Спечелете детска звукова четка за зъби Nordics

• 8 052
  • 326
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Синът ми много обича да си мие зъбите, но няма търпение да ги четка продължително и все повече се заглежда в моята електрическа четка ,но казва ,че много бръмчала:smiley:

# 151
Предизвикателство е как да се облекчи поредното нежелание за миене на зъби. Родителското въображение се включва на макс, за да се увеличи съдействието на детето - дали ще озвучавам по нов начин, дали ще "виждам" горе червен домат, а долу оранжев морков или пък дали не е кученце?
Понякога нищо не помага, но знае, че няма да допуснем пропускане и отваря уста
В началото проявяваше желание сам да мие, вече почти изцяло оставя на нас това задължение. Сега е на 3 г.6 м. и вечер няма пропуск. Сутрин ако пропуснем, даже сам подсеща по някое време Grinning

# 152
Предизвикателство е миенето на зъбите сутрин, защото все му се спи на малчугана. Иначе вечер почти няма пропуски. Общо взето много говорене и настояване трябва за изграждането на навиците.

# 153
С какви предизвикателства се сблъсквате при почистването на детските зъбки? Прилагали ли сте някакви хитринки, за да научите детето си да спазва този важен за здравето и хигиената ритуал?

Предимно се сблъсквам с правилното миене на зъбите. Затова взех ел.четка, за да може добре да изчисти налепите по зъбите. Настоявам сутрин и вечер за миене на зъби и при къпане.

# 154
Децата ми са на 1 и половина и 3 и половина. Най-важното е АЗ да се сетя, че трябва да си мият зъбите. Ако чакам те да се сетят, ще има да чакам. Но моята хитрина е "Кой първу ще си измие зъбите?" Понеже са още малки и работи безотказно.   Но много си дъвчат четките и винаги се чудя да сме измили зъбите хубаво.

# 155
Заедно с децата си миех зъбите. Показвах им какво и как правя и те повтаряха. Понякога се състезавахме кой по-бързо ще си измие зъбите.

# 156
Предстои ни да се учим как се мият зъбки.
Предполагам, че ще е голяма веселба. С личен пример, постоянство и забавни четки, мисля, че бързо ще свикне.

# 157
Мие два пъти дневно, но не много добре все още.

# 158
Основният проблем при дъщеря ми е не особено продължителното миене на зъбите. Оттегачва се. Имаме пясъчен часовник,  весела четка, "вкусна" паста, аз си мия зъбите с нея, но продължителното миене е все още проблем.  Една звукова четка ще й помогне да съкрати малко от времето,  но все пак да е измила зъбите си добре.

# 159
  • Пловдив
Поставянето на количество „колкото грахово зърно“ от пастата върху четката и старателно четкане без бързане  .  Проблема ни е ,че смучем четката.
 Използвам малка хитринка -паста с любим герой  и мега яката
 четка !

# 160
Предизвикателството е да научим детето на старание при почистването на зъбите. Стимулите са четка за зъби с красиви картинки, паста с приятен аромат,  комплименти колко са бели и здрави зъбките.

# 161
Не ми се е налагало да прилагам хитринки. Ох самото начало миенето на зъбите не е било драма. Единствено като проблем мога да посоча, че не търкаха правилно и съответно много до късна възраст аз им миех зъбите, за да са чисти кътниците.

# 162
Купих течност, която оцветява плаката в синьо и така разбираше, че не четка навсякъде

# 163
  • Враца
Хитринките ми са да им пея песничка за миенето на зъбки докато се мият. Проблем е, че все още не си мият всички зъбки хубаво.

# 164
Предизвикателство е да не пропуска миене на зъбите с мотив: след малко, сега ми се спи, не ми се мият сега, ще ги измия утре и т.н. Хитринките, които съм ползвала: състезаваме се кой пръв ще си измие зъбите до блясък, като използвам за време пясъчен часовник, сравняваме белотата на зъбите и кой се е справил  по-добре, използвам и паста с вкус на дъвка, интересна четка, която свети и сама ги мие - електрическа и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт