АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 102
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Рори, аз пък с АйЮ нещо не мога да ги възприема, сигурно защото не съм гледала общия им сериал, а впечатленията ми са основно от едно-две видеа...

2в1 ти е отговорила за съперника, на мен не ми е познат от по-рано. От дамите съм гледала Ю Ин На  (Инна 🤪), а майката на ГГероиня е майката на Хе Ин от Кралицата.

Права си за историята, че е нежна и трогателна, но дълбока в същото време. Естествено, не са пропуснали да покажат и забавната страна на нещата. Великата актриса ръси бисер след бисер, разлика между прополис и пропофол за нея няма,🤪  в университета се появява колкото да се разнообрази, завижда на всички, които я познават, изненадата ѝ обаче е огромна като разбира, че има и такъв който не е чувал за нея😂 Оказаха се съседи на всичкото отгоре, не беше преследвач, а неин преподавател. И всеки път в неловко положение изпада пред него. По една или друга причина повече време в неговия дом прекарва отколкото в собствения си. 🤪
На пръв поглед самовлюбена, глупава и повърхностна, но дълбоко в себе си чувствителна и уязвима. Наранена от хейта, който отнася. Той пък е много готин като не стои безучастен, също и като се телепортира или прави всичко онова, за което по време на лекции убеждава студентите, че не бива hahaha

# 91
О, не мога да спра де се хиля. В 8а серия за нула време актрисата му изпочупи няколко автентични съда отпреди 400г., които лично е съхранил цели 4 века. Горкия Звездолин само сефя и нарежда кое какво е и от коя династия е.

# 92
  • Варненска клюкарка
Помня как се смях за  пропофола - че си взимала дозата всяка сутрин и излитала😂 Разсмях с това до сълзи и сина ми. Не само ги ръсеше, ами и се сърдеше когато асистентите и шъткаха да мълчи, как смеели да и  казват какво да говори😆
Аз с русалката ги гледах по едно и също време - единия сериал по тв, другия аз си го избрах. Не само грам не ми е напомнила актрисата за русалката, ами цялата първа серия не разбрах че е същата 🤪 По скоро откривах сходства в историите - и в двете, началото води от Чосон, единия главен идва от морските дълбини, другия от дълбокия космос, не съм проверявала, но мисля и че двете основни музикални теми ги изпълнява една и съща певица... И сега някак по-трудно различавам актрисите, но Моя любим от звездите и Легендата ми бяха от първите сериали в които не гледах ДжГ и нямах информация за главната. Различните прически  и цвят на косата и ме подведоха, както и нахаканата героиня   в Извънземното и не схванах веднага, че актрисата на двете места е същата.

Марги, аз АйЮ се пробвах да я заглезам няколко пъти, но така и не можах. Като певица ми идва креслива,  харесвам няколко песни, но повечето на които съм попадала не са от нещата, които ми допадат. Но все така я намирам за една от най-красивите корейки, точно тя първоначално ме привлече към АС.

За озвучките помня на каква страхотна на АС попаднахме с Рори, чак не ми се вярваше колко добре   звучеше. За нея бях писала че ми направи впечатление, че няма лого на телевизия, няма реклами, нито някакви съобщения течащи най-долу. Липсваха реклами и във финалните надписи т.е. може от въпросния руски сайт да са закупили правата, подобно на тези на Бегача, както наскоро прочетохме.
Сега Бегача си го харесах с едната озвучка, която Профа беше дала в темата, гледам го и със нашите субтитри. На озвучките харесвам това, че често преводът е по пълен от субтитрите, разбираемо, мястото за знаци на екрана е ограничено, а понякога корейците говорят доста и едните субтитри не стигат. Но често рускините, за разлика от мъжете дубльори ми звучат пискливо-истерично и озвучките трудно се търпят, че и трудно се разбират. На Бегача примерно намирам разлики, които правят руския дублаж по пълен - веднага се сещам как майката на главната повлече нея и брат и за ушите и им крещеше че са "дрисльовци и сополанковци" а в бг субтитрите е или без цветистите епитети, или ги нарича идиоти. В последните серии в дъжда от презервативи брата на главната крещеше на ГГ че е перверзник и ще му стигнат ли тези запаси, да видим нашите как ще го преведат. Ох прихвам само като се сетя😂🤣

