Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 278
  • 780
  •   1
Отговори
# 285
Ъ? Нямаше ли ограничение на броя контролни в една седмица? 4 не е ли много?
Всъщност 3 контролни и 1 класно. Ти пък, първия срок имаха в един ден 3 контролни.

Ама аз наистина мисля, че имаше ограничение.

# 286
Има ограничение, да.

# 287

Ето, знаех си. Даже си мисля, че го бях чела из наредбите някъде...

Последна редакция: сб, 18 май 2024, 22:10 от Tisisat

# 288
То и аз мисля, че са много, но съм безгласна буква.

# 289
  • София
НАРЕДБА № 11 ОТ 1 СЕПТЕМВРИ 2016 Г. ЗА ОЦЕНЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ОБУЧЕНИЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ
Чл. 20. (1) Контролните и класните работи се провеждат по график при спазване на следните изисквания:
1. за една и съща паралелка не може да се провежда повече от една класна или една контролна работа в един учебен ден;
2. за една и съща паралелка в една учебна седмица не могат да се провеждат повече от две класни и/или контролни работи;
3. не се провеждат класни работи в последната седмица от учебния срок.

# 290
  • Пловдив
И продължителността не може да е повече от един учебен час, освен при класно по БЕЛ, но при нас не се спазва.
 Иначе когато имат по няколко контролни в един ден, се водят като писмени изпитвания при нанасянето на оценките в школо, а не като контролни работи.

# 291
Е, то реално и контролното е писмено изпитване, но писменото изпитване може и да не е на целия клас, може да е само върху един урок или определен вид задачи. Контролното е върху раздел, обикновено е едно за срок. По БЕЛ, ЧЕ и математика има 1 контролно и 1 класно за срока.
По ЧЕ класното също е два часа.

# 292
Не знам как му казват- тест, контролна, писмено, но най- редовно имат по три на седмица, като се замисля моят син едва ли има повече от три оценки - общо по всички предмети- от устно изпитване .Всички останали са от писмени

# 293
И моето само по два-три предмета май го изпитват и устно. Малко остана, ще видим как ще е в гимназията.
Боже, кога мина това време? Сякаш вчера се мъчехме над елементите на буквите, а сега говорим за гимназия.

# 294
  • София
При дъщеря ми и по биология, и по химия учителките даваха консултации на децата, които се готвеха за олимпиади, а после - за изпита на НПМГ.

# 295
Всъщност 3 контролни и 1 класно. Ти пък, първия срок имаха в един ден 3 контролни.
Рекордът за моето дете е в петък, когато са най- изморени, пробен по БЕЛ, контролно на цял раздел по математика, две презентации и изпитване. Не знам как оцеля това дете, аз не бих. Не знам защо е необходимо такова издевателство в седми клас и кой съставя седмичната програма

# 296
Рекордът за моето дете е в петък, когато са най- изморени, пробен по БЕЛ, контролно на цял раздел по математика, две презентации и изпитване. Не знам как оцеля това дете, аз не бих. Не знам защо е необходимо такова издевателство в седми клас и кой съставя седмичната програма

Ужас! Това би трябвало да не го допускат, ама хич.

# 297
  • София
Моят син има в петък химия, 2 часа биология, 2 часа история. В четвъртък ще прави класно  по математика последните два часа - втора смяна. Редовно има повече от две контролни седмично. Това, че са завоалирани под названието писмено изпитване, е пълна подигравка. Вече е адски уморен и апатичен. И аз искам само да свършва тоя седми клас

# 298
  • София
При малката се спазва правилото за един тест/контролно на ден. Но все пак тя е трети клас…
При големите е интересно, разбира се - контролни, писмени, че и устни, ако са късметлии.
Каката ще има класни/ изходящи (не знам как точно ще ги нарекат вече) на 4,5,6 юни.

А наборът има оценка - класна работа по музика! Може ли да има, не може ли - не знам, ама така пише в школо. Thinking

# 299
Чак сега успях да ви изчета ,момичета. 😵💫
Стискам  зъби още месец, борбата е безмилостно жестока. Моят младеж прави тестове и изпълнява общо взето всичко ,което му кажа. Успява да удържи на напрежението ,надявам се да не прегори само . Притеснява ме, че не си засича време на тестовете. Sad Уж все му повтарям.
Ще съм благодарна ако някой сподели пробният на Регалия. 🙏🙏
Купихме Спавочника, но ще го оставя сам да си нареди желанията поне до 10. После ще ги обсъдим, когато видим истинските резултатите от НВО. Разчитам и на информацията, която чета тук, момичета.
Успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт