Седмокласникът е на финална права, бели лястовици вече пък сънува мама - тема 11

• 42 219
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Като отидеш на съобщения, трябва да ги имаш като известие там.
Хм, не са ми пратили на мен. Ще ги отпечатам от МОН. Давала съм само 2023г.

# 436
Лорентин, през профила на детето отиваш на точките, след това тестове

# 437
  • София
Чета в дванайсетокласната и се "любувам" на изобилието от гафове на матурите - като се започне от липсващи графики в изпитните варианти на матурата по БЕЛ на някои места, мине се през масово лош до степен неразбираемост аудио запис на езиковите матури, та се стигне до топ-А на топ-А - в 133-то в две от стаите на матурата по английски ниво Б1.1., на децата са дадени втори и трети модул от матура за друго ниво. Найс, а?
Отивам да запаля една свещ и да се помоля за липса на МОН-ски гафове на НВО.

# 438
Мейл/ съобщение е в школо, в профила на детето, а не в родителския. И аз днес го открих, защото набора не си отваря школото.
На Ahoney наздраве! Аз бях писала за моето дете, на един от пробните по бел, преразказа беше 11т, а винаги до тигава бяха около 27-31.. на следващите отново изкара висок резултат( за знанията и уменията му)..моментно е! По добре сега да е така, отколкото на реалния изпит.. сигурна съм, че и детето не св чувства добре ако знае, че може повече.. Нека почине малко.Още малко 🤗

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 08:27 от Илейн_112

# 439
  • у дома
Досега топ на гаф ДЗИ ми беше в Пловдив-преди доста години бяха разпечатали на децата старо ДЗИ и то самите деца бяха забелязали,че им е познато и сигнализирали квесторите и докато се разпечатат нови изпитни материали беше минало доста време,част от децата бяха и попълвали бланки,въобше мани,но това в 133то бие всякакви рекорди,чак се чудя как още не е гръмнало по медиите...

Последна редакция: пн, 20 май 2024, 23:57 от svetlaem

# 440
Хубаво де, ама как така на едни училища се изпраща вярното, пък на други непълно или тотално сгрешено? Еле пък по БЕЛ дето е за цялата страна еднакъв 🤔

# 441
Да, и аз прескачам между двете теми. Пълно безобразие са тези случаи при ДЗИ! Спомних си как при сина ми на НВО МАТ в 7 клас също бяха имали някакви неуредици заради квесторите- май не им бяха разрешили да разкачат някакви листове.... забравила съм наистина. Но това не беше изключение, а и всяка година има казуси с квестори. Което ме кара да се чудя дали да не пиша на ръководството на училището да се уверят, че квесторите знаят какво трябва да правят. Защото дори децата да са подготвени, рядко влизат в спор с квестора, обикновено се притесняват.  Не знам кой прави инструктаж на квесторите, но тяхната роля е много важна.

Чета в дванайсетокласната и се "любувам" на изобилието от гафове на матурите - като се започне от липсващи графики в изпитните варианти на матурата по БЕЛ на някои места, мине се през масово лош до степен неразбираемост аудио запис на езиковите матури, та се стигне до топ-А на топ-А - в 133-то в две от стаите на матурата по английски ниво Б1.1., на децата са дадени втори и трети модул от матура за друго ниво. Найс, а?
Отивам да запаля една свещ и да се помоля за липса на МОН-ски гафове на НВО.

# 442
Квесторите ги инструктира ръководството на училището, да не говорим, че години наред са квестори. Наизуст ги знаем указанията вече, което не изключва и някой и друг колега, който блее някъде, нов е или е пропуснал инструктажа. Отделно, че инструктаж разпечатан има на бюрото по време на изпит + възможността във всеки един момент да се зададе въпрос на ръководството и, ако има възникнал казус те (ръководството) могат и до РУО да звъннат за справка.

# 443
  • у дома
Хубаво де, ама как така на едни училища се изпраща вярното, пък на други непълно или тотално сгрешено? Еле пък по БЕЛ дето е за цялата страна еднакъв 🤔
И където има код да отворят само този файл,ама всичко може-намерих за гафа в Пловдив преди 10г е било https://www.haskovo.net/news/157615/tehnicheski-gaf-i-dvama-prep … a-maturite-po-bel

# 444
Квесторите ги инструктира ръководството на училището, да не говорим, че години наред са квестори. [/b]Наизуст ги знаем указанията вече, което не изключва и някой и друг колега, който блее някъде, нов е или е пропуснал инструктажа. Отделно, че инструктаж разпечатан има на бюрото по време на изпит
Точно тези си мислят, че всичко знаят и ....
На големия ми син в седми клас бяха запечатали плика без да подпишат...
Стреса, който преживя още коментира. До тук в 12 клас няма такива изпълнения остават още два дни и приключва надявам се.
 Сега стрес е възможно да е причина за кашлицата на дребното... след като се изключиха слергии. Днес остава само да се изключи и коклюш.

# 445
А как така има различни матури по английски език? Не е ли една и съща за всички, които я избират?

# 446
  • у дома
А как така има различни матури по английски език? Не е ли една и съща за всички, които я избират?
Не,зависи дали е 1 или 2 ЧЕ.Явяват се на различно ниво.

# 447
  • София
Така трябва да бъде..Но видно не е.

Мама Ру, форумната история познава доста споделяния за нарушения на квестори, седмокласни и такива на ДЗИ, въпреки че са инструктирани  -  забрана да се пише по  чертежите,  допускане на подсказване, даже  участие в него, разговори по телефона и др.

# 448
  • Пловдив
Сегашните дванадесетокласници бяха потърпевши и в 7-ми на НВО. Значи ние сме тези, дето трябваше да носим писмото от РУО в раниците, доказващо, че листовете могат да се разтелботирват-да, мисля, че думата я измислиха тогава! И въпреки това имаше квестори, неразбрали и неразрешаващи това. Децата масово са въртяли листовете напред-назад. Другият гаф беше, че в някои училища, вкл. и нашето, на задачата с ромбове, не си личеше защтрихованата част, което беше условие от задачата. Кой както можа се беше оправил. Не ми говорете за МОН и квестори, че се ядосвам от сутринта.

# 449
  • Пловдив
И където има код да отворят само този файл,ама всичко може-намерих за гафа в Пловдив преди 10г е било https://www.haskovo.net/news/157615/tehnicheski-gaf-i-dvama-prep … a-maturite-po-bel
В случая имаше няколко компютъра от които се разпечатваше. На един от тях е останал отворен файл от предишната година и по погрешка са разпечатали него. Всъщност големият проблем е, че след като се разбра за грешката и се смениха темите времето на децата не беше удължено. Директорката в паниката си се опита да прикрие гафа, което естествено не се случи.

Общи условия

Активация на акаунт