# 93
# 94
Прическите са различни и лицето на актрисата е някак по-пухкво в сериала със Звездолин, но стилът на игра е същия и веднага я познах че е тя. Вярно че коментирахте че е същата актриса, но бях забравила и се сетих като я видях на екрана. Много ми харесва и тя и определено отива в списъка ми с к-любимки.
Има и други много смешни моменти с главната. Въобще сериалчето е от тези, които още от първа серия грабват и се нареждат сред любимите.

Айю не можах да я преглътна в Хотел дел Луна, както там не можах да оценя и Йогито, нито пък като двойка ми допаднаха и може би за това не можах да гледам повече от 1а и частично още 3-4 серии.
Но много харесах Айю като актьорска игра, излъчване и присъствие на героинята й в Продуценти. Там тя не е дамата на сърцето на героя на Звездолин, но пък нейната героиня се върти около него. И много ми харесаха заедно. Дано в бъдеще им се даде възможност да си партнират. Радвам се, че тя е отказала ролята на ХеИн в Кралицата, но ще се радвам да ги съберат в друг сериал.

# 95
Чон Джи Хьон аз я гледах за пръв път със Звездолин, по онова време вие пък коментирахте Легендата с Минчо. Подхванах го със закъснение и с изненада установих, че актрисата е същата. Но все пак се позамислих и внимателно я огледах 😂Винаги съм вярвала, че съм добър физиономист, но покрай корейците (и най-вече корейките) вече не съм убедена 😂

Чон Джи Хьон или Ким Джи Уон - много различни една от друга, но и двете стоят прекрасно до ЗвездЮ. И всяка от тях си е подходяща за ролята, която ѝ е поверена. С първата се смях, а с втората поплаках.
О, не мога да спра де се хиля. В 8а серия за нула време актрисата му изпочупи няколко автентични съда отпреди 400г., които лично е съхранил цели 4 века. Горкия Звездолин само седя и нарежда кое какво е и от коя династия е.
😂😂😂
Иначе като попадна за пръв път сред нещата му ги оглеждаше с недоверие дали не били фалшификати или просто е колекционер на книги и картини, но обеща все пак да не пита и да не пипа нищо.😂

С дублаж на турски звучат странно, 🤪
Цитат на: Danifin1
което ме кара да се замисля щом бг преводачите са обрани и заместват цветущите изрази с други близки по смисъл, при онези как ли ще е 😂

# 96
  • Варненска клюкарка
Много са линковете на Дани, по късно като се тупна на дивана с телефона ще ги видя, че на комп хич не изглеждат добре като  квадратче в центъра на екрана.

Аз съм лош физиономист, подозирам и т.н. празопрагнозия, дано го изписвмам правилно. Бъркам не само корейци но и блондини със светли очи....

Чудя се аз от къде ми е познат брата на главната от Бегача, а той един образ от Истинска красота, ама с 4 г. разлика във времето Joy

В Бегача

В ИК

Това е още от втора серия и веднага попаднах на познати сцени, като например как главната се опитва да си изчисти лицето отпечатано върху сакото на ГГ. В Бегача се беше отпечатала върху ризата му Joy
ИК

Представям си ако се поровя нататъс в ИК, щото се сещам и за други неща.
Ето го и шишото, не съм сигурна дали в двата сериала не е с едно и също име.

Не съм сигурна дали и бащата на ГГ от Бегача, не е татенцето на главната от ИК. Въобше родителите на главните от Бегача са ми много познати, но засега не се сещам къде съм ги гледала.

# 97
  • Русе
Данифин, страхотно съботно настроение от теб! Heart Flowers Hibiscus
Гледам Сладура Хе Ин в "Преследване на дезертьори"( D.P.) и не мога да го позная - толкова е различен от досегашните си образи?!

Последна редакция: сб, 18 май 2024, 17:12 от winona

# 98
Белл, нямаш прозопагнозия. Това е заболяване на мозъка, когато човек изобщо не помни и не различава лица. Например лицето на мъжа/жена си или детето си. Да си лош физиономист е нещо различно.

Остават ми малко серия до края, но не ми излиза от акъла, че и двете с Марги казахте че не ви харесва финалът. То не че в тази ситуация не мога да предположа, че няма шанс двойката да живее дълго и щастливо заедно. Тя затова сценаристката 10г. по-късно остави героя на Звездолин да носи цветя на гроба на любимата си след 50г. щастлив живот заедно. Много са сладки двамата с русалката имат страхотна химия, но пък Звездолин с всичките си партньорки има химия, дори и с тази от Слънцето и луната, която по някаква причина в моите очи не можа да пасне на героинята си. Но ми харесаха и влюбеният в главната богаташ, и брата на главната и т.н. баща на извънземния. Тъй като брата на главната гледаше ИТ извънземното някак без да искам направих паралел с филма и установих някакво сходство. Даже на моменти и музиката в сериала напомня на музиката на филма. Като цяло усещането, емоциите от филма и сериала са подобни

# 99
Бел, само за главната в Бегача - Ким Хе Юн, не си споменала, че е с епизодично участие в ИК 🙃 Всъщност не знам дали някой не го е писал по-рано, че като не следя даден сериал малко неща свързани с него запомням. Загледах го обаче и ще се връщам да видя какво сте споделили.

Сцената в киното, героят на Ча дебнеше от последния ред двойката ама обърка девойката. Тази не беше неговата 😆

И зад кадър

Рори, да, продължавам да твърдя, че не ми харесва финала. Предпочитам го отворен. Има една много хубава сцена с която можеха да приключат и да оставят на въображението на зрителите как героят на Звездолин се е върнал, за постоянно ли ще остане и т.н. Ясно е, че няма как да заживеят щастливо като обикновените хора, но когато не навлизат в подробности остава различен вкус от историята. Както е при Демонът например.

# 100
Е, Марги, напиши какъв е финала. В 16а серия завършиха със 100 дни по-късно как тя седи на маса в ресторант и гледа пристигащи мъже и сякаш го чака. Или не е заминал, или са си обещали, че независимо че го няма тя ще отиде. Останаха ми 5 серии, но ми стана любопитно какъв е финала. След 17а май ще гледам 21а преди 18а.

# 101
  • Варненска клюкарка
Марги, вярно, за главната в ИК забравих че са я показвали там 😂 Помня го момента, странно че и името и, помня, защото ми прозвуча някак на българдси - ДоНа, ако не се лъжа. Не забравяй, че първите серии вървят трудно, и че и  главната се преглъща трудно (мен ме спаси озвучката) но нататък става много забавно, свикнах и даже я харесвам, че и повтарях серии, което не ми е сред навиците. Моя Шортс направо не е на себе си в момента - бълва кадър след кадър от Бегача и тук там някой от Кралицата на сълзите, ама горе-долу един кралски през 10-15 от Бегача. Явно в момента е много актуален. Ако началото не ти потръгне, минавай на 7ма и 8ма, а после ще се връщаш. Главния пък с лекота се превъплъщава и в 19 годишен и в мъж 30+.

Рори, времето на звездолин на земята знаеш че тече различно и няма как да е пълно щастие историята  дори и само от този факт.  А то не е само това... Финалът ще ти напомни на Мъжът който ходеше посред нощ с ДжГ или как в някакъв момент Ангел Данчо се материализира от нищото до балерината си, която също като главната в извънземното от месеци тъгуваше по него. Извънземното една сутрин просто ще цъфне в леглото до нея и толкова. Не става ясно временно ли е пак (имаше няколко опита за завръщания, ама с бъгове) за постоянно ли, алергията му към целуване и други неща как е... Както казва Марги, да бяха оставили финала малко преди това, когато цъфна на едни награди, разплака я, нацелува я и изчезна, оставяйки я наметната със сакото си. Миналия март от този момент бях слагала скрийнове.

