Спечелете детска звукова четка за зъби Nordics

• 8 043
  • 326
  •   1
Отговори
# 210
Не му се занимава, бързо оставя четката, затова винаги проверявам какво е свършил.

# 211
Не сме имали предизвикателства в миенето на зъбките. Детето ми обича да си мие зъбит, дори понякога ме напомня, че е време.

# 212
Имам 3 годишно момченце и миенето на зъбите е голямо предизвикателство. Бързо губи търпение, не съдейства, отказва сам да опита с миенето, а не позволява аз да го измия. Стратегията, която прилагам е да му дам една количка, която да бута по ръба на мивката.

# 213
Здравейте!
Моето дете е голям чистник и му казах, че ако не си миезъбите, първо стават жълти, после черни и това подейства за изграждане на навик за редовно миене.

# 214
Моята хитринка е приложение на телефона. Гледа го, а то показва на дъщеря ми в коя част на устата колко време да търка. До този момент има ефект и с кеф си мие зъбите, за разлика от преди.

# 215
  • Пловдив
С какви предизвикателства се сблъсквате при почистването на детските зъбки? Прилагали ли сте някакви хитринки, за да научите детето си да спазва този важен за здравето и хигиената ритуал?

Предизвикателството при миенето на зъбите вкъщи е, че детето дъвчи четката. Обяснявам, показвам и все тая.
Не съм прилагала трикове - от съвсем малък беше приучен постепенно, че миенето на зъбите е ежедневен закон.

# 216
Дъщеря ми знае, че за да са здрави зъбите трябва да се мият. Нямаме предизвикателства в това отношение.

# 217
Моето малко момче не обичаше да си мие зъбките, но един ден му прочетох книжката за Веселите Чук и Пук, оттогава няма проблем. Хитринката е ,че му говорех, че трябва да има хубава усмивка и чистички зъбки. Той е послушно дете и нямам проблем с устната му хигиена!

# 218
  • София
Здравейте!
Предизвикателство е, докато се създаде навик, после не се замисля много и не пропуска миене. Ползвала съм вкусни пасти, пясъчен часовник, за да има доза забавление.

# 219
  • София
Бебчо скоро навърши годинка и миенето на няколкото зъбчета засега е само дъвкане на четката с малко паста, не ми разрешава да правя каквото и да е и захапва четката, иска сам да я държи.

# 220
Моето дете си мие зъбите редовно. Знае, че трябва, за да не се развалят. Понякога го мързи, но все пак ги мие.

# 221
  • Пазарджик
Проблемът е, че забравя, не се сеща, мързи я, все е "след малко"... Голям зор. С такава четка сигурно ще й е доста по-приятно и бързо .Голям мързел е само с напомняне не става и се налага да инспектирам процеса, за да е както трябва. Иначе има, и вода за уста, и часовник, но при нея проблема е, че не търка достатъчно силно и достатъчно дълго.

# 222
  • София
Определено липсата на постоянство беше трудност в началото, която с напомняне успяхме да преборим.

# 223
  • Велико Търново
Личният пример е най-важен. Отначало им е интересно и го смятат за игра, след което става задължителен навик.

# 224
За да накарам голямата ми дъщеря да използва четката за зъби достатъчно време, й пусках специална песничка за миенето на зъби със съответната продължителност.

Общи условия

Активация на акаунт