Чакаме СЕПТЕМВРИ с нетърпение - бебчетата си да гушнем с умиление!!!

• 18 049
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Оххх аз май и на друг лекар ще ида да каже за тез хапчета. Аз вярно че и казах че ме боли понякога корема, ама не са силни болките търпимо е и са за кратко. Пък и бях чела че е нормално това. Малко ме притесни с тези съкращения на матката дето каза, ама и аз казах на мъжо край вече никво боцкане luvbed на сух режим минаваме, та така ще видим...
А иначе кървене никакво не съм имала ( дано и да не се появява )....
gia_fire и аз имах персиика и заек ангорски, ама мъжо като каза а котката опасна и известно време той само се занимава с нея и не ми даваше да я докосна даже ( ей така от растояние си я гледах ) ... и после като бяхме на гости на родата и я дадохме на една съседка да я гледа...
Като се върнахме Луция просто повече не се прибра и сега е на отглеждане там...
Та знам гадно е много особенно ако си привързана, ама бебо е по важен така че няма смисъл да се рискува. А зайко и той замина в познати и така сега няма животинки покрай мен.
Абе мамита така и не ми казахте как си ги правите тез макаронки на фурна ще ме уморите значи улигавих си компа целия smile3532...
Аз от как мога да яма съм като прахосмукачка, а прочета за нещо а ми се дояло. Сега една супичка готвих та си мисля да ида да я дегустирам Grinning.
Не се сещам сега за друго ама като ме осени ще се включа пак Laughing...

# 91
Бебче, значи след като ги сваря в подсолена вода и маааалко масълце макароните ги слагам в една йенска тенджерка или каквато имаш там, прибавям малко натрошено сиренце (повечко де, щото ми е любимо  Mr. Green ) и ги заливам със смес от:
Ако приготвяш половин пакет макарони:
1/2 л. прясно мляко
2 яйца
1 пак.ванилия и малко захар.

Захарта я разтапям леко на котлона с прясното млекце. Пека около час в добре загрята фурна на 200 градуса.

Накрая като ги изкарам ги поръсвам с малко захар, може и пудра Simple Smile
Това е поне моята рецепта  Mr. Green
Айде, бягай да ги прайш, стига си се стискала и ти  Mr. Green

# 92
Забравих да се конкретизирам за захарта. Не съм писала количество, понеже като почна да я разтапям в прясното млекце и гледам на вкус как ще ми е. Топвам пръстче и пробвам да видя как е  Embarassed И общо взето така на вкус го докарвам като количество   bouquet
Bravy, миличка.... адски съжалявам за повръщането ти ....  Sad знаеш, че и аз съм така. Има дни, в които се обръщам с хастара навън  #Crazy Направо .... че и започвам адски д се тревожа от това  Sad

# 93
  • Кърджали, България
Да бе, точно FEMININE щеше да сваля Пилатес за бременни  ooooh! Чакам с нетърпение, мила, да кажеш откъде го дръпнахте!

А аз изнамерих няколко сайта с гимнастика и йога за бременни. Заповядайте:

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/23/37/ - надолу, в един от коментарите има и упражнения

http://www.socalbirth.org/shelly/yoga.htm - на англ., след рекламите за две книги има комплекси упражнения по йога

http://www.biberonbg.com/info/yoga_i_bremennost.htm - същите серии упражнения като горните, но на български

http://www.healthandyoga.com/html/phome.html - има доста неща за йога и други, още не съм го разгледала подробно (на англ.)

http://www.yoga108.info/inspirations1.htm#prenatal_education - статия за пренаталното образование, на бълг.

http://www.yoga108.info/naput.html - на път за родилния дом; на бълг. - още ни е далече, но може да си сейфнем за по-късно

Дано да са ви били полезни тези линкове, аз ще си ги принтирам за всеки случай, ако ненадейно ми остане време и сили   bouquet

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 14:47 от Inna

# 94
Здравейте!  Wink
Thumbеlina -  Изпита мина добре !  Peace  Взех го , но сега в събота ме очаква нов , а аз още не съм седнала да чета, защото нямам време. След работа гледам да си почивам, уморена съм и не ми се мисли за учене.  #Crazy 
 katrin7  , Gia_fire да ви кажа милички  и моето коте постоянно спеше при нас в спалнята, но от месец и половина не е стъпила там . И аз немога да си обясня как така, може би наистина усещат.Много ще ми е мачно като я махна, но май няма друг начин  Sad  Cry
Това е за сега от мен, че много се уморих днес на работа. Сега мисля да си поспинкам малко .
Целувки за всички  Heart Eyes !

