Лицемерие или истинска подкрепа е?

• 7 366
  • 177
  •   1
Отговори
# 105
Дори и да не иска деца, пак този не е най-подходящия мъж. Не показва уважение към нея, манипулира я, насажда й вина и то последното доста успешно. Уж за нейно добро го прави, за да й угоди, а всъщност затяга примката около врата й. Ели, твоята мадама обмисляла ли е да говори с терапевт?

# 106
Ако аз не съм до партньора ми във важните за него неща, ако не съм неговата подкрепа, но и неговият коректив кой да е?
Мъжът ми има страстта да се занимава с неща, които костват нещо на бюджета, а на него време. Не са грандиозни, но отнемат от нашето общо време. И всеки път когато погледна страстта, с която ги прави, радостта, която изпитва щом успее, как очите му бляскат особено и колко се вълнува знам, че ако не мога да споделя това вълнение то нямам право и да му преча. Аз бих постъпила така, както искам да постъпят с мен: бих подкрепила. Не го намирам за лицемерно. Мисля, че е част от смисъла на това да живееш с другия.

# 107
Мъжът и преди този проект не е бил читав. И не гледат в една посока. Аз бих се развела в тази ситуация.

# 108
Защото стана няколко пъти на въпрос, деца тя не иска за сега и е на ясно че има за искане още 5-6г така че, ако остане с тоз хубавец , темата деца отпада сега и за винаги. Не и е драма.

Това което е точно в десятката, Minnie, е всяването за вина постоянно и за всичко и после да извърти че го прави за нея/тях двамата.

Мисля че няма да отиде на терапевт за сега, но мисля че не би прекършила всичко в себе си за да се нагоди на приятеля си. Просто още е в ситуацията че той променя всичко от ден за ден и ако наистина тръгне сериозно на някъде, ще реши дали и тя ще върви в тази посока..

За сега проекта е "на чертежи". Мъжа и си купи колиба от една стая, още една колиба за суха тоалетна и за малко смях в ситуацията наистина си посади домати Simple Smile

# 109
Сега прочетох за какво става дума. Всъщност на мен тази идея ми харесва. И кучетата също. И в колиба бих живяла временно. И бих се занимавала много с къщите. Събота ще си купувам разсад домати за балкона.
Жената на този мъж обаче не вижда нищо положително в идеята. Не ѝ харесва на село. Няма как да знаем, но пък може би би и харесало след 1-2-4-5 години, когато къщите са готови, пълни и приходите от тях пътуват към града. За да не разбираш/споделяш проекта на най-близкия си човек или 1.сте на различна вълна̀, или 2.сте на една вълна̀, но проекта не струва, или 3.това не ти е най-близкият човек.

# 110
Наистина не мога да разбера концепцията на схемата - аз не харесвам нещо, но половинката го прави, твърдейки, че е за нас.

# 111
Наистина не мога да разбера концепцията на схемата - аз не харесвам нещо, но половинката го прави, твърдейки, че е за нас.
Много просто, единият е по-умен.

# 112
Здравейте,

Поставям следния казус:

Партньорът ви има важен за него/нея проект, който вие смятате за загуба на време, дори глупав. 
Смятате ли че трябва да го/я подкрепите, колкото да не сте съгласни с идеята, да знаете че сте дали всичко от себе си проекта да прокопса дори и на края да се окажете прави, че не става.

Или подкрепата за нещо в което не вярвате и не  споделяте го намирате за лицемерие, предвид че всяко усилие ви се струва загуба на време?
Ако имаш логични доводи защо заниманието е загуба на време ? Казваш и после си мълчиш.
Не може и няма смисъл да казваш на хората как да си харчат парите. Пък и никой не знае накрая какво ще излезе.
Ако парите са твои темата е друга, но не ми звучи от поста да е така.

# 113
Половин седмица там, половин другаде е пълен абсурд. Имам приятели с къщи за гости и се иска ежедневен къртовски труд, а говоря за здрави сериозни мъже, които са почнали от нулата и са градили тухла по тухла, без бащини пари и тем подобни. Този човек е някакъв мечтател.

# 114
След 5-6 години приятелката ти я има дете, я не, но мъжът може да се намери селска мома и да си има и колиба, и жена с дете.

# 115
След 5-6 години приятелката ти я има дете, я не, но мъжът може да се намери селска мома и да си има и колиба, и жена с дете.

Разбира се всичко може да стане, но той твърдо не иска деца.
И все пак той е толкова егоист, че не би жертвал комфорта си за деца.

Момичето иска да си прави кариерата, свързана с доста пътуване. Има племенници, за които често се грижи тя, някак вече е претръпнала от идеята да има малко човече в ръцете си.

# 116
Щом не планират деца, не е фатално той да си живее на село, а тя в града и по света.

# 117
Тук има двама души с различни виждания за живота пред себе си, за бъдещето, което искат. Няма крив или некрив.

# 118
Не е фатално и да се разделят. Предполагам, че тя вижда някакво удобство в отношенията с него, но когато започнат тегелите между селото и града за тези 50% селски живот, вече няма да е удобно.

# 119
  • София
Мъж, който не е работил е трагедия. Мъж, който не е работил няма и да работи. И обикновено мъжете, които не работят постоянно имат някакъв проект... Да бяга далече от този "мъж".
И по първия въпрос – ни за мъж, ни за друг близък бих лицемерствала. Ако ме пита какво мисля ще го кажа и очаквам същото и за моите начинания. Когато някой има проект или начинание близките му обикновено са въвлечени не само емоционално, или ще бъдат засегнати. Не виждам повод да си мълчат, а и да не са пряко засегнати, като видиш близък да се набутва в глупост и не е лошо да му го кажеш.

Ще дам елементарен пример и не с мъж. Позната има няколко апартамента и ентусиазирано ми обяснява как и предложили да продаде и да инвестира в проект на кварталче с къщи. Намирам го безумно, защото си губи наемите за неизвестен период от време, къщи се продават по-трудно от апартаменти, да не говорим, че това мирише на измама. Дори не ми е толкова близка, но като пита някой казвам какво мисля.

Общи условия

Активация на акаунт