Чакаме СЕПТЕМВРИ с нетърпение - бебчетата си да гушнем с умиление!!!

• 18 047
  • 297
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Karen, в нов жилищен комплекс от затворен тип, който се строи в момента. Намира се до София Прес. Вътре ще е с алейки градинки, магазини -направо мечта! Но докато го завършат ще минат 2-3 години. Надявам се да се нанесем преди появата на бебето. Кварталът не ми е много познат...не знам има ли добра детска градина, детска кухня...

Не съм забелязала строителство!  Thinking Сигурно ще е много хубаво.
Засега кварталът е много малък - състои се от 11 блока и няма нищо друго.
Градините (за кухня не зная) са от другата страна на булеварда, там се води Младост.

# 76
  • София
Добро утро и от мен!
Ние ходихме на село този уикенд и не можах да се включа, но се радвам, че някои мамита, които отсъстваха напоследъкотново са се включили  Peace
Докато ви изчета и забравих какво щях да пиша   ooooh!
Поспаланка, и аз те забелязах, радвам се че се престраши да се представиш  Simple Smile Лека бременност!
Basilisk, добре дошла   bouquet  Дано не ти се случват повече такива неприятни инциденти и да изкараш много спокойна бременност!
Самира, успех на прегледа, да но зарадвате с добри новини!
Боряна, нормално е да пълнееш по-бързо с близнаци  Simple Smile Това с пътуването с влак обаче хич не ми харесва, не могат ли да ти предложат някакъв по-улекотен дистанционен режим, все пак се водиш рискова бременност.
Титинка, с твоя изпит какво стана?
Бебето, как е зъбчето? И аз имах подобен проблем и се жабурех с една червена вода на лакалут, забравих как се казваше, но много ми помогна.
Брави, за да ти предпишат малтофер, трябва хемоглобинът да ти е нисък. Виждам, че си правила изследвания, вероятно доктора ти е видял нисък хемоглобин и ти е изписал желязо. Това е съвсем нормално, доколкото знам почти всяка втора бременна се сблъсква с този проблем.
Муна, не се притеснявай за витамините, важно е да ги пиеш от четвъртия месец нататък и то ако не се храниш с разнообразна и здравословна храна.
За другото вече не се сещам  Blush  И без това написах цял роман.
Желая ви лека и радостна седмица  Hug

# 77
  • Кърджали, България
Добро утро, милички! Да се отчета и аз, преди да ме е отнесла работата...
Добре дошли на basilisk и Поспаланка!
cherry_spa, няма за какво, мила, но простено да ти е  Hug Прощавайте и мен, ако съм ви засегнала нещо  Hug

Сигурно вече всички сте разбрали, че бъдещите ни дечица ще бъдат големи късметлии, много общителни и интелигентни хора, защото ще са родени в Годината на Огнената свиня по китайския календар, която се случва веднъж на 600 (май newsm78) години  Heart Eyes Според поверието родените в годината на Свинята са обречени на щастие. Азиатките даже се опитвали изкуствено да задържат раждането до 18 февруари (вчера)  Laughing Изобщо годината ще е много успешна за всички, казват... дано  Praynig
Не, че аз много-много вярвам, ама е интересно:
Глиганът е … 78;ия
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-02-17&article=178765
Още нещо, взех си филма на ВВС "Човешкото тяло", мисля, че първата серия беше за бременността, гледала съм го преди време май по "Дискавъри", ама не съм сигурна... Ако е това, което си мисля, нямам търпение да се прибера и да го изгледам!!!

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 09:40 от Inna

# 78
Здравейте пак от мен мили мамита. thumbеlina благодаря че си се сетила за мен Simple Smile. Мойто зъбче е доста по добре, ама да ви кажа голям ужас беше Weary. Боли, боли чак гърлото ме болеше и 2 дена не мога да ям нищо карах я на 2 бульончета и 1 пюре ужас пукнах от глад smile3516. Жабурках се с някаква чудесия билкова и сега съм по добре още ме боли мъничко, ама мога да хапвам newsm68 newsm44 и естествено това ме прави супер щастлива...
Аз да ви кажа бях на преглед в неделята при няква лекарка на частно докато да си оправя документите ( да си прехвърля личния лекар тук ) и тя като ме гледа на ехографа уж вика всичко ок, ама някви съкращения ма матката съм имала... и  вика ми, ама теб боли ли те корема и аз ми да понякога ме боли... А тя да вземе да ми изпише спазмалгон и нош па, ама да съм ги пиела през 3 часа и общо 6 таблетки на ден и така да съм карала 2 седмици newsm09. Аз обаче да си призная не мисля да го правя това или поне си мисля да намаля дозата щото имам чувството, че ще се натровя така, а тва може да се е получило защото тези 2 дена почти не ядох...
Мамита на някой изписвали ли са му такива ударни дози smile3506.
И после мъжо вика, ама ти каза ли че бльокаш, а аз ми не то нали е нормално защо да казвам? И тя взе че ми исписа и за това лекарства и вика ( една приятелка беше с мен пък тя е сестра ) , ако се наложи инжекции ще и слагаш newsm11... Та си мисля мамита че на няква откачена лекарка попаднах, ама ще видим. Ся пуснахме и някакви изследвания  costumed050 да видела защо ми прилошава.... То вече ми мина на мен преди ми беше в повеччко, а сега я бльокна веднън на ден я не... ама както и да е с какво ви занимавам...
Мамита аз ще бягам за сега че ми пристъргва коремчето вече.
 Добре дошли на новите мамчета smile3525 леко бременеене им желая и много положителни емоции. Целувам ви и ви гушкам всички hug...

