“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №9 - финал, и след финала.

• 52 422
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 510
Аз разбрах от разказа на тоя Кърджиев, че мъжът на Мия го е осакатил при последната им акция след което той лежи в болница и като излиза пламва пожар. Тогава защо никой не намери данни за травма в кръста?
Откъде извадиха документи на Кърджиев/вече сменена самоличност/, че е травма на прешлени? Не трябва ли и за Пламен да е имало такива документи? И накрая фотопортрета на Калоян няма нищо общо с визията на артиста. А Филип с какво беше виновен, че го намушкаха?
Заимова от един урок как бързо стана стрелец. И защо Калоян остави онвалид сам с кола на шосето и си би шута по дупките в гората? 😁😁😁

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 09:15 от Lotus32

# 511
Аз разбрах от разказа на тоя Кърджиев, че мъжът на Мия го е осакатил при последната им акция след което той лежи в болница и като излиза пламва пожар. Тогава защо никой не намери данни за травма в кръста?
Откъде извадиха документи на Кърджилов/вече сменена самоличност/, че е травма на прешлени? Не трябва ли и за Пламен да е имало такива документи? И накрая фотопортрета на Калоян няма нищо общо с визията на артиста. А Филип с какво беше виновен, че го намушкаха?
Заимова от един урок как бързо стана стрелец. И защо Калоян остави онвалид сам с кола на шосето и сиби шута по дупките в гората? 😁😁😁

Той Кърджиев каза, че са му счупили прешлени от побоя май.

# 512
Между другото много се изненадах, че никой не е коментирал факта, че Блатечки беше с бяла риза, а докато падаше от скалата(точно докато пада) беше целия облечен в черно Grinning Grinning после като беше умрял долу пак беше с бяла риза Grinning Grinning

# 513
  • Бургас
Огромното разочарование за мен не са дупките в сюжета, липсата на логика и психологизъм, нито клишираността и предвидимостта... Тях мога да ги преглътна. Тук огромният проблем е самохвалството на "творческия" екип и тоталното разминаване със заявката за извисено и граждански ангажирано послание! Обещаха ни дълбокочовешка история за Справедливост! Получихме история за група хора със съмнително минало, които се избиват едни други. Главният изпълнител при това убива без мотив и за удоволствие. Голяма претенция с глинени крака. И това квази мафиотско разчистване на сметки, стоварено на гърба на българското общество и институции- ако бяха ме убедили с фактология, че Арсов е бил чист -да му съчувствам. Но той очевидно не е бил... Филотея е изрисувана като багаж- тоя я взел от оня, тя безволева и безгласна жертва!? Дали... Липса на елементарна логика и мяра в действията. Още след ЕП.1, споделих скепсиса си- когато формата надделява над съдържанието, нещата куцат. Жалко...

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 08:41 от lady Koup

# 514
Мия си страда по мъжа си достатъчно....

Някой успя ли да разчете по устните на Мия посланието й към Кърджиев?

Каза "Изрод, ще гориш в ада"

Изключително силна игра на Духовникова, хвана ме за гърлото " ❤️

Александър Тонев (Фичето)... нямам думи как изгради да образа на момче от аутистичния спектър (имам доста близък личен опит с такъв)...

А спомняте ли си как Кърджиев каза, че имал "най - сръчните ръце в Търново "и можел да направи всичко. Според и той е "помагал", под давление на Кърджиев, който като един зъл гений го е манипулирал и него(може би под предтекст, че ги прави за музея...)

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 08:49 от Надежда Илчева 703873

# 515
Откъде извадиха документи на Кърджилов/вече сменена самоличност/, че е травма на прешлени? Не трябва ли и за Пламен да е имало такива документи? И накрая фотопортрета на Калоян няма нищо общо с визията на артиста. А Филип с какво беше виновен, че го намушкаха?
Заимова от един урок как бързо стана стрелец. И защо Калоян остави онвалид сам с кола на шосето и сиби шута по дупките в гората? 😁😁😁

Той Кърджиев каза, че са му счупили прешлени от побоя май.
Да, но никой не намери данни за тази травма преди да си смени самоличността. За мен сериала показа истината за бг полицията- некадърни и мързеливи, наместени с връзки. И пак се чудя досега Кърджиев се криеше и сега изведнъж реши да се разкрие сам. През това време разбират за пластичната операция. 😀😀😀
И Заимова и Харитонов се учат да стрелят вместо да видят Мия къде се намира. Чудо!

