Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...6

• 50 119
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
При мен вит.Д е над средната граница, ама пусто косопад имам
За боледуването също няма магически свойства,  синът ми не е с дефицит, ходи много на фитнес, отделно боен спорт, ама от малък си хваща вируси често и през 2-3 месеца е болен

# 691
  • Melmak
Не са дошли изведнъж. Вие преди 20 години колко пъти сте си изследвали витамин д? Понеже аз 0 пъти, семейството ми също. Тук в последните години започна да се обръща внимание.

За други държави не знам, но за България напоследък се коментира темата, а явно и преди сме си били с дефицит.

Доказано е, че слънцето не е панацея. Усвояват се някакви количества ако се печеш без слънцезащита, не е просто да излезеш зимата опакован до ушите и да се надяваш, че си “хванал” витамин Д.

# 692
Подсети ме утре да ти я дам на ЛС, че тук се трие.

# 693
Аз тъкмо направих годишните кръвни и за първи път виждам такава стойност на вит. Д. Доволна съм. Не знам дали ще ми помогне за нещо, но да си стои в тези нива.

Миналата година: 42,9ng/mL
Тази година: 84,2ng/mL

От тогава до сега съм вземала по 10хил IU+K2 5 пъти седмично.
Преди това да слушам личната да вземам по 2 хил. Не само че не вдигах, ами че и с по-голям дефицит бях. Е това как ставаше при положение, че все пак съм вземала вит. Д, макар и да е било в ниски дози.

# 694
А, ти един път да се разболееш и вече си толкова назад с него... дори и нещо банално да е. Отделно че ти си вземала по 2к но колко от тях усвояваш не се знае, на всички ни червата са в различна степен на здраве (или нездраве).

# 695
Абсолютно. И червата ми хич не са здрави. Направо съм чакала да цъфнат налъмите.

# 696
  • Melmak
Браво за резултата, vici!

# 697
Това се разправях по-рано днес с мой приятел. Шашка се като му казвам да не вземе да си купи някой витамин Д от по 1-2к единици да отбива номера. Трицифрени килограми говорим. Ама не било ли много колкото му казвам? Мне, не е много, ти толкова ще изпиеш а пък колко ще отиде нахалост и колко ще остане за теб изобщо не се знае.

# 698
Подсети ме утре да ти я дам на ЛС, че тук се трие.

Може ли и на мен да ми я пратите тази схема.

Аз от доста години взимам почти постоянно по 5000 единици, понеже имам автоимунно. Обаче като правя контролни изследвания на почивките все резултата ми е по средата. От няколко седмици взимам и витамин К, тъй като го получих по погрешка в една поръчка от iHerb и ще видя дали ще има разлика. И въпреки това си мисля че дозата ми е ниска.

# 699
  • София
Този пост пазя. Потребителя май го изгониха. Всеки има глава на раменете да прецени доколко и какво да вземе от съветите му.

С риск да ме нахокат модераторите, пускам го все пак.

Скрит текст:
Три месеца:
- 15 дни по 20,000 Д3 и 200мкг К2
- 15 дни по 15,000 Д3 и 150мкг К2
- 60 дни по 10,000 Д3 и 100мкг К2
* К2 може да се приема и повече, ако например таблетките са такива - не е проблем.

С колкото може повече магнезий:
- поне 600-800мг за първия месец
- поне 400мг за останалото време
* Магнезият трябва да е чист, елементален. Има разни маркетинг трикове, които рекламират "1000мг магнезий!", но като погледне човек ситния шрифт става ясно, че чистият магнезий е 375мг или 180мг дори.

# 700
Не разбирам защо се трие? Нали сме във форум? Всеки си има глава на раменете и може да прецени какво и как да приема.

# 701
Да, то в такъв случай трябва да се изтрие целия форум. Всеки е споделил опит за какво ли не…и много ясно че всеки сам си решава.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 17:25 от vici75

# 702
И на мен ми се струва абсурдно такова отношение към потребител, който много помагаше на хората в темата. Ясно е, че тук не се дават медицински съвети и всеки решава какво да направи на своя отговорност. Но пък и повечето сме минали през доста истински медицински съвети, които не са ни помогнали, докато не сме открили нужната ни информация тук Simple Smile

# 703
Да ви кажа, тук често съм получавала много по-качествено мнение (пък и отношение Smile ) отколкото от някои лекари..

# 704
Благодарение на съветите във форума открих репродуктовния лекар, кой ти ни помогна да имаме дете. Благодарение на съветите тук разбрах от къде и как да започнем с изследвания и тн. Две години преди това загубихме в частни клиники с некомпетентни репродуктивни.

Общи условия

Активация на акаунт