АС и други романтични К-драми - тема 9

• 15 666
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Марги, сериите са много кратки, както виждаш и в тях има по една двойка, която разговаря, като озвучават и мислите на героите. Основно са и седнали. По-нестандартен начин на авторите да кажат нещо. Не задържаха вниманието ми в онзи момент, но пък задържаха любопитството ми и смятам пак да ги пробвам някой път. Сюжет в стандартния смисъл на думата няма. Просто разговори-опит да изкажат и обяснят чувствата си и евентуално недоразуменията от неизказаните чувства. Мисля, че ако гледам с подходящо настроение и настройка ще ми хареса.

2 в 1, и сериала, и филма със сигурност ще ги гледам, но не съм решила кога точно. Открих ги във филмографията на УСок като хронологично първата му сериална и втора филмова роля. Първата му филмова роля е във филма на Пако и 8ия ни принц, но изобщо не го помня там. В АС го забелязах, но участието му изобщо не е роля. Във Феята на щангите също не съм го отразила. Т. е. търся ранните му изяви като актьор, но да са по-дълги от 2-3 мин. за да мога да придобия впечатления. Харесва ми да проследявам развитието на любимците си като започна от дебюта им.

От Бегача си харесах нова любима баба.

Ужасно е това, което му причиняват. Как можаха този двуметров секси мъж да го облекат като фея. Честно казано трябва да си смени агенцията. Света лудна по героя му, който грабна сърцата на зрителите с мъжка визия, излъчване и поведение, а те го третират като панаирджийска мечка. Ако е за роля ще се облече и като храстче, но за фенска среща е направо обидно това, което му причиняват.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 16:38 от Рори72

# 496
Рори, гледала съм всички сериали споменати в биографията на У Сок. Но за пръв път съм го запомнила от Чосонската сватбена агенция. Преди това ролите му явно с били съвсем епизодични, за да го отразя.

# 497
  • Русе
Здравейте, Дами!
Гледам, че още се вълнувате след приключването на Бегача. Аз мислено му изпратих въздушна целувка и позитивна енергия за късмет в следващите професионални ангажименти, по корейски табиат му се поклоних и преминах нататък. За мен корейското кино е нова вселена или сладкарница с неизчерпаемо меню. Simple Smile
Чакайки текущите си сериали  изгледах 2 сериала с познатия ни Генерал от "Замръзналото/Леденото цвете" - Zo In-Sung - "Its Okay, thats love" и "What happend in Bali". Да, ще кажете че са стара работа...Обаче открих колко талантлив е този артист?! Явно не е само до красиво лице, нужна е и школа, и добър сценарий, и точен момент за изстрелване. После...после следва постоянно доказване. Simple Smile
На какво ги подлагат звездите в Тайван, в Ю.Америка...лично на мен не ми харесва.
https://www.facebook.com/reel/1006729644149278
Ето, това за мен е фенска любов - да ти знаят песните, да те слушат и да пеят с теб!
P.S.- Сега започвам и "Доктори" с Луси, Ким Ре-уон ( леле, той е страхотен) и нашия сладък Джи-Су.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 17:40 от winona

# 498
Уинона, аз лично много харесвам т. н. стари сериали и много от тях са ми любими. Изобщо не ги деля на стари и нови, а на такива които са "от моите" и такива, които няма да гледам.

Фейсбуковия линк не мога да отворя, че нямам и не искам да имам фейсбук, но съм напълно съгласна с теб. Фенската любов задължително включва познаване и оценяване на творчеството на любимеца, който и да е той.

А кои са ти текущите сериали и има ли в тях актьори споменавани в темата?