# 516
Как човек с параноидна шизофрения влиза в затвора , а не в учреждение за психично болни престъпници?
Аз си твърдя , че Арсов си е бил психопат цял живот. Ако се интересувате от психология на девиациите ще знаете , че психопат се раждаш. Наскоро гледах в тикток едно момиче , което е диагностициран психопат , та тя обяснява каква е и какви са себеподобните ѝ, за да ги разпознаваме. Това са най -харизматичните , манипулативни личности, често най-добри във всичко. Мразят да губят, но никога не го показват външно. Оперирани са от чувство за страх. Не мога да проумеят в дълбочина какво представляват чувствата. Само ги разпознават , като такива ментално , но емоционално не могат да ги изпитат. Нямат скрупули , вина и жал за никого освен за себе си.
Така, че смятам, че Арсов е полудял , защото му е взета любимата играчка Филотея.

# 517
Всичко ще си каже Паламенчо

🤣🤣🤣🤣🤣🤣 благодаря!

# 518
Между другото много се изненадах, че никой не е коментирал факта, че Блатечки беше с бяла риза, а докато падаше от скалата(точно докато пада) беше целия облечен в черно Grinning Grinning после като беше умрял долу пак беше с бяла риза Grinning Grinning
Това му беше най-малкия проблем на "завършека".
Причислявам си го към комичните моменти това.
В първия момент се чудех: Фичето ли падна, докато наднича. Демона ли? Арсов ли? Някаква ретроспекция от смъртта на Филотея ли? 😂😂
Като дадоха Десподов долу да си лежи с искрящо бялата ризка, разбрах че е било куклата. 😂
И смъртта на Пламен Арсов беше малко към комедия. Как си тръгна с количката, пък се изхлузи, прекатури, салто направи и си полегна, че чак се и пови сам. 😂😂
Тази сцена ако им се е получила така от първия път - евала за хореографията. Наистина блестящ Наумовски, такива пируети направи. 😂

# 519
  • София
Излезе, че след всички виновни Демонът наказа най-жестоко невинните - дъщеря си, Фичето и Мия.
Сериалът отново ми напомни защо от години не гледам телевизия.
Хем познах всичко, хем не разбрах как Кокалчето се е хванал да убива, без да има връзка с историята. Може би от садизъм. Все очаквах да имат роднинска връзка или друга. Иначе не е никакво възмездие, а използване на луд човек от психопат. И защо беше това, че Ирина е дъщеря на Пламен, пък родена през брака с Десподов, докато Пламен е бил в затвора? Вместо да се бори за нея, той я съсипа. И как Пламен е станал Кърджиев и се е уредил на такава висока позиция едва за няколко години?
Уж добра идея, но от зор за оригиналност я бяха оплели като прегорял козунак.

Последна редакция: пт, 17 май 2024, 08:04 от Fever Ray

# 520
Миии бутнах я. - Десподов 2024 😂😂😂

# 521
Скрит текст:
Как човек с параноидна шизофрения влиза в затвора , а не в учреждение за психично болни престъпници?
Аз си твърдя , че Арсов си е бил психопат цял живот. Ако се интересувате от психология на девиациите ще знаете , че психопат се раждаш. Наскоро гледах в тикток едно момиче , което е диагностициран психопат , та тя обяснява каква е и какви са себеподобните ѝ, за да ги разпознаваме. Това са най -харизматичните , манипулативни личности, често най-добри във всичко. Мразят да губят, но никога не го показват външно. Оперирани са от чувство за страх. Не мога да проумеят в дълбочина какво представляват чувствата. Само ги разпознават , като такива ментално , но емоционално не могат да ги изпитат. Нямат скрупули , вина и жал за никого освен за себе си.
Така, че смятам, че Арсов е полудял , защото му е взета любимата играчка Филотея.

И аз мисля, че Пламен Арсов си е бил психопат и че е бил тартор на ОПГ-то. Брат му също е бил вътре. В някакъв момент се е оказал заплаха за групичката и са го елиминирали временно, но той по стечение на обстоятелствата или не убива човек в затвора и остава 10 г. вътре. Филотея ако е била бременна, може да е решила, че е по-добре детето ѝ да расте в семейство, а не да чака Пламен да излезе от затвора някога. Парите - едва ли си ги е държал на едно място и едва ли са му ги взели всичките. Излиза от затвора, брат му умира, а на него отново му спретват акция. Той оказва съпротива, пребиват го. И тук според мен се е обърнал към Кокалчето. Той е физическият изпълнител. Разместването на останките, организирането на пожара и изчезването на Пламен са с негова помощ. И вече имаме един психопат с пари и връзки с престъпници (без проблем може да си осигури нова самоличност - документална и физическа, да намери някое хакерче да влезе в пощата на Мия... ) Връща се и започва да облисля отмъщението си.

Падането на Филотея си е било нещастен случай според мен, въпреки думите на Десподов.

