“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 50 281
  • 998
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
...
И друга реплика, която споделиха от Демона: "Няма по-голям бич от ненаказаното зло" Тази  реплика ми е като дежа-вю...дали не сме я чували вече произнесена от някого Thinking

На мен  ми звучи много в стила на Кърджиев!
Но аз съм пристрастена...

# 136
От конкурентното предаване един епизод не съм гледала този сезон, но съм изчела бая коментари и преразкази за него тук и там, на базата на които се учудвам, че изобщо някой все още го гледа.

Относно Есента на Демона си мисля, че Пламен или не е жив, или е пред умиране. Ако все още е жив, вероятно е разказал историята на някого, който отмъщава вместо него.

Никой не го гледа - свърши в неделя. А започна в пъти по-добре от Есента на Демона.
Визирах Ергенът, защото го излъчват по същото време май.

Алфа не го считам за конкурентно предаване точно защото го излъчваха по друго време. А и съвсем не мисля, че започна в пъти по-добре от Есента на Демона, просто беше нещо по-различно. Наистина интересни ми бяха два-три епизода и свърши по безумен начин.

Интересното сега е, че Есента на Демона ми оставя много по-различен привкус от Дяволското Гърло Grinning

# 137
  • София
Благодаря за продължението, Мери. Гласувах. Инатливо си поддържам желанието - не толкова кой е злодеят - да разбера защо и как се случи всичкото това. Не съм оптимист, но сезонът беше приемливо възбуждащ и не съжалявам за нито една от четвъртъшните вечери пред екрана. Но да си критичен не е каприз. Не носим вина, защото не мълчахме.
Понеже от промо(тата) друг паралелен сериал се излъчваше, аз предлагам идейна схема за римейк на сезона - още преди да е завършил с апотеоза на справедливостта. То днес, в публикуваните анонси за финала, също се съмнявам дали ще видим точно написаното.
Скрит текст:
Имало една студентска дружинка, дето всички били запалени по историята, мистиката а'ла Дан Браун (който даже не бил тъй популярен), покера, хубавите жени. Не ги изкушавала политиката, присмивали се на еколозите, които лежаха пред багерите на деривацията Джерман-Скакавица. Били умни и искали да станат богати. Имали разностранни връзки (покрай родители, други съмнителни авери и заради самия им роден град - пълен с артефакти и неоткрити тайни). От рано се ориентирали към придобиване на антики, които продавали на Черепа за колекцията му. Без малко да ги спипат в един момент, дошли дансаджии и барети чак от София. Ама с пари всичко се купува. Акцията била пробита, Гедебопаджиите изпозагинали в престрелка, набедили жената на шефа на отряда, че ги е провалила. Сетне тя заминала да лови други престъпници чак в Родопите, а нашите - богатеейки и вече заели първите си по-високи държавни служби - продължили. Морал нямали, затова и един пожелал жената на другиго, втори откраднал дъщерята на трети (а него дори пратили в затвора - докато благодетелят им развивал открито Еврофутбол, прикривайки с него античното имане, по което имало отпечатъци от всички).
В някакъв момент се променила за малко политическата обстановка в страната. Търновският прокурор щял в столицата да замени Главния, когото свалили. Един Нотариус оправил бащинството над чуждата щерка. Друг, с прякор "ЕврОто", сменил оня, дето изкупувал антиките. А съдийката - която ги покривала винаги - се уплашила и решила да напусне заверата им. Те се уплашили на свой ред. Но, междувременно, оня излязъл от пандиза, инсценирал си пожар, а всъщност отишъл в Дубай да се срещне с куратора на частния музей на първия им клиент. Сега те задвижили собствените си връзки - които се простирали от директора на музея в престолния град до елтехника на "Звук и светлина", минавайки през гинеколога в местния Майчин дом и патолога към ветеринарния кабинет "Бастет". Наредили пъклен план и го задействали.
А позабравените: екс-топ-дансаджийката Мия Духовникова (нищо общо с Мълдър от Досиетата) и партньора й Фил били изпаднали като един Хари Хуле в мрачния му период и Черепа уредил да ги извикат да разследват - така и справедливостта щяла да бъде осветлена, и скелетите в изгорелия гардероб в опожарената къща - неразкрити.
Възмездието на ОПГ "Черните котки" срещу ОСГ (семейната група) "Грудов е г_з" взело да се развива на фона на типичните действия и бездействия на местната полиция, възмутени потребители на интернет-форуми и мотаещи се статисти...
Докато в един продуцентски колектив не узряла идеята как хем да предложат зрелище на драгия зрител, хем да изкарат грант от НФЦ. И... дошъл не Горският, а Туриста, Спейса и Калоян Трифонов. След 11 2/3 епизода, пълни с епизодични добри хрумки и недобри пропуски, недоглеждане и вглеждане, препратки от трилъри и фентъзита - накрая само за ок. 10-тина минути те турили ред в хаоса: разяснили драмата, посочили виновните и случайно показаните, по каноните на жанра - ранили няколко от добрите, а злодеят заснели мъртъв.
Екипът после пил три дни и три нощи. А ние не бяхме там и се чудехме - абе, готино си беше на всеобщия постен ефирен фон, затова и гледахме и се кьоравехме в детайли и мотиви, ама какво беше това - дето гледахме?... И верно ли съседът от партера (дето все майстореше лесен достъп за инвалидни колички) се оказа Демонът?
Ефирно програмиране: 12 трейлъра по 30 сек., излъчвани само на 31-во число в месеците, които са с 31 дни.