Попаднах на видео, в което уверено се говори за 2и сезон на Бегача, сякаш вече е обявен. Единствено се коментират възможните сюжетни линии на база втората част на комикса по който е направен 1и сезон. Лично на мен много ми харесаха и героите, и романтиката между тях, но предвид финала със стада еднорози мисля, че с евентуален втори сезон ще развалят магията на първи. Евентуален допълнителен специален епизод с още еднорози ще е предостатъчен. Сезон с нови беди и изпитания пред героите ми се струва излишен.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 18:03 от Рори72

# 499
Уау, Уин, ти си скочила в дълбокото с Бали. Една от класическите корейски хард трагедии.

Като си почнала с Чо Ин Сонг виж и That Winter, The Wind Blows Hands V.

# 500
  • Русе
2в1, от Бали все още съм като бръкнала в контакта! Ако новото ти предложение е със същия характер, ще ми е нужно време за да го започна. Имам нужда от релакс и "медицинско обгрижване" Joy  затова съм при "Лекарите".
Рори, линка, който не отваряш, е от концерт на BTS в зала, малко по-голяма от Арена ( ди Верона). Фул пълна, светещи фенери и пеещи зрители. Старите филми, които ми харесаха са в предния пост. Текущите са "Престолонаследникът изчезна", "Связь" с Чи Сонг и един китайски. А междувременно си гледам "Лекари", "What Planet Are You From?"( си чака реда) и "Доктор - адвокат". Всички на руски.
Отново се жалвам, как не мога да гледам Плейтуб-ето и, като чета други любители на източното кино, не съм сама. Да, Уиндоуса ми е стар и предстои настройка с нов, но май не е само в това проблема.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 20:13 от winona

# 501
Уин, такива като Бали се броят на пръстите на ръцете. Когато пак ти се догледа нещо, на което да си изплачеш очите и накрая ти се иска да гръмнеш сценариста, ще ти дам заглавие Hands V. Едното даже отново е със Со Джи Соп, който вече си видяла в Бали.

Вятърът не достига висотите на тези сериали, но не е и комедия с еднорози. Една по-драматична романтика е, а финалът предизвика големи дискусии в Спирита навремето. В крайна сметка се стигна до извода, че всеки го интерпретира през собственото си виждане и дали е решил да сложи розовите или черните очила. Аз бях от тези с розовите Wink.
Има и филм по същата история - Love Me Not като и двете заглавия са римейк на японски сериал.

# 502
  • Русе
Изненадана съм, че никой не коментира "Престолонаследникът изчезна"...Според моето скромно мнение , артистката ГГ стои много по-добре от "Илюзията", минала преди месец-два. Много ми харесва и Шуга ( така ли беше името му? ) в ролята на Престолонаследникът. За "баща й" няма да коментирам - гледала съм го в няколко филма вече, стара гвардия с добра школа.
Има добри и втори ГГ, но сега няма да пиша за тях.

# 503
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уф, най-накрая приключих Бегача. От три-четири дни и при мен Плейтюб постоянно забива и серия от час се гледа за три часа. Гледа е силно казано. Направо ми избяга удоволствието от приятния сериал.

Уин, на мен ми е още рано за нов сериал. Не знам този, за който говориш, какво представлява, но Шуга, когото знам, е в казармата и засега все още не е приел нито едно от предложенията да участва в някой сериал. Главният със сигурност е някой друг.

# 504
  • Русе
Профи, моя грешка, обърках певците - Сухо е, не Шуга. Тези имена...Simple Smile

# 505
  • пак на Рив Гош
Попаднах на видео, в което уверено се говори за 2и сезон на Бегача, сякаш вече е обявен. Единствено се коментират възможните сюжетни линии на база втората част на комикса по който е направен 1и сезон.
Рори, май попаднах на същото видео, но още щом видях заглавието, го подминах Grinning. Ясно е, че е от типа "put a click", тоест целящо да привлече гледания, а оттам и доходи за канала. "Бегачът" си завършва съвсем логично и би било самоубийство за каста и продукцията да му направят втори сезон, който е напълно излишен.
Иначе уебтуунът, по който е направен, може да има втори "сезон" на хартия. Понякога авторите спират за известно публикуването на нови глави от историята по време на издаването, за да си починат/оженят/родят бебе (обикновено на повратен момент в сюжета... и така читателите чакаме с нетърпение продължението Joy) и след известно време публикуването продължава като "втори сезон", но ходът на историята си следва първоначалната нишка и си стига до края.
Сега, само си спекулирам, де, понеже не съм чела оригиналния уебтуун, нито съм гледала споменатото видео.