# 522
И какво сега всъщност ни сервираха - някакъв  безсловесен затворник с безумното име Кокалчето, показан ни в последната серия се е гаврил и разпъвал на кръст съдийката и изтезавал адвоката и другите  - не казаха да е бил невинен, като гледам на какво е способен, че и с тоя прякор,  едва ли - а откачения директор седи  в музея и съпреживява., докато измисля  следващото местопрестъпление.  Или може би  ги обсъждат заедно с попа? Тоя ще го набучим изотзад, а оная - в казана. И защо? Задето са му взели парите. Но са му останали да се оперира в Корея.

Неприятен тип. Нищо чудно, че Христо Язов го е бил, малко му е.

Аз останах с впечатлението,че въпросното Кокалче ги е отвличал и превозвал с баничарката до скривалището, а Кърджиев ги е измъчвал. Но все пак основната работа се е вършила от Калоян предвид това,че Пламен Арсов е бил наистина инвалид.

# 523
Сигурно ще е досадно, но аз пак ще кажа - всички тръгнахме с голямата кошница, пълна с очаквания за ако не по-добър, то поне равностоен сезон на първия. Затова и има толкова разочаровачни. Гледам и анкетата, все още малко хора са си казали мнението, но то е по-скоро негативно. А в предишната над 95% бяха за “страхотен сезон“. Признавам си, че и моето мнение се промени след финала. Уж гледам да не издребнявам, не обръщам внимание на някои очеизвадни нелепици, пропускам моменти, които са крещящо излишни, не гледам под лупа снимки и документи....и все пак! Не може да тръгваш с такава заявка, и накрая да извадиш най-очеизвадния и предполагаем убиец. Обидно ми е поне на мен, като зрител, който е отделял от времето си и да гледа, и да коментира, и да мисли кое, как, защо...да, доброволно, но нали това е идеята, уж - да има интерес, да се говори, да се коментира....та вие и за пластичните операции се сетихте, нещо, което за мен граничеше с абсурда!
Ще ми трябва време, за да ми мине разочарованието.
Наистина този сезон тотал щета отвсякъде - и формати, и сериали. Един Владо Зомбори ми е утехата. Heart

Наказанието на Мия пък съвсем. Да, мислех, че Филип ще умре /много издайническа се оказа онази снимка/, но не за да е като наказание за Мия, а предполагах ще я предпази някак - смятах тя ще е мишената. Абсолютно нелепо.

Това мнение отразява и моето мислене. Толкова се бяха постарали да замаскират и отклонят вниманието и да вкарат подвеждащи подробности и персонажи, че се бях отказала да търся убиеца. Предположенията тук ги четях от забавната им страна. Също така имаше някакво публикувано сравнение с анонси от миналия и този сезон, че вече са се убедили, че (убиеца) не е убиеца. Стори ми се много плоско да повтарят рамката, но вътрешно знаех, че го правят.

Само последните някъде 5 - 10 минути бяха емоционално силни. Очакван развой. Стандартен сценарий. Почти холивудски. Лоши решения за изпълнение. Така подадената идея беше изиграна добре от главните, изключвам може би само Духовникова. Може да е само нещо лично мое, но просто не ме изкефи ролята и. А, и аз тръгнах с много резерви. Първа серия беше зрелищна, но слаба, така че нито съм разочарована, нито се заричам нещо. Ако има друг сезон, ще го гледам от любопитство.

Поздравления за добрата работа, отбор Бг-мама! Имаше много познали за много неща! Съчувствам ви за разочарованието!

# 524
На мен ми беше много забавно как търсите съспенс и нещо много заплетени- те още като почнаха да се обясняват как не било важно ‘Кой’, стана ясно, че няма изненада Simple Smile точно оправдателен режим си беше. Като миналия сезон-в основата била една ‘семейна’драма , аз по-голям спойлер от самия Милошев не бях чула.
Освен това, и преди в предпоследната серия вече беше недвусмислено ясно кой е, само трябваше да има развръзка. Нямаше как да е друг просто, колкото и да не си искаше да вярваме до последно. Нали всичко се въртеше около историята и ‘дълбоките’послания…
А този Кокалчето, ако е с параноидна шизофрения, защо е бил в затвора изобщо Simple Smile)) той не носи наказателна отговорност..
Поне можеха да направят опит за по-добра обосновка и психологическа мотивация на извършителя. А това , че оставя дъщеря си пълен сирак е пълна безсмислица. Отделно за ‘наказването’ на Филип, Мия , Фичето, които нямат никаква вина.
Аз наистина не разбрах какво е искал д а каже авторът…

Общи условия

Активация на акаунт