ПП Рори, празопрагнозията
Скрит текст:
не е болест, а състояние
 Може да бъде от съвсем леки смущения, до това което описваш и   деца да не разпознават майките си. Наясно съм. Още преди 15 г. съм гледала много подробен научно популярен филм. При мен не е винаги, а когато свикна че бъркам някого, лесно започвам да правя разлика, явно мозъкът си изгражда някакви пътечки. Различавам грещката след известно време. Роци беше го описала много добре как е при нея. Много висок процент от хората го имат, но е в ниска степен. Това, което описваш е от големите отклонения от порядъка на 1/100 000 примерно. Това не пречи на краткотрайната памет, нито на ранните спомени. Аз имам спомени от едногодишна възраст, помня страници с цифри  и смятам като машина.

Последна редакция: сб, 18 май 2024, 19:08 от Беллора

# 102
  • пак на Рив Гош
Марги, вярно, за главната в ИК забравих че са я показвали там 😂 Помня го момента, странно че и името и, помня, защото ми прозвуча някак на българдси - ДоНа, ако не се лъжа.
Белл, името на героинята ѝ беше Да Но (Юн Да Но). Това беше камео-участие на героинята ѝ от Extraordinary You (2019)/July Found By Chance. В този сериал Юн Да Но се води гадже на Бек Кьон (в ролята Lee Jae Wook), с когото ги виждаме в киното в "Истинска красота" (но, всъщност сърцето я тегли към Хару, чиято роля изпълнява Роуон... сериалът е много сладък и има много хубави момчета в него Wink ).

Мен финалът на "Моят любим от звездите" не ме дразни чак толкова. Вярно, че сцената с целувката на червения килим е впечатляваща и завършваща добре историята, но и това, че оставиха отворена вратичка за "след това" вдъхва оптимизъм (а аз съм човек-оптимист Joy).

За прозопагнозията:
Скрит текст:
Тъй като си знам, че съм лош физиономист, откакто гледам корейски сериали се замислих дали все пак не страдам от някаква нейна лека форма. Та, като позачетох разни статии, установих, че средно 2% от населението страда от това състояние в много лека форма (което, предполагам, се покрива от определението "лош физиономист"). Тежките случаи изобщо човек да не може да разпознава лица, са много по-редки.

Аз разпознавам лица, но не мога да ги "наместя", ако ги виждам по-рядко, или ако са с различна прическа, например. Преди няколко седмици не разпознах продавачката в хлебарницата, където си купувам хляб поне 2 пъти седмично, когато ме поздрави на улицата, но беше с нов цвят коса, при това пусната, докато по време на работа, косата ѝ е обикновено прибрана. Усетих се няколко метра по-късно, след като разбира се, също толкова любезно отвърнах на поздрава ѝ Joy

# 103
  • Варненска клюкарка
Роци, мерси за информацията.Дано, а аз съм запомнила Дона, но за няколко секунди поява не е зле Joy
То и моето е подобно- разпознавам, но трудно ги намествам. И не със всички е така, малко избирателно е при мен.
Това с прическата ме подсети за друго, че може и да сме просто блейки - синът ми тази седмица се чудел какво честитят на негова колежка, за да не се цепи от колектива честитил и той, но без да знае какво, и като си тръгнал разбрал че си била сменила цвета на косата Joy

Рори, това съм пуснала след финала, но имаше и други неща, които сега не намирам.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1531051.msg46276273#msg46276273

# 104
Белл, благодаря! След цяла година, че и половина стаж с к-драмите такъв финал няма да ме изненада, но няма и да ми хареса. Това им е най-големия проблем на к-сериалите - финалите.

А Звездолин и Русалката година преди сериала, през 2012г. са снимали общ филм - Крадците. Филмът достига второ място сред к-филмите с над 12 900 000 продадени билета.

Общи условия

Активация на акаунт