# 95
  • София
Мерси за милите думи на всички...просто и се е посъбрало повече Sad Но котето не мога да го дам или изхвърля просто ей така...всъщност ние и куче си имаме Simple Smile И това са двете диванета, които ни карат да се усмихваме най-много след някой гаден ден.
Ох, днес трябва да съм много усмихната, а не ми идва от вътре - мъж ми става на 30 г.  newsm59, ама нещо нямам сили да съм  newsm18 - ама трябва де...
Много ви целувам всичките до една и ви пожелавам много усмихната вечер   bouquet

# 96
  bouquet  gia_fire   ,
Честит ти рожденник!   bouquet   bouquet   bouquet
Да ти е жив и здрав!  Wink Много да се обичате !  Heart Eyes

# 97
  • София
Хей, gia fire newsm67, 30-тата годишнина е голям празник! Хайде стегни се, забрави неприятностите и зарадвай половинката с много усмивки  Grinning Може пък като се отпуснеш и повеселиш, да ти мине умората  Wink Да ти е здрав, добричък и много да те глези   1dating   Gift
Титинка, радвам се, че си се справила  smile3501 И с другия така ще стане.
Аз отивам пак да правя вкусните чушки на Инна (вече така съм ги кръстила  newsm22 )
Самира, не ходи ли днес на преглед?

# 98
Gia_fire  да ти е жив и здрав рожденника.... много да те обича, глези и радва... и да отбележите вечерта подобаващо за 30 годишнина.  newsm67

A  относно котката, да ви кажа момичета, усещат. Тя разбра, че съм бременна още преди мен Simple Smile преди още да ми закъснее, тя спря да спи до мен, на ръката ми или на възглавницата и започна да спи на корема ми или по скоро близо до него, за да не ми тежи. Simple Smile Умно ми е котето ( направо котище, тежи 5 кг.)

# 99
  • София
gia_fire да е жив и здрав рожденика, да те слуша и много да ти помага  nbirthday   bigdance2.
п.п. Нали отдавна не съм влизала да ви пиша, и виждам че отново го има бутона за проверка на правописа  newsm10.

# 100
gia_fire Честит рожден ден на съпруга ти! Здраве и любов пожелавам и на двама Ви и сладко бебенце през Септември.

Чушчиците на Инна и аз ги уважих. Много готино, лесно и бързичко ядене.

Ние тази вечер сме си сами със синчето и понеже знам, че и той много обича макарони на фурна ще ида да ги спретна, че само си ближа ръцете като чета за тях.

Ама и аз един нервак съм станала. Паля от нищо, не мога да се понасям. Сутринта се озъбих на мойто съкровище, за нищо и никакво. Сега ми е много криво щото пък той се обиди и цял ден не ми говори...... Много гадно е така. Сега излезе на среща с приятели и ще трябва да го изчакам да се прибере за да се извинявам.

# 101
Здравейте, мили момичета!
Да споделя и аз нещо за идеята на basilisk за йогата за бременни.
Преди няколко седмици си купих диска "релаксация за носещите живот в себе си", който е направен от жената, която води този курс. Хареса ми, пише и много интересни и полезни неща в малката книжка към него; разгледах и сайта и твърдо реших, че искам да посещавам този курс. Само го поотложих малко с времето, защото исках да минат поне първите два или три месеца, да се почувствам "по-стабилно", да знам, че са минали тези първи по-несигурни седмици. Сега се замислям, че може би е време да ида и да видя как ще се почувствам, още повече че никога не съм се занимавала с йога.
Така че, basilisk, може и да се видим тази неделя  Joy . (Как ли ще те позная  Laughing ). Всъщност, колко голяма е групата?

