Спечелете детска звукова четка за зъби Nordics

• 8 057
  • 326
  •   1
Отговори
# 135
Моето дете много обича да си мие зъбите и в повечето случаи нямаме проблем с това.

# 136
При нас най-добър ефект има споделеното миене на зъби - мием си зъбите заедно, по едно и също време. Пробвахме и с миенето с електрическа четка за зъби, но именно бръмченето го демотивира и вече ползва обикновена детска четка за зъби, поради което трябва да съм доста настоятелна за да изчетка добре зъбките си.

# 137
Дъщеря ми много я мързи да си мие зъбите. Почти всяка вечер е една драма,кигато реша да помогна, защото тя просто бърза да ги измие, за да мине номера.

# 138
Баткото (2г и 10м) много обича да си мие зъбите. Трудно му е все още с изплакването, но се старае. Получава ни се най-лесно, когато мием заедно зъбите си, тъй като копира всяко движение от мен и му е много забавно.
Бебето (11м) се дърпа и нервничи, когато мия двете зъбчета, но все още е мъничка.

# 139
Детето ми не желае да си мие зъбите, сутрин е едно голямо убеждаване и хитруване, само за да ги измие.

# 140
Синът ни е на почти 3г и нашето предизвикателство е, устата му да е отворена по време на четкането на зъбките. Обикновено го превръща в игра, което е нормално за малко дете, и дъвче четката или пък иска да си хапне паста. 😊

# 141
С какви предизвикателства се сблъсквате при почистването на детските зъбки? - като цяло детето ми доста се инати, като трябва да си мие зъбите, и понякога нямам нерви да настоявам. Също така, все още не плюе пастата за зъби, а май си я изяжда.

Прилагали ли сте някакви хитринки, за да научите детето си да спазва този важен за здравето и хигиената ритуал? - единствено съм забелязала, че като се къпе в коритото с играчките, с повече ентусиазъм си мие зъбите.

# 142
Обикновено не мие зъбките продължително време. Заедно заставаме  пред огледалото в банята и мислено броим до 60, като му показвам как четкам моите зъби от всички страни.

# 143
Засега основният проблем е, че детето се опитва да изяде пастата за зъби. Справихме се с ултразвукова детска четка за зъби. Сега вече му е много по-интересно.

# 144
Дъвкане на четката и гълтане на пастата. Самостоятелното миене още е мираж:)))

# 145
За детето ми е трудно да достигне и изтърка добре задната част на зъбките отстрани, особено отгоре. Иначе от самото начало имаше интерес и с желание си мие зъбките.

# 146
  • Пловдив
Миенето е някакъв ад - търка, но не достатъчно, говори през това време, дъвче четката. Надявам се ултразвуковата да я заинтересува и мъките да намалеят.

# 147
Основно предизвикателство е да спре да играе, за да си измие зъбите. Понякога ме изненадва като се сеща сам за това, но в повечето случаи подканвам с час предизвестие 😂 Иска сам да се мие и аз го оставям. Разбира се вече е с пломби, но поне сега с електрическата му е по-забавно и се застоява по-дълго с четката в уста.

# 148
  • Варна
С голямото дете използвах метода на личния пример. Първо му показах как аз си мия зъбите. Обяснявах му колко е важно и накрая под формата на игра му измих неговите. И понеже искаше сам да си ги мие, като порасна малко отново заедно с мен започна да си ги мие. На малкия сега му предстои да му избие първото зъбче, но мисля да постъпя по същия начин и с него.

# 149
  • София
Мие зъбите си всеки ден и настоява за това. Знае, че е важно и дори на зъболекар не го беше страх.

Общи условия

Активация на акаунт