Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 279
  • 780
  •   1
Отговори
# 270
Някой може ли да сподели впечатления от Дамянова и Пушкарова от ОТ?

# 271
Мили мамчета,мислите ли децата ви да бъдат на училище на 20.06.2024 г.- денят между двете НВО ?
Не, разбира се. Даже няма да ходи и на 17 и 18. Така съм решила. Предпочитам да се наспи , а не да слуша психоатаките  на учителите, как няма да се справят и ще се издънят

# 272
О, не... Наистина ли има такива учители? Според мен точно обратното трябва да говорят.
Колкото до ходенето - аз още не съм решила. От друга страна си мисля, че на моята й се отразява положително якото преговаряне преди тестове, та може и да я освободя, за да преговаряме.

# 273
О, не... Наистина ли има такива учители? Според мен точно обратното трябва да говорят.
Колкото до ходенето - аз още не съм решила. От друга страна си мисля, че на моята й се отразява положително якото преговаряне преди тестове, та може и да я освободя, за да преговаряме.
Ами има ,да. Вместо да им дават кураж с думите си те ги отчайват. Може целта  да е да  събудят спящите, но при дъщеря ми ,която е доста притеснителна тези действия я тревожат  още повече.

# 274
То и аз да бях, нямаше да се надъхам. Само да се ядосам. Имахме един такъв асистент в университета - след като на 3-4 упражнения поред го слушах колко сме глупави, некадърни и нищо няма да излезе от нас, просто спрях да ходя.

# 275
И при моето дете е така. Стимулиране по такъв начин действа обезкуражително.
Но в нашето училище се очертава оформяне до края на май, всъщност моето е вече готово. За юни остават преговор бел и мат. Само по литература тъкмо започнаха Заточеници.

# 276
Леко ви завидях, никакви изгледи няма да ги оформят по- рано като гледам колко контролни да им наблъскали юни. Изкушавам се чак да му кажа да зареже другите предмети , ама той няма да иска Laughing

# 277
И при моето дете е така. Стимулиране по такъв начин действа обезкуражително.
Но в нашето училище се очертава оформяне до края на май, всъщност моето е вече готово. За юни остават преговор бел и мат. Само по литература тъкмо започнаха Заточеници.
В нашето училище са взели целия материал , но оформянето по другите предмети явно ще се проточи. Доста гадно , но няма какво да се направи.

# 278
А при нас По жътва и По жицата не са взети - ни в училище, ни на уроците. Иначе оценки си има по всичко (почти) достатъчно, започна да има тестове за домашно. Малко остана. Аз седмицата от 17ти също не мисля да я пускам на училище, освен ако тя не се запъне. Не знам колко ще учи, но поне ще се наспи. Днес беше на състезание по бадминтон - то било много изморително, а аз си мисля, че си цъкат федербал (срам за мен, че една година не съм се поинтересувала какво точно правят). Спа 2 часа после и така до преди малко, когато стана да прави домашно по мат. А утре е на ПИ по бел и на урок по мат. Понякога си мисля - горките деца.

# 279
Моето дете през изминалата седмица направи 4 контролни. Във вторник и сряда ще има също, но за нея без значение. Остават и също още 4 презентации, но едва ли ще повлияят на оценките. Само КМИТ е другия понеделник, но в школо се появи прогнозна оценка 4 и тя е доволна. Покрай госпожата намрази предмета.

# 280
  • София
Прекалено често се чудя защо някои хора стават учители. Да беше спорадично, ок, но не е.
Затова ще дам един хубав пример - учителката им по физика е събрала децата от випуска, които ще се явяват на състезанието на НПМГ и два пъти седмично по около 2 часа решават задачи допълнително. Шапка й свалям.  Нека има повече като нея.
Като гледам колко оценки има по всеки предмет, мисля, че спокойно могат да я оформят и поне с това да приключим.

# 281
Ъ? Нямаше ли ограничение на броя контролни в една седмица? 4 не е ли много?

# 282
Браво и при нас учителката по Биология предложи безплатни консултации за олимпиадата по Биология. Една много готина млада учителка по английски две готини подготвяше желаещите за състезаниято Spelling bee. Има и такива млади и много себеотдайни учители. Но има и противоположни примери доста.

# 283
При нас предложиха учителят по Физика и учителката по ИИ (за МОН-ския изпит).

# 284
Ъ? Нямаше ли ограничение на броя контролни в една седмица? 4 не е ли много?
Всъщност 3 контролни и 1 класно. Ти пък, първия срок имаха в един ден 3 контролни.

Общи условия

Активация на акаунт