А за диска, мисля, че Inna попита - струва 10 лв. и си го купих от хеликона, в София. От там също си взех и една прелюбопитна книжка, която веднага излапах с кориците  smile3529 - за пренаталното възпитание, т.е. това, което започва преди раждането. Има полезни съвети и ме накара да се замисля, че сега всичко, което минава през мислите ми, думите ми и действията ми, се отпечатва върху малкото човече и го "учи" за живота, оформя неговия характер, а дори и съдба  Shocked !

# 102
leiche,
Много се радвам че още някой от форума проявява интерес!
Не се притеснявай, момичето което води йогата предупреждава, когато има някое упражнение неподходящо за бременни в определена фаза на бременността. Всъщност за нас дето сме в началото, май имаше само едно неподходящо и аз не го правих.
Ако всичко е наред, ще съм там в неделя. Групата май е 15-ина жени засега. Аз съм най-кльощавата и без корем все още  Laughing. С тъмна сравнително къса коса. Не знам какво друго да кажа. Ако искаш може по-нататък на ЛС да се разберем как да се познаем.
Ще ми е супер драго да се видим. А диска ще си го купя тази седмица, така че тогава ще разкажа и аз какво съдържа.

# 103
Ей, супер за йогата! Сега, когато няма да съм единствената кльощарана без шкембенце, ще се чувствам по-спокойна  Hands Clap. Представях си повечето от групата в по-напреднала бременност и си мислех, че може да се чувствам малко глупаво, като че ли прибързвам. А ако няма други толкова "ранно бременни", освен нас, няма да ни е трудно да се разпознаем  tooth. Basilisk, към петък ще ти пусна ЛС, ако реша със сигурност, че ще отида. Ще се радвам, ако и други щастливи септемврийки се присъединят към нас.
Надявам се, че упражненията ще ме поотпуснат, защото напоследък се чувствам физически доста напрегната и на моменти нервна, даже ми се появиха и някакви тикове  Sad. Според мъжа ми причината е, че не се движа достатъчно и енергиите ми се "затлачвали", а на него му вярвам, защото се занимава активно със спорт и бойни изкуства. Това е засега.

# 104
Привет, мамита!!!
Аз днес бях на преглед, всичко ни е наред, растем и дебелеем:) Всъщност само бебока дебелее, аз понеже се меря само в кабината на доктора, от началото на бременността свалих 1 кг и съм се закотвила там, въпреки цялата "свинщина" напоследък (не съм от бльокащите, макар че ми става лошо, но си хапвам добре)

ани-бани и аз от вчера и особено днес имам същите болки в коремчето и питах доки, той каза, че всичко било наред.

Да ви кажа, момичета, аз също съм много навита за йога и то отпреди още, обаче веднъж ходих на една такава сбирка и така се бяхме наблъскали в една заличка (апартаментче), че едва имаше място да се обърне човек на упражненията без да изрита комшийката, а колко беше задушно, само като се сетя...ако отида сега направо ще колабирам...та оттогава съм фен на йогата в домашни условия, намерих си едно много хубаво филмче, поне на мен упражненията много ми допадат, но четох някъде, че йога не се препоръчва до 13 г.с., така че чакам още малко и ги почвам. Сега ще го кача някъде и ще ви дам линк (само на английски е обаче)

Инна каза, че си е взела филмите на ББС за човешкото тяло, има ги всичките със субтитри на www.kolibka.com, има и един филм само за бременността -http://www.kolibka.com/download.php?mid=4133 -  субтитри: http://www.kolibka.com/download.php?sid=4133  - даже накрая истинско раждане показват

момичета, кажете какво мислите за промивки с дамски душ и някакъв препарат против гъбички, много го плюят(особено тук във форума на няколко места), но като го е предписал доктора...???

Общи условия

Активация на акаунт