Уин, аз не коментирам "Престолонаследникът изчезна", понеже не го гледам Joy, тъй като сюжетът не ме привлече. Доста ми напомни на Bossam: Steal the Fate (2021) (когото, мисля, че  видях преведен като "Открадната съдба" в някой от каналите в Плейтюб) и в момента не ми се гледа подобен тип сериал.

# 506
  • Русе
Роци, доколкото си спомням на "Открадната съдба" съм сложила хубавата оценка 9!!! Значи ми е харесал достатъчно. Simple Smile Да, има прилики , донякъде...има и разлики. Аз също гледам избирателно - понякога има "леле, какво заглавие и реклама" и...много бързо ми се доспива. Значи не е моето или не е за този момент.
Само целта е една - добро настроение, красиви емоции и култура, разбира се. Simple Smile
Дописвам се: аз пак съм направила неволна грешка с имената - в "Лекари" участва Скръбната, не Луси...ужас, голяма излагация съм!

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 21:05 от winona

# 507
Аз гледам Престолонследника, но нещо не може да ме грабне така, че да коментирам. Както върви историята, май са му много епизодите. Уж все се случва нещо, но в крайна сметка тъпчат на едно място.

По Нетфликс излезе нов сериал - Hierarchy. Още една ученическа история, в която нищят насилието в училище. Нищо ново и запомнящо се.
Елитно училище за богаташи, момче от простолюдието печели стипендия и ще трябва да се нагоди към йерархията установена там. Но, неговите намерения съвсем не са да спазва правилата на богаташчетата, а и има скрит мотив да се премести във въпросното училище.

И още нещо ново - My Military Valentine, което още не съм подхвщала. 12 епизода по около 30 мин.
Двете Кореи са сключили мир и звезда от юга отива да изнесе концерт в демилитаризираната зона, но става недоразумение с намесата на северно-корейка от спец частите. Избухва скандал и идолчето отива войник, където се оказва, че ще е под ръководството на въпросната дама.

# 508
И още нещо ново - My Military Valentine, което още не съм подхвщала. 12 епизода по около 30 мин.
Двете Кореи са сключили мир и звезда от юга отива да изнесе концерт в демилитаризираната зона, но става недоразумение с намесата на северно-корейка от спец частите. Избухва скандал и идолчето отива войник, където се оказва, че ще е под ръководството на въпросната дама.
Както го разказа ми напомни малко за това https://mydramalist.com/3386-king2hearts

# 509
  • Русе
Дами, как сте в тези горещи дни? Особено тези, които сте на бг-територия, най-горещото място в Европа за момента? Надявам се, да сте на прохладно приятно местенце и да се наслаждавате на хубав сериал.
Бързам да споделя мнение за "Лекари" и по-точно каква страхотна роля изигра Намгун Мин!!! Цял епизод (14 ) му отредиха, малко преди и малко след него. Нямам думи! Самотен баща, отглеждащ 2 момчета на 9 и 7 години, и двете със сериозни заболявания, изискващи операции и лечения. Сериалът е от преди почти 8 години, този артист дали е имал тогава деца, не знам, но предаде цялата гама от чувства на един родител пред болестите, отчаянието от липсата на средства, безнадежността, жестокостта на решението си да се откаже от децата си, само и само да получат лечение и, накрая, ужасът да сложи сам край на своя живот....
Защо чак сега му дадоха престижната награда? Той отдавна си я е заслужил...Бих възкликнала като Ал Пачино, получавайки "Оскар-а" си: Скъсахте ми нервите, докато го получа!

Общи условия

Активация на акаунт