Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 80

• 34 929
  • 773
  •   1
Отговори
# 375
Логиката е,че цялото останало население на територията наречена България масово се преселва към четирите най-големи града(най-вече София) дали под наем или в свое е без значение.... Затова цените на НИ там държат ниво.....
Докато в малките населени места и селата НИ са с цената на втора ръка бричка....

# 376
Логиката е,че цялото останало население на територията наречена България масово се преселва към четирите най-големи града(най-вече София) дали под наем или в свое е без значение.... Затова цените на НИ там държат ниво.....
Докато в малките населени места и селата НИ са с цената на втора ръка бричка....

Нивото на строителство далеч надхвърля броя на преселниците, затова и жилища се строят просто, за да се продават, а не да се живее в тях, което прави ситуацията с жилищата в България парадоксална и без еквивалент в останалия цивилизован свят.

# 377
Ако няма на кого да се продаде,каква е логиката да се строи?
Моето лично мнение е,че това в София отдавна трябваше да спре,но процесът за съжаление продължава...... Просто има клиенти....И докато е така, няма как да се промени ценово нивото....

# 378
След като има клиенти, значи цените са си наред. Тези, на които им е скъпо, са си намерили алтернативи.

# 379
След като има клиенти, значи цените са си наред. Тези, на които им е скъпо, са си намерили алтернативи.
Не, просто са намерили алтернативи откъде да вземат пари, за да купят, нищо, че им е скъпо. Постоянно го чувам и виждам.

# 380
Никъде не съм написал, че няма клиенти, всичко се изкупува, проблемът е, че се гледа на жилището като на инвестиция в злато - реално няма да го използваш, но проблемът е, че за разлика от златото, тази инвестиция заема ненужно пространство, което е безвъзвратно загубено и заради нея, всички страдаме и никой не може да живее нормално.

# 381
Моето лично мнение е,че това в София отдавна трябваше да спре,но процесът за съжаление продължава...... Просто има клиенти....И докато е така, няма как да се промени ценово нивото....
Да има на кого да се продават, и да има кой да живее в тях, са две различни неща.
Ето виж предната страница в поста на Томева, един младеж купил 5 апартамента за препродажба. Тия, дето са ги купили после от него, кой ги знае и те дали ще живеят там, или и те за препродажба.
Докато се качват цените, клиенти ще има - то и аз ако мисля, че нещо ще струва утре 120, защо да не го купя днес за 100 - нищо че ще седи празно.
Само че в един момент процесът спира, че даже се и обръща. Кога ще е, едва ли може да се каже със сигурност.

# 382
Ще ги изхранват, защото част от тях са хранили сегашните работници гледали са ги и са ги пращали на училище , нещо че са ги оставали с 10 долара средна заплата в голямата криза, затова , че не са им направили вноските по дълговете тройни и четворни като други.
E те затова пенсия не се полага. Полага се за вноски. А заплатата от 10 долара я докараха комунистите, не десните. Като станахме по-десни нещата се оправиха. Ама на левия български народ не му харесва, че за да има много пари трябва да бачка и рискува и затова все към левичарите гледа, гласува им и затова сме на този хал.

Защото България при дълг от около 100% от БВП в годините на прехода е една от малкото , която го е намалила 4 пъти. Останалите страни в ЕС в повечето случаи са го удвоили.
Ако нямахме отговорни правителства от Костов насам, които изнесоха горещите картофи от фурната сега можеше данъците да са ти двойни, само за да плащаш лихви по дългове.
Ми пак, лявото управление води до дългове. Дълго време пазихме финансова дисциплина, ама после дойде "за какво ни е да имаме нисък дълг, като не ми е голяма заплатата". И правителствата почнаха да му отпускат края. Но това не е дясна политика.
И не , на нас нямаше да ни се размине като други. Вече е изпробвано, ако не плащате ровете по кофите. Произвеждате ток, добре изнасяйте го, стойте на тъмно, но няма да ви опрощаваме нищо.
Да не говорим за тези работили по ткзс- та и къде ли не и са ги осигурявали на нищо, за да може да изнасяме консерви за да има внос на петролни продукти. Пак комунистите, левите демек.
Темата е много дълга и пак ти казвам с вашото мислене не знам какво ще се случи.
Над 2 милиона българи са напуснали страната защото са им дали правото да работят и живеят легално, голяма част в ЕС. Поне 20% от тях съм сигурен , че са увиснали на социалната им система.
Даже едва ли са толкова малко. Като ни върнат 500 хиляди и кажат стига сме ги хранили тези с бг личните карти, време е вие да се грижите за тях, ще стане весело.
И защо ще ни ги връщат? Те са си законно там. Освен това нали уж нямало работна ръка? Ми като ни ги върнат ще бачкат. Иначе няма папкане. Впрочем затова ли да вдигаме данъците, за да хрантутим нови социални кърлежи?

# 383
Е как, внуците ако искат да продават, всяко поколение работи за две.

# 384
Някой може ли да изтрие последните четири страници без коментара на Томева?

# 385

Погледнете обективно разходите си - всичко се е вдигнало двойно ? От кога?
Не сте ме разбрали правилно. Вероятно не съм се изразил добре. Нямах предвид, че са ми се качили разходите. Аз идея нямам колко са ми месечните разходи, даже не се и опитвам да ги смятам -различно е. Имах предвид, че да речем кязват според НСИ заплатите са се увеличили с 10% примерно. Обаче потребителската кошница се е повишила с 20%. Тоест покупателната способност пада. Много зависи и примерно ток, вода и продукти от първа необходимост като се вдигнат с да речем 20% удрят най-уязвимите. Тях не ги бърка, че почивка в Бали е на същата цена.

# 386
Някой може ли да изтрие последните четири страници без коментара на Томева?
Приветствам изцяло идеята!
Коментара на Томева е както винаги по темата, за разлика от останалите.
Не бях влизала около 4-5 месеца в имот.бг, за района в който гледам обикновено -все същата плява седи на обяви, която дори е в съседен квартал..

# 387
Ама това все пак е тема за пазара, а пазарът е обширно понятие и зависи от много неща. Има друга тема специално за обяви. Тази е по-теоретична, онази би трябвало да е само прагматична. А ако и там няма достатъчно обяви вината не е в тази тема.

# 388
Приветствам изцяло идеята!
Коментара на Томева е както винаги по темата, за разлика от останалите.
Да, коментарът на Томева е изцяло по темата, но да не забравяме, че Томева е брокер на имоти, а всички брокери винаги казват "сега е момента за апартамента", защото ако хората не купуват, няма да имат сделки и комисиони.
Аз пък намирам за много едностранчиво да се изтрие всичко друго и да се остави само коментар, в който се хвали младеж, дето си набил всички пари в по 10% първа вноска за 5 апартамента, и ги утроил.
Имаше и друго време в близкото минало, когато много хора купуваха като невидели и утрояваха парите... докато не фалираха.

# 389
Имам едно предложение - защо модераторът, с помощта всички, не закове на първа страница един обобщен списък какви проекти с нови сгради са стартирани и ориентировъчни цени. Например за частните училища има списък на всичките такива с такси, линкове и т.н. Може да се почне поне и списъкът да се допълва. Така темата наистина ще стане полезна. Реално човек не може да следи постоянно или да преглежда отначало ако му трябва обобщена информация по темата.

Общи условия

Активация на акаунт