ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025

• 45 817
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Горкото дете!
Не стига, че проточиха процеса и завършват на 20 гимназия, ами и сега ще си изпусне и кандидатстването.
Аз не 17 бях студентка вече, после взех две години за една с индивидуални протоколи и се дипломирах на 21 с магистърска степен, а на 23 вече бях с втора магистратура.
И горките родители.

# 196
Да се похваля, щерката днес издържа шофьорския изпит. Сега остава БЧК и самата книжка и ще има кой да ме вози до Метро.

# 197
  • Някъде в Европа...
Да се похваля, щерката днес издържа шофьорския изпит. Сега остава БЧК и самата книжка и ще има кой да ме вози до Метро.
Честито! Безаварийно и много навъртяни километри към мечтани дестинации 😀...
При нас обратното е, взе БЧК-то преди месец-два, чака заветната дата, на която може да започне курс..

# 198
  • София
Какъв е шанса някой да не вземе матурата?  Взима се с 30% все пак. Сериозно питам.

# 199
  • Пловдив
Какъв е шанса някой да не вземе матурата?  Взима се с 30% все пак. Сериозно питам.
Ами в Пловдив едно цяло училище беше с 2 на БЕЛ. За тях е 100% неуспеваемост.
 Със старият формат им беше по-лесно да прескочат 23 точки, докарваха ги само от тестовите въпроси, сега за заветните 30 точки  трябват и отворени отговори.

# 200
  • София
Ужасно много въпроси има като за българския като чужд език, т.е. четене с разбиране. И има въпроси за над 30 точки, на които може да се отговори без да се напише и една буква.
Миналата година е имало някакъв фал и средната оценка за страната е 3. Затова питам, защото гледам теста от тазгодишната матура и ми е чудно как може човек да не изкара 30 точки. Дори не е нужно да е учил нещо, само да мисли и да може да чете.
https://www.mon.bg/nfs/2024/05/dzi-bel_17052024-otgovori.pdf

# 201
Какъв фал е имало м.г.?

# 202
Честито на девойката ти,  Clevermary!
Безаварийно и да ви вози насам- натам!🙂
Моята девойка мина курса на БЧК, с дружки от класа се организираха. Каза, че й е било интересно и полезно.

Последна редакция: чт, 23 май 2024, 08:47 от Biserka_a

# 203
Бояна, повечето не могат да мислят, не могат да се съсредоточават и най-вече - не им пука.

# 204
  • София
Какъв фал е имало м.г.?
Честно казано, не знам. Имаше нещо с ключови думи, които трябвало да се използват в текста, не го били учили, или нещо подобно. Знам, че са много ниски оценките и на хора учили, чак двойки не, но някой по-запознат ще каже.

# 205
  • Отвъд алеята зад шкафа
Някои деца толкова си могат, а други, които могат повече, не им пука, защото средата им не предполага друго.

# 206
Какъв фал е имало м.г.?
Честно казано, не знам. Имаше нещо с ключови думи, които трябвало да се използват в текста, не го били учили, или нещо подобно. Знам, че са много ниски оценките и на хора учили, чак двойки не, но някой по-запознат ще каже.
Бояна, вероятно това имаш предвид:

https://offnews.bg/obshtestvo/biaha-li-oshteteni-zrelostnitcite- … o-otc-803557.html

# 207
  • София
Честито на девойката!
Страхотно, полезно и приятно умение. Леко и безаварийно каране и една хубава кола в бъдеще и пожелавам.
Моето момиче още е на няколко месеца от възрастта за книжка, но пък и казва, че за момента не иска да го прави това. Може би по-натам като студентка ще размисли, не знам. Аз бих я подкрепила, когато и както реши.

# 208
  • София
Какъв фал е имало м.г.?
Бояна, вероятно това имаш предвид:

https://offnews.bg/obshtestvo/biaha-li-oshteteni-zrelostnitcite- … o-otc-803557.html
Да, за това става въпрос.

Моят единайсетокласник ще кара шофьорския курс следващата есен, че е още на 16. Мислех, че ще се ядосва повече, че другите вече имат книжки, но го приема спокойно.

# 209
Честито на новата шофьорка. Леко и безаварийно шофиране.
Като чета за драмата в София с разпределението в далечни и непознати училища и райони, ми става лошо. Явно МОН не могат да вложат мисъл в тая дейност. Явно и няма да се променят нещата.
Иначе по БЕЛ - при положение че 4 години са все с различни преподаватели, които просто отвратиха повечето деца в класа на сина ми, средния успех по БЕЛ не е добър. Така и така - догодина с уроци по БЕЛ за ДЗИ.
Сина ми взе вече да шофира сам. Казала съм му - стигнеш ли - веднага съобщение или разговор за уведомяване. Все още успоредното паркиране е с успех 50/50. Но аз два месеца бях придружител в колата като шофираше, та знам, че е съвестен и се съобразява с другите на пътя. Даже е по-внимателен от мен.

Общи условия

Активация на акаунт