# 79
  • София
Здравейте и от мен и успешна седмица.
Нямах сили да се включа през уикенда, че нещо ми е доста помръкнало настроението Sad В събота си ходих при докторката и тя хич не беше happy от  болките дето ги имах и ми предписа едни инжекции, като малко ми увъртя за какво точно са, но в аптеката ми казаха, че са за задържане Sad Много криво Sad Е, надявам се да няма проблем де, ама...
Освен това всички ми казват да си изхвърля котката, че едва ли не - край. А аз я прибрах от един зоомагазин като беше бебе - как да я пусна сега пак навън Sad
И изобщооооо newsm45 ... нямам с какво да се похваля и сега ми е супер тъпо и криво и не знам как ще изкарам работния ден Sad

# 80
Хей, кукла, как се радвам че ще бременеем заедно!
С тази нова самоличност хич не те познах в темата за саундтрака, но ми направи впечатление поста ти и даже си свалих някои неща по твой съвет. Малко са ми приспивни обаче  Wink Още не съм избрала нищо. Има време.
За йогата - ами според мен беше супер - другата неделя пак съм там. Продават и един диск за релаксация специално за бременни. Там има и разни визуализации и такива неща за подготовка за раждането. Ще ми бъде много полезно, защото както казах ще раждам нормално след първо секцио и е много важно да се подготвя ментално.
Иначе и като гимнастика си е супер - много плавно и спокойно, но има едно нежно натоварване, което едва ли ще имам време иначе да поддържам, че все пак нали хлапе гледам.
Има и дихателни упражнения много полезни за раждането също.
Продължава 2 часа и е по 6 лева на занятие или 4.50 ако си вземеш абонаментна карта за не помня колко часа.
Мен ми е достатъчно да се откъсна от къщи за два часа и да релаксирам - другото вече са екстри.
Много ведра и лека седмица желая на всички.
gia_fire, не унивай заради някакви инжекции - това ще мине и ще го забравиш. А за котето - стискам палци да го осинови някой твой близък, че да може да си го виждаш.

# 81
  • Кърджали, България
basilisk, забравих да ти благодаря за идеята за йога   bouquet В нашия град е абсурд да се присъства на нещо подобно, но може би дискът ще свърши някаква полезна работа. Знаеш каква му е цената и какво представлява? После ще се поразтърся за някакви упражнения за бременни, че направо съм се схванала. Е, аз по начало не си падам по физическите упражнения, но сега ме е обзело едно такова желание, интересна работа... Thinking И още, кой щеше да сваля Пилатес за бременни? Да се отчете откъде, моля!
gia_fire, никакви такива мисли, моля те  Naughty Ще изтърпиш инжекциите, голяма работа, ама ще трябва и да си почиваш много... Не мисля, че котката има някаква връзка точно с това, по-скоро има опасност от токсоплазмоза, което пак има начин да се избегне. Абсолютна хигиена за котката и теб, редовни прегледи и изследвания - Поразтърси се из нета, ще намериш инфо. В краен случай, дай я на някой близък или приятел да я гледа известно време, после може пак да си я прибереш или да й ходиш на гости  Peace

# 82
  • Варна
Здравейте и хубава седмица! Благодаря ви за топлото посрещане   bouquet Знаех си че все някой ще ме е засякъл  Laughing
Ани-бани, аз ходя в мед.център Вега - намира се на синия пазар. там съм избрала д-р Савулева. Много отдавна тя ми е гинеколог и съм много доволна от всичко там. Не ми е много близо до вкъщи, но не ми се рискува да сменям само заради това.
Абе момичета, стреснахте ме с това амнио... кажете в какви случаи трябва да се прави и какво представлява?От писаното разбрах че ако си над 35. Аз съм на 29 но мъжът ми е на 39 - дали се налага? И за какво всъщност се прави?
Най-много се притеснявам от това че май сами трябва да си изизскваме разните изследвания....в повечето случаи се правят на ударени...Като ми се наложи да правя аборт, никой не се сети да ме попита какъв ми е Rf....Ако сама не си бях поискала да ме проверят изобщо нямаше да го направят...Абе луда работа...
Хайде аз изчезвам сега. Пожелажам ви слънчева и успешна седмица!