Разследващият екип тук (понякога ок. 250 съфорумци едновременно) ще ми липсва и на мен. Можем да създадем (всъщност, направихме го) поне още 12 сезона с по 12 епизода. А доста от групата могат и да напишат книги - по-абсурдни, или по-добри от изгледаното, но с достатъчна отдаденост. Респект.
Довечера? Каквото - такова. Дано - все пак - не сме "изненадани" чак толкова...

# 138
  • Галифрей
Ще се ядосам ако убият Кърджиев или се окаже,че той е Демонът. .

# 139
  • Ruse
Да гледаме казаха от "На кафе" щели сме да бъдем много изненадани! Да му се невиди! Ако е Кърджиев няма да сме изненадани, сигурно не е той. Да не е наистина Илчев бе 😡

# 140
  • София
Да гледаме казаха от "На кафе" щели сме да бъдем много изненадани! Да му се невиди! Ако е Кърджиев няма да сме изненадани, сигурно не е той. Да не е наистина Илчев бе 😡

Е, какво да кажат. Гледайте, но няма да сте изненадани. Joy
То и без това и който да е, тук ще е познат, защото едва ли има вариант, който не е споменат в темата. Laughing

# 141
Извън хумора и обратно в реалността, огромното ми опасение за епизода довечера е, че цялата завързана история с дълбоките чувства, предизвикали такива действия, ще бъде разказана в телеграфен стил и ще ми се налага после да връщам и да гледам отново, за да разбера, кой кум и кой сват. Да не стане: А си мигнал, а си изпуснал една трета от драматичната предистория. Дано да не е така.

Но в епизод 11 нахвърляха точно по този начин историята на Филомена, Петър, Павел, Гошо, последният да затвори вратата, та после трябваше пак да гледам този момент, за да разбера поне нещо.

# 142
И аз не знам как за 25 мин. ще успеят да сложат ред в хаоса, който е до тук и ще успеят да подредят, и разкажат цялата история на убиеца, а и на жертвите. Но съм оптимист, винаги може положението да се скофти още повече. Smirk

# 143
Само на мен ли ми изглежда супер странно в екипа да има актьор, който не се появява в сериала до последния епизод и затова всички да знаят, че това е убиеца? Досега май не съм чувала такова нещо да се е случвало.

# 144
Само на мен ли ми изглежда супер странно в екипа да има актьор, който не се появява в сериала до последния епизод и затова всички да знаят, че това е убиеца? Досега май не съм чувала такова нещо да се е случвало.
Името на въпросния актьор има ли го в актьорският състав или и това ще се окаже, че е дошло от нечие предположение?

# 145
Единственото, което ме терзае мен, е какво е "ОПГ", което непрекъснато споменавате 😃
"Г" е явно от Група, но "О" и "П"?

# 146
  • Washington,USA
Единственото, което ме терзае мен, е какво е "ОПГ", което непрекъснато споменавате 😃

Организирана престъпна група

# 147
Абревиатура на Организирана Престъпна Група. Simple Smile

С Бънди сме писали едновременно. Simple Smile

# 148
Името на въпросния актьор има ли го в актьорският състав или и това ще се окаже, че е дошло от нечие предположение?

Предполагам за Калоян Трифонов става дума.
Разбуни духовете, защото беше на премиерата (има снимки). Също така четох, че имал доста качени снимки от снимачната площадка в профила си в Инстаграм, но след старта на сериала ги е изтрил.
Аз си мисля, че той е Демона - но просто е снимал сцените като дубльор (не знам как да се изразя по правилно).
Или ще играе някой в ретроспекция на финала.

# 149
До момента името му го няма в актьорския състав, дори част от екипа не е - не фигурира на белите надписи след филма.

Общи условия

Активация на акаунт