ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025

• 46 293
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Честно казано няма сила на света, която да ме накара отсега да мисля за бал. Такива неща винаги са ми били и притеснителни, и малко досадни.
Нямам ни най-малка идея откъде ще се търси рокля за бал. Трябвало да е единствена на света, абсурд било да е много скъпа и най-добре да я шия аз. Ама аз отдавна съм загубила тренинг и въобще лошо ми става. Ще го мислим по-нататък.

# 616
  • София
На моето момиче не му се мисли още за бал и завършване, не му се става и на 18. Започна да оценява детството, ваканциите, свободата, когато те полека взеха да и се изплъзват.
Опитвам се да и изтъквам предимствата на студентския живот, пълнолетието и самостоятелността. Малко е изплашена обаче, вижда се.
Ще мислим за рокли от ноември нататък, рано е още.

# 617
По ирония на съдбата днес си купих обувки за бала Joy До бала може още няколко чифта да купя. Килата хип не пречат на това Kissing Heart

# 618
  • София
Мария, ако това ще ви успокои, и ние не сме наясно с тези параметри - за бала само датата се знае, даже и не съм запомнила точно кога беше, май 27 май (Дени, и вие сте сигурно в този ден). Рокля, прическа, грим, заведение, дрехи за нас и сестра й… Както каза Ред, и на мен ми е притеснително да участвам в такива събития, но сигурно ще поканим най-близките- от баба/дядо насам, приятели. Не мога да го мисля от сега, обхваща ме паника.
Висшето образование също не е ясно, витаят някакви идеи, сменят се от време на време, ние дуднем, че трябва да се подготвя сериозно и да знае какви изпити ще й трябват, а тя -спокойна, ще видим. В тази връзка и ДЗИ не знаем дали ще й трябва.

# 619
НикиК, със сигурност сме на една дата и на едно място, но...хич не съм си дала зор да запомня кога е точно...
Стряскам се само като си помисля...не за бала, а за след това...не са ни ясни нито ДЗИ, нито кандидатстване и специалности...

# 620
Пълна мъгла е при нас за втория ДЗИ. За специалности уж се е ориентирал-молекулярна биология или биотехнологии, но като цяло гледа специалностите с биология и малко се колебае чисто научно ли да се ориентира или повече да е свързано с производството. В България за реализация първата е по-добре, а и по-малко химия.
Изобщо не съм мислила, че трябват поне два тоалета. Сега осъзнах.
За костюма давам идеи само за цветове, хубавото е, че мислим в една посока -да не е тъмен.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 09:08 от Аmanda

# 621
  • София
Нашият човек не е сигурен в датата на бала. Каза нещо от сорта "Двайсеее и сеедмии, осмиии, абе май месец е".
Изтърси, че иска костюм под наем...
Специалността е избрана - машиностроене. Остава и да я изкласи...
Аз от своя страна се радвам, че скоро ще имам един по малко в българската система на средно образование.

# 622
  • София
Маят синковец е над тези неща - но поне знае датата и мастото, ама трябваше да го разпитвам, че да ги научи. Иначе не се върнува много много от това. Иначе разходът с момиче и бал вече съм я преживяла и сега се радвам, че този път ще я избегна. Иначе сбирката и преди беше и сега ще е в тесен семеен кръг.

# 623
В София сте определено напред с баловете. Дати, места, събиране на пари. При нас още нищо.
И тук още един, който не разбира тия балове и това ще е досадна подробност за мен покрай важните неща, свързани със завършването. С момчетата сме по-добре, че поне тоалетите им, ако няма модно залитане (при нас е изключено) са официално допълнение към гардероба, а не дрехи, които няма да се облекат повече.
Искам да съм доволна и да направя купон като сватба след една година студентство, която е изкласена успешно и човекът обяви, че счита избраната специалност за неговата.

# 624
  • София
Един бърз въпрос относно задъжителната литература за 12 клас. На сайта на училището ни има списък, но почти всичко е поезия, с изключение на два разказа на Елин Пелин, един на Йовков, и Балада за Георг Хайних на Виктор Пасков.
Други има ли? ( извън поезията) Синът ми твърди, че има, ама нямал списъка....

# 625
В сайта на мон, раздел учебни програми 12 клас, цъкни Литература и ще видиш всички произведения.
Ето линк:
https://www.mon.bg/obshto-obrazovanie/uchebni-planove-i-programi … rami-za-xii-klas/

# 626
Не съм търсила списък, понеже си купи христоматия. Още след 7 клас така процедира.

# 627
Здравейте,
Извинявам се, че нахлувам в темата ви, но бих искала да закупя следните учебници. Моля ако ги имате се свържете с мен, от София съм.
Учебник за профилирана подготовка по история и цивилизация ➢ „Просвета“
Физика и астрономия
Модул 1 - Движение и енергия ➢ „Клет“
Модул 2 - Поле и енергия ➢ „Просвета – София АД
Модул 3 - Експериментална физика ➢ „Просвета – София АД“
АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
Solutions B1.1 Oxford

# 628
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря и аз. Дали ще я изпишем до септември?

Самоцитирам се - почти успяхме.

# 629
  • София
Леле...стреснах се лекинко....

Общи условия

Активация на акаунт