Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за секса по време на бременност?
Мненията относно секса по време на бременност са противоречиви. В началото и в края на бременността обикновено се смята, че сексът представлява риск за бременността, особено при рискова бременност. По време на възбуда матката контрахира, което може да доведе до изхвърляне на плода в ранна бременност или до преждевременно раждане в късна бременност. Въпреки това, при нормална бременност сексът не е забранен; въпреки това може да се препоръча по-спокойно и по-рядко.
-
Какви са препоръките за справяне с болката и гаденето по време на бременност?
Болката в долната част на корема е нормална по време на бременност, поради растежа на матката. За гадене се препоръчва да се приема No-Shpa, а най-важното е да не се притеснявате, тъй като това е най-вредно. Ако болката стане непоносима, добре е да вземете болничен или да информирате работодателя си, че вашият лекар препоръчва повече почивка.
-
В коя болница е препоръчително да родя и как да избера лекар?
-
Какво е зацапването, което получих в петък вечер?
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се извършва?

Знам че имам и други бременности за да сравнявам, ама поне при мен всичките са различни. Пък и някои подробности се позабравят. 
Лека и приятна бременност, момичета!
Въпреки това, аз явно много съм се била шашнала, защото постоянно сънувам кошмари и се събуждам обляна в пот
. Снощи не знам какво ми стана ама пустият мъдрец уж е избил вече а така ми се възпали. И до вечерта вече ме боли та се не трае чак и гърлото ме заболя от него
. Не можах да вечерям и цяла нощ не съм мигнала се въртя като пумпал
. А на всичко отгоре и сега като искам да си опитам тортичката и ме боли боли като някаква баба съм едвам едвам дъвча и пак... иде ми да заплача чак
и на всичко отгоре моя мъжо и днес замина на работа ( дано поне той да не се забави много ) . Ще спирам да пиша да не ви предавам лошо настроение мамита извинете ме за негативизма дето го внесох, ама няма на кой друг да се оплача сега...

, днес няма да му се размине

аз днес се размазах направо,не мога да изляза от там.То и това не е много гот като се зяамисля
и после ми едно гадно 
-на вас предписаха ли ви вече желязо да пиете,че на мен лекаря вече ми даде ,а на мен ми се струва раничко.какво пиете?-аз съм на multofer fol.Малко е гадничко за пиене-т.е. то се дъвче или смуче,мяза малко на това за гърло,дето се пие,ама не се сещам за името
.дано следващите са чак накрая.някой знае ли нещо повече?

,да не би да си вкараме някое вирусче,та ви пи6а само от нет клубове.Ама събота и неделя на воля си наваксвам:)

За сега толкова ,целувки на всички
Сутринта съм щтръкнала от 7 часа.Мъжо ме събуди като тръгва за работа и аз се ококорих
и дотам с моя сън.Слетобед легнах да зяпам ТВ
и съм заспала.И в 4 и 20 звъни бабето да събира пари за стълбището.идеше ми да стана и да я утрепя направо.Тя по цял ден спи и се чуди кво да прай и хукнала наща да събира пари вече

-Hip Natal-специално предназначени за бременни и са като сироп.Струват от 6,80лв в специализирани бебешки магазини до 10,50лв по аптеките и една опаковка те оправя за 1 месец.Доки се опита да ме накара в 5тата седмица да пия по 2 хапчета фолиева киселина-т.е.800мг
но аз пиех витамините-(там има по 400мг)и фолиева- една таблетка. Казах му и
той каза че няма проблеми.