Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Мненията относно секса по време на бременност са противоречиви. В началото и в края на бременността обикновено се смята, че сексът представлява риск за бременността, особено при рискова бременност. По време на възбуда матката контрахира, което може да доведе до изхвърляне на плода в ранна бременност или до преждевременно раждане в късна бременност. Въпреки това, при нормална бременност сексът не е забранен; въпреки това може да се препоръча по-спокойно и по-рядко.
-
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
Болката в долната част на корема е нормална по време на бременност, поради растежа на матката. За гадене се препоръчва да се приема No-Shpa, а най-важното е да не се притеснявате, тъй като това е най-вредно. Ако болката стане непоносима, добре е да вземете болничен или да информирате работодателя си, че вашият лекар препоръчва повече почивка.
-
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
-
Какво е зацапването, което получих в петък вечер?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се извършва?

, защото за хората, които не знаят състоянието ми съм си просто дебела
Това...много ме сдухва, аз по принцип не съм съвсем фиданка де, ама това ме довършва! Как да намаля апетита си и защо толкова от рано започнах да плющя толкоз много?!?! 

и открих че в магазините "гигант имат отдели за бременни" и точно в един такъв на ул. алабин открих страхотни дрешки.

Кисело не бих казала,че ми се яде и това ме очудва.И аз съм чула да е така с момче,а в моя случай/нали са 2 бебчета/ имам предчувствие че ще са точно момчета. 

, а краят на 2-ри триместър - 12 юни
)
... Аз днес като станах ме обхвана една вълна де да знам ква ама някъв прилив на енергия и се хванах да чистя
направо не мога се позная. Бях и на пазар
само не мога да разбера що напоследък все уж отивам и винаги забравям половината неща да купя... няква склероза страшна ма гони
. Ся даже се хванах да готвя
пък и някое десертче смятам да метна. Установих че като се занимавам с нещо май по малко ми се гади което си е направо екстра. И ся си викам дай малко почивка и да видя кво става на компа.
ще видим може аз да се хвана да си нашия дрешките макар в интерес на истината да си призная много много май не ми се занимава
.
.
лек ден за сега... 
Докато сега не мога да кусна нищо сладко
Дори мляко с какао.... та сърбам чайчета тука на работа 
Как ще се мъкна в жегите като слонче? И после...
Светнете ме моля ви! Благодаря предварително!