# 83
  • София
Gia_fire, миличка, струва ми се, че е крайно време да си вземеш болничен. Ей така, за всеки случай. Докторката ти сигурно се е подсигурила и в това няма нищо лошо. Неприятно е, че трябва да махнеш котката, обаче не си струва да рискуваш. Потърси някой да я гледа. Но комбинацията от болки, напрежение, работа, котка... много ти се събра май. Знам, че така отстрани е лесно да ти мрънкам, но от чиста загриженост те моля да се освободиш от поне един от неблагоприятните фактори. Стискам палци всичко да е наред  Hug
Бебето, радвам се, че си по-добре. Тази докторка и на мен ми се струва странна. Може би трябва да отидеш и на друго място, не знам... Не съм чувала бременни да пият спазмалгон  Rolling Eyes  

# 84
  • Кърджали, България
Не съм чувала бременни да пият спазмалгон  Rolling Eyes  
На мен преди ми бяха предписали точно спазмалгон или но-шпа да пия, ако имам болки, така че, според мен е добре, но... дозата... не знам... по-добре направи още една консултация  Peace

# 85
  • морето и сините вълни :)
basilisk,  И още, кой щеше да сваля Пилатес за бременни? ,  Peace

Скъпааа аз доколкото знам Пилатес упражненията за след раждане-защотото са с голямо натоварване на мускулите и е абсурд една бременна жена да ги направи.Аз лично ги имам вкъщи и ги правих след първото ми раждане NaughtyДоста натоварват мускулите Whistling PeaceНо  са за раждали жени Peace Peace Peace Peace
Аз днес не съм в кондиция милички-от сутринта нещо коремът ми не е добре.Ту ме наболява-ту усещам като тежест такова.Странно ми е днес.И съм много кисела и направо не са трая-затова няма да внасям негативизъм  повече днес в темата.Ще си се мръщя на мъжо ми.Незнам защо съм такава. Thinking ooooh!Бременска му работа
Инъче радвам се че най-накрая да има развитие във форума-то бях заспала събота и неделя направо-никакви ви немаше Hug Hug
цунки от мен  bouquet

# 86
Здравейте скъпи мами,
желая ви една много успешна седмичка, и без никакви притеснения. И си почивайте повече момичета, от много работа  никой няма да ви благодари.

bebe_to аз като имах болки и прокървих ми предписаха да пия нош-па 3 пъти по 2 хапета и ми слагаха инжекции двойна доза папаварин и спазмалгон. Първо бяха инжекциите 10 броя, после пих нош-пато. ( Това в болницата - 15 дни). После като ме изписаха ми предписаха пак да пия по 2 нош-па 3 на ден, но само при болки. Така, че мисля че лекарката ти е права. И другите лекари предписвар тази доза. Аз даже се чудех, че докато бях в болницата пиех по 11 хапчета на ден. ( пия и дуфастон за задържене) И засега всичко е наред.
 Не се шокирай от дозата.

Gia_fire и аз имам котка, и ми казаха, че трябва да я махна, но как да го направя. разбирам те напълно как се чувстваш. А мойта дори спи при мен. Но сега котката сама сякаш разбира и вече не спи точно до мен на възгавницата, а спи в краката ми или в другия край на спалнята. Котката е опасна заради токсоплазмозата, тази болест се развива и без да имаш котка, ако напримерно ядеш недобре изпечено месо. Ти само трябва да спреш да чистиш на котката, защото бацилите на токсоплазмозата се намират в изпражненията ( така четох в една книга).

