Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Мненията относно секса по време на бременност са противоречиви. В началото и в края на бременността обикновено се смята, че сексът представлява риск за бременността, особено при рискова бременност. По време на възбуда матката контрахира, което може да доведе до изхвърляне на плода в ранна бременност или до преждевременно раждане в късна бременност. Въпреки това, при нормална бременност сексът не е забранен; въпреки това може да се препоръча по-спокойно и по-рядко.
-
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
Болката в долната част на корема е нормална по време на бременност, поради растежа на матката. За гадене се препоръчва да се приема No-Shpa, а най-важното е да не се притеснявате, тъй като това е най-вредно. Ако болката стане непоносима, добре е да вземете болничен или да информирате работодателя си, че вашият лекар препоръчва повече почивка.
-
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
-
Какво е зацапването, което получих в петък вечер?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се извършва?
и си викам я да надникна и тук.
... мамита аз пак скачам в леглото
, че как му викахте капитан Драйфус
нещо ме преследва мнохо настойчиво тез дни... да видим дали ще му избягам днес
.
да си напомня как се правят тез макаронки
?
. Аз обаче успях да се заразя и вдигнах темература до 38.5...Направо се побърках.Днес бях на преглед и след като ми казаха че всичко е ОК, реших да се запозная вече с вас. На 29 съм и ще ми е първо дете - живот и здраве. Очаквания термин е на 18.09. От Варна съм - радвам се че тук има доста мами от Варна:-)

и се моля

. Много щастливи мигове ти пожелавам.

Сякаш съм била в отпуска.
..Ама и вие пишете с едно темпо-бързо-бързо,че няма как да ви догоня...,особено както се включвам на няколко дни веднъж.Причината за това е,че нещо не се чувствах добре напоследък.Обичайните за бременни симптоми ме тормозеха-гадене , умора, и понеже не си доспивам
(детето спи при нас и цяла нощ се върти!)-включвам и безсънието.И така всяка свободна минутка гледах да си полегна и да поспя
.
.Не си вземам кантарче умишлено-да не се вманиачавам.Но дрехите ми отесняват с всеки изминал ден.Коремчето ми личи,ако съм с нещо по тялото,лицето ми се позакръгли(задните части също-за мой ужас!)и съвсем заприличвам на бременна.Това само ме радва,де.
.Ще пътувам всеки ден сутрин и вечер по 1час(с БДЖ) и ще ми се отръска душицата.......Дано да издържам седенето през деня,че като ги знам мойте преподаватели- хич не ти влизат в положението.....Повечето ми колежки също,щото нито са семейни,нито са били бременни(имам само един колега.....).Сега като им кажа,че пак съм бременна,ще ги шашна.Хе-хе,какви ли физиономийки ще направят,много ми е интересно.

Но по принцип съм и рискова група бремелинка та затова по добре у домаааааа

цял ден спя и после жвчер си вися до 2-3,гледам филми или вися пред компа