning Но при една немалка част от хората дори 1 грам стига за да не им е комфортно да го вземат. И го има и момента че в някои от сашетата с дозички такава добавка които се разтварят има и още 101 неща и примерно един приятел от такова саше казваше че му се раздвижват твърде много нещата, а като мина на капсули нямаше проблем. Но в сашето то боички, то аромати, то 3 вида подсладители видях... иди разбери кое му пречеше в тая ми ти лимонада, оказа се че не е магнезиевият цитрат Grinning
Но форми много, има за всеки, въпросът е да вземат а не да се откажат защото една не им допаднала.

# 541
Изобщо нищо ли не прочетохте  от темата? За наваксване  тази опаковка няма да ви стигне и за 1 седмица.
Прочетох, но изобщо не успях да се ориентирам. В темата пише да се пие по 4000 при дефицит. Това значи ли, че трябва да пия по 4 хапчета от тези. Пишете, че пиете и магнезий, но моя магнезий е беше в норма преди година. Или прочетох, че трябва да пия по 5 капки вигантол. Много е объркващо. Взимах по рано и витамин Д и витамин К на спрей. Тогава впръсквах по 3 пръскания на ден. Просто тези измервания на количеството витамин д са ми много объркващи, а и личната и ендокриноложката, казаха някакви дози, които се притеснявам да превиша. Защо не изписват правилните дози, а трябва да четем непрекъснато и да се чудиш добре ли е да пиеш по толкова, като на опаковката пише да не се превишава дозата. Утре май пак ще купя спрея. Имам и такъв магнезий, който май не е подходящ според прочетеното.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 23:18 от Avs0

# 542
  • Melmak
Магнезий се пие, защото винаги излиза в норма, но не означава, че това е така. Пий си магнезия и гледай да е форма, която се усвоява добре.

С такъв дефицит можеш и повече от 4000 iu да приемаш дневно. Трябва ти и витамин к2.

Щом си купила тези витамини, пий ги, но с идеята като свършат, да си купиш по-добри като цена/качество.

Последна редакция: нд, 20 окт 2024, 22:40 от Не се сърди, човече

# 543

Здравейте:)
Прикачвам резултати от няколко изследвания, които пуснах ,назначени от ендокринолог.
Заради завишения пролактин ми даде направление за ЯМР на хипофиза, за който запазих час на 08.11
Витамин Д според нея е в граници, което е много странно предвид това ,което чета в темите. Но каза, че мога да пия по 1000IU дневно Rolling Eyes
Обмисляме ин витро с партньора ми и за целта тсх каза,че трябва да е по-ниско. Предписа ми Еутирокс от 25мкг . По една таблетка дневно. Пуснах изследванията заради оплаквания като умора, главоболие, тревожност ,отпадналост, паник атаки през нощта, плачливост. А от почти седмица имам трептене на очните ябълки (което най-много ме притеснява)  и изтръпване на лявата ръка. Възможно ли е да се дължи на ниската стойност на вит.Д според вас? Или да има връзка с  пролактина? Какви други изследвания бих могла да пусна?  И каква доза вит. Д да приеамам? За Б 12 каза,че е добре.
Извинявам се предварително,ако въпросите ми не са а тази тема! Heart

# 544
Витамин Д определено може да се вдигне повече и това ще стане с по високи дози от 1000.
За ТСХ терапията е адекватна. Аз имах подобна стойност, която вкарах в норма (под 2) и от доста време минах на хормон 12.5 и пак всичко е ок.
Изтръпването на лявата ръка е от паник атаките. Има едни бонбонки на Рескю, които ми помагат на мен, а открих и неочаквано добър ефект от обикновени ментови лукчета.
За трептенето в очите, можеш да опиташ с прием на магнезий.

# 545
Здравейте.
Прием на 10 капки Вигантол дневно изисква ли да се пие и витамин К?

# 546
Здравейте.
Прием на 10 капки Вигантол дневно изисква ли да се пие и витамин К?
Не.

# 547
10 капки са 5000 единици, защо не?

# 548
Здравейте, тазгодишните ми резултати на щитовидните хормони малко ме протесняват, ще се радвам някой да даде съвет дали да се обърна към ендокринолог.

За сравнение миналата година тсх ми беше 2.58, а фт4 - 1.070.

Не знам дали това пряко влияе на хормоните, но последната година е много стресова за нас, тъй като баща ми се разболя от онкологично заболяване и на всички ни е много тежко, стресът определено ми е спътник в живота в момента.

Ще се радвам някой да се отзове, предварително благодаря!

# 549
Здравей! Да, има сериозна хипофункция. Може би ще се наложи прием на хормон. Поне според тези изследвания, не е налице автоимунен процес, т.е. Хашимото.

Съжалявам за баща ти. Бързо оздравяване пожелавам!

# 550
10 капки са 5000 единици, защо не?
1 капка вигантол не е ли 400?

# 551
  • Melmak
Аз знам, че е 500 iu.

# 552
500 е от Вигантол, 400 е мисля на Джеймисън. Все тая, тия 100 единици никого не оправят, дори и в няколко капки не е огромна разлика защото не е целта да вземаме хомеопатични дози а да запълним наистина дефицита. Освен и всички други проблеми които причинява, вече си е сезон и на зимните вируси, а витамин Д е важен и за имунитета.

# 553
Здравейте, група,
Пуснах си ново изследване и резултатите ми от днес са:

Витамин D total (25-OH Vitamin D)   ↑   128.00   nmol/l   50.00 - 120.00 (като в цибалаб изследват общ витамин, не само Д3)
Паратхормон ( 1-84 PTH)                      19.10   pg/ml   5.50 - 38.40
Витамин В12 ( Vit. B12 )                      208.00   pmol/l   140.00 - 570.00
Калций общ ( Ca ; Calcium )              2.36   mmol/l   2.15 - 2.55
Фосфор ( P ; Phosphate )                     1.09   mmol/L   0.81 - 1.45

Пия 5 дни * 5000 и два *10 000 единици витамин Д3, два дни почивах преди изследването, т.е приемам, че една идея е завишен заради това.
Сега се чудя какво да правя и как да продължа с него.

Б12 също ми е нисичък но не искам сякаш да пия, че апетитът скача в небето.

# 554
500 е от Вигантол, 400 е мисля на Джеймисън. Все тая, тия 100 единици никого не оправят, дори и в няколко капки не е огромна разлика защото не е целта да вземаме хомеопатични дози а да запълним наистина дефицита. Освен и всички други проблеми които причинява, вече си е сезон и на зимните вируси, а витамин Д е важен и за имунитета.
Ставаше въпрос при каква доза се взима и вит. К.

Общи условия

Активация на акаунт