Здравословна ли е прекалената грижовност?

• 4 512
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
Нищо не ми отговори, авторе. Защо изобщо синът търси мама? И вина за развода имат и двамата, не само грижовната бивша.

Сериозно ли искаш аз да ти отговоря? Сина ми е пълнолетен, бившата му жена също, те си  носят отговорност за своите действия и решения. Аз нямам участие и няма как да нося отговорност.

# 76
Ти пак някак прехвърляш вината изцяло върху бившата на сина ти. А защо изобщо голям мъж ще търси някоя като мама? И какви са отношенията на майка и син в историята? Ако синът е свикнал все маминка да е до д-то му, то вие като семейство имате вина да го направите такъв.

Нека да обсъдим и обратния вариант, когато прекалено грижовен е мъжа.  Би ли бил секси такъв мъж? Или всичко друго, само не и секси?
За мен винаги е било задължително мъжа до мен да ме обгрижва и задоволява капризите. То иначе няма да е с мен, поне не дълго. Но и аз държэ на партньорите си и се раздавам. Просто е взаимно .

И защо това да убива страстта и желанието? За мен няма връзка, особено ако си пасвате в леглото.

# 77
Техни са си отношенията, но е твой син и съответно би трябвало да знаеш защо той толкова търси майка, а не партньорка. Ти възпитавал ли си го, или майката е била основна фигура вкъщи?

# 78
Очевидно не търси майка, щом я е оставил. Вярно е, че прекомерната загриженост в даден момент, може и да втръсне. Мъжете не трябва толкова до се галят с перце.
Отвреме на време трябва да влиза в сила и тигана.
Как ще съм му интересна след сто години, ако във всеки момент знае какво да очаква?

# 79
  • out of space
Аре да си дойдем на думата- ако е яка пичка и се чукат еври дей, пък тя го обгрижва с дрехи, манджи и отношение- ще я зареже, ама аз ще стана лесбийка по-скоро ако имам шанс.

Нещата от живота са по-простички. Влюбил се е.

# 80

Нека да обсъдим и обратния вариант, когато прекалено грижовен е мъжа.  Би ли бил секси такъв мъж? Или всичко друго, само не и секси?
Зависи от конкретната жена и нейните нужди. Ако двамата имат сходство в това отношение (той обича да се грижи за партньорката си, а тя има потребност от грижа), тогава не виждам защо да нямат пълноценна връзка. Както вече писах, всеки сам за себе си определя кое е прекалено и кое - не. Отстрани обикновено изглежда различно, но единственото нещо, което наистина има значение, е как се чувстват двамата участници във връзката.

# 81
Нормално е парньорите да са грижовни един към друг, но какво се случва когато единия партньор е прекалено грижовен? Големия ми син винаги е искал да се грижат за него като за малко дете, намери си прекалено грижовна съпруга, която бдеше като орлица над него, по-скоро беше като майка, отколкото като съпруга: купуваше му маркови дрехи, караше го да се облича за да не настине, приготвяше това, което той харесва и т.н. Буквално пренебрегваше себе си заради него. Всичко беше чудесно, но след няколко години сина ми се влюби в друга жена и се разведе. Прекалената грижовност не обезличава ли грижовния в двойката? Вероятно е същото и в обратния вариант - всяка жена би искала да я носят на ръце, но ако един мъж е прекалено грижовен (като баща), това няма ли да изтрие ореола му на секси мъж и да престанете да го желаете? Добре е да сме грижовни към партньора си, както и той към нас, но къде е границата, която не трябва да се преминава? Всъщност има ли такава граница, или колкото повече, толкова по-добре?

Ако това е сериозно, яко сбъркано е, съпругата не е мама 2.

Аз тук виждам гранде проблем не в съпругата, а в майката на този, дето му купуват “маркови дрехи”.
Как е възпитала такова поведение за нормално?!

# 82
Сериозно ли искаш аз да ти отговоря? Сина ми е пълнолетен, бившата му жена също, те си  носят отговорност за своите действия и решения. Аз нямам участие и няма как да нося отговорност.
Пускаш тема все пак. Лишил си сина си от мъжки пример и сега той създава непълноценни връзки. За повече не може. И жените до него няма да са с капацитет за пълноценна връзка. Пълнолетието е просто оправдание.

# 83
Всъщност причината за развода може да е друга. Не става ясно дали синът е казал на родителите си, че е заради прекалено грижовната бивша съпруга, или те само така предполагат. В действителност може да има нещо съвсем друго.

# 84
Нищо не ми отговори, авторе. Защо изобщо синът търси мама? И вина за развода имат и двамата, не само грижовната бивша.

но те вълнува как са се привличали и правили ли са секс ? Не знам в този триъгълник кой е най-откачен от всичките.
Да не би пък да е забегнал с доведената си майка че тази тема я водиш с тази дискусия ?

# 85
  • София
Сега какво се оказа, че историята със сина е кьор фишек, а автора си гони някаква друга хипотеза. Изобщо реална ли е историята със сина?

Ето, ще отговоря, щом това е зорът. Грижовен мъж няма да ме отблъсне. Прекалено грижовен мъж, който ме третира все едно съм неспособна да се погрижа за елементарните си нужди, ще ме отблъсне. Между двете има океани разлика.

# 86
Не видях примери за свръхзагриженост. "Тя му купуваше маркови дрехи... готвеше му каквото му харесва" и какво още беше не са свръхзагриженост. Това е обичайна динамика за част от семействата на тази територия. Щом се е събрал с нея, били са женени и т.н., явно синът е търсил и това в жената. След това е намерил друга. Ако има такъв син, нали.

# 87
Нещо лошо ли е да готвиш любимите ястия ?
Ако той дава парите за дрехите и няма вкус , може и жената да ги избира .

# 88
Аре да си дойдем на думата- ако е яка пичка и се чукат еври дей, пък тя го обгрижва с дрехи, манджи и отношение- ще я зареже, ама аз ще стана лесбийка по-скоро ако имам шанс.

Секса ли е лепилото на връзката?

# 89
Важни са проявите на интимност като цяло. Тяхното наличие или отсъствие определя типа на връзката, дали наистина е романтична, или е по-скоро някакъв друг вид партньорство.

Общи условия

Активация на акаунт