Спечелете детска звукова четка за зъби Nordics

• 8 046
  • 326
  •   1
Отговори
# 195
Има една книжка от едно време- Чук и Пук.
Много добре е написана Simple Smile

# 196
⭐С какви предизвикателства се сблъсквате при почистването на детските зъбки?
Голямото дете винаги е съдействало с миенето на зъби и му е интересно, но малкия е някакво чудо. Като види четката и започва да бяга в другата посока, едвам го залъгваме. ⭐Прилагали ли сте някакви хитринки, за да научите детето си да спазва този важен за здравето и хигиената ритуал?
С големия ми син имахме задача да махнем всички карисеси от зъбите започваме с жълтия, зеления, червения и пр.кариес, докато измием навсякъде. Вече няма нужда от залъгване.
Малкият за сега се залъгва като види батко му да мие зъби, но все пак става трудно.
Ползваме пастите на Nordics и за двамата и сме доволни. Баткото сам избира с кое "чудовище" ще мием днес и редуваме различните видове паста.

# 197
Проблемите са по колко пъти на ден да се мият зъбките и как. Решаваме ги чрез игра, личен пример, интересни и забавни четки и пасти за зъби.

# 198
С редовно напомняне…
Всеки ден едно и също , кога ли ще им стане рутина , без да мрънкат. А малкият редовно ме моли, аз да му четкам зъбите, макар вече да е на 6.
Замислям се вече за този вариант на четка за зъби, мисля, че ще им хареса и ще я използват с удоволствие без нужда от подкани…

Хитринка - пясъчен часовник, с него поне времетраенето спазват .

# 199
Трудно ни е все още миенето на зъбките, особено  изплакването на устата. Още се учим.

# 200
  • София
При голямото дете най-голямото предизвикателство е мързелът, а при малкото качественото измиване и това да не гълта пастата Simple Smile

# 201
Детето ми много иска такава четка за зъби. Не пропуска да измие зъбите си, макар че трябва да и напомняме. Първоначално докато свикне си четяхме за Чук и Пук. Проблемът ни е пастата за зъби-желае точно конкретна, която трудно намираме по магазините.

# 202
Влиза в банята с мен докато си мия зъбите и иска да прави същото като мама 😅

# 203
Купуването на паста и четка по техен избор дава добри резултати и при двете ми деца. Разбира се, предварително ги насочвам към онези продукти, което смятам, че са подходящи за тях и давам 2-3 опции и те решават какво да изберат. Понякога забравят, но с баща им напомняме непрекъснато и се надяваме да изградят добра култура за поддържане на зъбите здрави.

# 204
Предизвикателство беше да накарам синовете ни да разберат, че качественото миене на зъбу води до по-малко посещения на зъболекар. Винаги, когато някой от тях ми каже, че точно в този момент не му се мият зъбите или не ги мие достатъчно добре (от време на време проверявам с един таблетки), напомням, че ходенето на зъболекар няма да бъде след много време.

# 205
Аз имам две деца и нямах никакъв проблем с миенето на зъбите им!
Хитринки измисляме, също и книжки съм купувала.
Показват снимки на деца с развалени и черни зъби и те сами искаха да си ги мият.Също така винаги им показвам и пред тях и заедно си мием зъбите.Нещо като ритуал за семейството ни!
Ясен е на 4,6мес ,Бориса е на 2,2мес

# 206
Засега единственото ни "предизвикателство" е желанието й сама да си ги мие, не винаги особено успешно Joy За мой късмет, има желание и не се е е случвало да ми откаже или да се дърпа. Надявам се така да продължи

# 207
Определено не е любимото му занимание. Обикновено ги мие отгоре, отгоре и изяжда половината паста за зъби Joy
 Минавам все още с номера, че има "чудовища" в устата и така по-често посяга сам към четката за зъби.

# 208
Проблемът при моите деца е, че не четкат достатъчно зъбите. От скоро са с Ел.четки, засега им е интересно.

# 209
  • In Neverland
Проблемът ни е с мързела. Все си намира нещо много важно за правене, но не и да измие зъбите. Влиза с голяма мъка и то 30 минути и повече някои път след като се е събудил. За сега не съм открила правилен подход и го караме на юркане и молене. Случват се нещата, но много тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт