“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №8 - финал, и след финала.

• 34 088
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
FBID100004892386036, не мога да дам логични аргументи, но от самото начало и аз имам усещането за някаква връзка между Дора и Кърджиев...

# 571
Някъде от интервюта ли къде, не помня, но ми е останало в съзнанието, че котките ще изиграят ключова роля за намирането на убиеца. Онази цирк от градския транспорт ли визират? Ако е така, то това си е направо гавра със зрителите... един куп полицаи не могат да хванат нищо съществено и накрая - бам, котката посочва убиеца. Scream
а ние чакаме някъде косми от котка...

Не знам, все си мисля, че трябва да имат нещо като протокол по който да вървят в разследването - да разпитат всички свързани с убитите до девето коляно, например. Приеха, че Тороманов не е извършителя, но нищо не го питаха. Спал със съдийката и се обичали. Толкова. Хубаво де, ама знаел ли е, че е бременна и то за втори път; че иска да се разведе; че мисли да напусне работа; искала ли е да изчезне, с него вероятно... нещо мааааалко да разровят за тия жертви. Как не отвориха делата, по които заедно са работили всичките. Ясно ,че ще е някой потърпевш. Десподов защо не го разпитват и него. Да отидат и да кажат - пич, гледай сега, ти си следващият. Казвай какво сте направили, че да го намериме този преди да ти е теглил ножа. И още много неща, които можеха да разровят и да разберем, а не да гадаем. Пак щяха да си направят всичките епизоди, но много по-смислено.

Гласувах за повече от един, защото си мисля, че убиецът има много добър информатор за живота на жертвите. Той може и съзнателно, може и несъзнателно да помага. Примерно Ирина да си изпява всичко пред гаджето. Очевидно не е трудно някой да я върти на малкия си пръст (съдя по това как веднага слезе да отвори на "полицията").
Другото ми предположение е Илчев като няккаъв роднина на Арсов. Той остана като възможен да познава по-добре живота на жертвите. Като полицай лесно може да наблюдава Тороманов, технически грамотен, че да хаква пощи. Защо да не чете кореспонденцията не само на Мия, а и на останалите, които го интересуват. Лесно може да получи достъп до най-различна информация без да е съмнителнен. По начало е доста невзрачен.
И, разбира се, някой напълно непознат - бих казала някой военен от лекцията на Мия.

П.П. Търся си скандинавско крими, което да е добре изпипано. Нищо за момента не съм гледала. Може ли някой да даде предложение? Може и на лично.

# 572
За мен най добрите във криминалните филми и сериали са са Англичаните , винаги има голяма мистерия кой е убиецът , и винаги отразяват суровата действителност, но и Скандинавците не отстъпват .

# 573
Аз вече се предадох, колкото и да го въртя освен кмета, никой друг не ми се вписва. Но пък човек си има кауза. Дали обаче каузата му не е изкривена до там, че да убива корумпирани индивиди? Мисля да си чакам финала в четвъртък и тогава ще се разбере кои теории са били верни.

# 574
Гласувах за Кърджиев и сие. Simple Smile

Не знам за англичаните, но няма по-извратени типове от скандинавците. В това отношение бият по точки всички нации. На мен "Мостът" ми е фаворитът в жанра. Не знам колко пъти съм го гледала, но мода да го гледам отново със същият интерес.

# 575
Тотално съм отписала като възможни варианти кметът, Заимова, Харитонов, Елдъров и Грудов.

# 576
  • Бургас
Tooo, абсолютно съм съгласна - изключителна немара на сценария относно технологията на разследването!
Аз лично имам усещането за пълна бъркотия и поради още една причина - непрекъснато ни "рекламират"  родни православни светини, минало историческо и духовно величие... И на фона на това един фанатизиран мъстител търчи из Търново, обсебен от типични за западноевропейското средновековие и църква демони, приоми и наказания... , обаче "вързани" за Колелото на живота  на Захари Зограф.   Прекалено еклектично ми идва.
Да има, там... за всекиго по нещо...
Апропо - докато си блъсках главата над генеалогията на  Ламия в митологията, си дадох сметка, че ако стъпим на родна почва и отчетем , че у нас митология , фолклор и религия са в по-ярко изразена симбиоза, то демонът Ламия спокойно може да се свърже и с  Ламята от колелото на Захари Зограф...

# 577
На някой направи ли му впечатление, че този път убиецът си беше с обувки и без гюдерии?

# 578
На някой направи ли му впечатление, че този път убиецът си беше с обувки и без гюдерии?
Да, на мен. Вече му е опуснал края, филма свършва и не му пука. Това си помислих. Grinning

Вкъщи бърша прозорците с гюдерии от години и сега всеки път като хвана гюдерията ми става смешно, че ще оставя демона без партенки. Grinning

# 579
Няма кал, почва по която да остави следа. В хотел трудна работа да му "хванат" стъпката. Пък и доста се преекспонира с тези "стъпки". Сякаш, че само един човек в Търново носи тези обувки.

# 580
  • София
По повод тези хард дискове, които Десподов реши да разгледа накрая, ме мъчи един въпрос - тях ги открадна Орце от къщата на Смилев, но как Десподов знаеше за тях? Предполагам, че другите документи не бяха така "фатални", защото тях ги изгори, ама дисковете му ги занесе лично. Има някаква предистория, която ни спестиха - Смилев е получил "повикване от миналото" и явно е споделил поне с Десподов. И когато го застига съдбата, Десподов бърза да вземе уличаващите материали, обаче не си затяга охраната, а само гледа да не излезе замесен в каквото, там, ги уличава. Вероятно и другите са били осведомени за находката на Смилев - прокурорът Калоян (забравих му фамилията) бързаше да напусне града, реално и Елдърова това беше подготвила. Само Тороманката сякаш в последствие разбра какво става.
И какво, аджеба, не се събира на един хард диск, та трябват цели два (колкото и да са големи/малки). Та те гледаха просто една снимка всичките...някаква счетоводна отчетност ли има на дисковете, от годините "далавери" преди да нарочат и отстранят Пламен?

Допълвам, Тоо, и от мен глас за Мостът (Broen) https://www.imdb.com/title/tt1733785/

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 11:08 от мандаринка

# 581
Смилев искаше да говори с Десподов, преди да го нападнат....

# 582
Няма кал, почва по която да остави следа. В хотел трудна работа да му "хванат" стъпката. Пък и доста се преекспонира с тези "стъпки". Сякаш, че само един човек в Търново носи тези обувки.
Може, ама от друга страна- доста се акцентира върху тях във филма. То и а улицата с Кавалджиев нямаше кал, но пак беше с тях. Все си мисля, че нещо друго има. Но обувките ми заприличаха на полицейски кубинки.

# 583
Страхотни сте всички, да ви кажа! И ще ми лиспва четенетонтук като свърши сериала!
И аз се надявам на хубав, смислен и добре обоснован финал, за жалост съм малко песимист .. но да не бързаме Simple Smile
Чудя се нещо от първите серии - за мен Кърджиев(по скоро не го смятам за убиец, твърде тривиално би било) е много главен образ от началото на сериала. Въпреки това, актьорът ( ах този Тони, и аз въздишам тайно 😀) не присъства на онази снимка от премиерата, защо? И същи, на нея е Калоян Трифонов, който явно ще се появи на финала, за да кажат ей това ви е убиеца, който търсите цял сезон. Ами хич не ми стои ок това..

# 584
И аз не знам защо няма снимка на Наумовски в инфото, овен ако не е нарочно. Но за мен не е честно спрямо актьора, та той им изнесе целия филм! Останалите от състава гледаха филма отблизо.

Общи условия

Активация на акаунт