# 87
Хей, бонбони  Hug
bravy, не си сама в "мъката си" аз тази сутрин от 8.00 до 11.00 съм на 4 препечени филийки със сирене, чай, 2 банички със сиренце и 10 милинки  Mr. Green Така, че споко. От всичко останало ми се повдига просто. Явно само от тестенко стомаха ми е спокоен  newsm78
Да поздравя новите майчета, които се включиха при нас  Hug Само така  Heart Eyes
Още събота шях да се включа при вас, обаче свекито ми паднала и се контузила и общо взето уикенда ни мина по болници, операционни и т.н. Но всега всичко е наред и чакаме да си я приберем в къщи да си я гледаме  Praynig
Относно пилатес за бременни. Значи този линк, който го бях намерила е специално за бременни жени.  Ама съм си за бой  Banghead щото линка е в къщи на един лист .... забрайх да го взема сутринта Събота тъкмо бях изпълнила половин пост да публикувам и ми се обади мъжо да ходя в Спешния център и не можах да публикувам и много ме е яд. Утре ще го взема и ще ви го пусна. Защото го изтеглихме. Но дори нямах време да го пусна да го гледам. Мъжа ми, обаче, имал  smile3560 и ме базика после, че ше се чекна в къщи  Mr. Green
Пак ще поровя в нета, понеже имам спомен, че оттук някъде го бях намерила този линк и ако успея ще го публикувам днес, ако не - утре  Stop Моля да ме извините   bouquet
Иначе ... тази сутрин както никога се събуждам и  smile3556 Къде ми е корема, бе !?!?!?!?  smile3557 никъФ го няма. Викам си: Ко стаа тука, бе  Rage
Нямам корем.... беше по-голям миналата седмица пък  newsm78 Дали защото събота и неделя драйфах като ненормална.... вече почвам да се плаша.  Shocked Пак съм заслабнала и явно коремчето ми е било подпухнало от манджаретата, които бях поемала.  newsm78 Сега пак НИЩО  Confounded Но гърдите ми продължават да са чувствителни и това ме успокоява.  Praynig
Лелееее... как ше издържа до 2ри март.... направо не знам  ooooh!

Иначе за макароните на фурна  Mr. Green
Прибирам се аз петъка в къщи. Сама съм.  Mr. Green Викам си: Ой, леле, ми ти макароненца, айде да ви подфащам   angel008 Та, почвам аз и ..... тилифону звъни  smile3556  smile3552Мъжото   phoneuu Ко прайш? Викам: макарони на фурна.
При което той:  smile3556 Тц, тъй ли? .... що макарони ?
Викам му: Щото това предлага кръчмата днеска  newsm66
И той: Ами ...  Flushed Тъковъ .... Flushed обади се на мама... тя ги прави много хубави, да ти даде рецептата...  Flushed
При което аз:  smile3557 Никви мамита, кот напрая туй то  newsm29
е, не му остана нищо друго да каже  smile3519 newsm43
Та, макароните ми станаха БОЖЕСТВЕНИ и си облиза пръстите направо  Heart Eyes
  bouquet на всички мамита, предложили макаронките  Mr. Green
Друго друго .... не се сещам за момента, ама мисля, че това е достатъчно:)
Аз бягам да търся линка и дано го намеря, че да ви го пусна днес  Hug

# 88
Ej hora az pak sym v smotanoto BTK i nqmam phonetichna,sorry za koeto.
Feminin4emay vsi4ki tazi sybota i nedelq sme qli makaroni na furna i az poludqh i pory4ah na moqta maj4eica ta tq gi gotvi-a az qdoh-e vse pak na gosti bqh-ne ot myrzel:)I az 4akam mart s 6iroko otvoreni o4i Shocked-samo 4e pyrvi,ama ne6to mi razvaliha nastroenieto kato mi syob6tiha 4e ponqkoga do 5 mesec go karali nqkoi s gadeneto. #Crazy
A az da vi se opla4a dnes takova drajfane mu udarih,4e ne mi se pi6e 4ak.Kato me zabolq sutrinta stomaha-ta 4ak do 11 4asa,kolegite mi kazvat"abe nie re6ihme 4e tykmo ti e minalo"-ama ne bi.\
Thumbelinke-prava si nisyk e-120
$ao 4e mi svyr6vat minutkite:)do skoro

# 89
  • София
Не съм чувала бременни да пият спазмалгон  Rolling Eyes  
На мен преди ми бяха предписали точно спазмалгон или но-шпа да пия, ако имам болки, така че, според мен е добре, но... дозата... не знам... по-добре направи още една консултация  Peace
А на мен защо ми изписват само но шпа, което не бих казала, че помага особено много. Не е честно  Simple Smile  Шегувам се, разбира се. Сигурно спазмалгона го изписват за по-сериозни болки. Аз съм голям противник на лекарствата и се надявам да не ни се налага да пием нищо, да не ходим по болници. Освен това много ме е страх от доктори, трудно се доверявам. Как ще ме убедят например, че спазмалгона не вреди като съдържа аналгин (знам защото почти цялата ми рода се занимава с производство на лекарства), а и на опаковката си пише да не се приема от бременни. Сигурно има защо да го изписват, но аз съм ужасно недоверчива, за което мъжа ми редовно ми се кара  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт