Лицемерие или истинска подкрепа е?

• 7 365
  • 177
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз познавам една такава двойка със семеен хотел. За мен жената е просто бяла робиня там. Единствената й утеха е църквата.

# 91
Според мен мъжът я е заблудил, сменил е плана, а тя се е пуснала по течението. Вилата за романтика се е превърнала в огромен проект за четири къщи без краен срок и без ясна цел. Кой ще посреща и слугува на тези гости? Къде ще се живее? И 50 % от времето на село също е различно - един уикенд на село и през седмицата в града или два сезона на село нон-стоп и два сезона в града?
Деца ще имат ли, къде ще ги гледат? Той работа смята ли да си хване или ще се прави на рентиер да обира парсата в неделя, а жената да чисти и пере чаршафи (често срещана гледка по вилите, в които сме ходили)? Тънката му мисъл, че ще получи безплатна консултация от архитект също е дразнеща. Ако мъжът ми е и партньор в бизнес начинание, това ще е писмено и всички решения ще ги взимаме съвместно. Тогава може да помогна като архитект. В случая мъжът е партньор с баща си и решенията ги взима явно първо с него. В такъв случай без права приятелката няма и задължения.
Не, не бих подкрепила нищо от това. Имам предвид морално не бих. Физически и интелектуално пък съвсем!

Коментарът ти е най близко до това което мисля  аз.

Деца нямат.

Той се е научил цял живот някой да прави нещата вместо него и сам по себе си проекта не е лош, но не правен от него.
Когато момичето започне да пита кой ще стопанисва къщите и други подобри подробности, той все и отговаря, че само се чуди как да го засече някъде, за да му докаже че проекта няма да стане. Този разговор е воден пред мен. И аз попитах добре де.. такъв бизнес кой ще го стопанисва и той все отговаря : ще си наема хора... и така.

# 92
  • София
Даже сиренце няма в тоя капан!
Мен, като ме оферираха за село, поне имаше идея аз да правя там каквото аз съм специалист, а той да си гледа неговия бизнес.

# 93
Безработен наема хора с парите на татко си.

# 94
Ами че и на нея й се предлага да се занимава, с каквото е специалист. Нали мъжа  иска от нея да вложи знанията си на архитект в този проект на "мен и тати". Joy

Ели, извинявай. Знам че на теб не ти е смешно. И аз бих била загрижена за близките си. Така поне ми изглежда от постовете ти по темата.

# 95
Ами че и на нея й се предлага да се занимава, с каквото специалист. Нали мъжа  иска от нея да вложи знанията си на архитект в този проект на "мен и тати". Joy

Ели, извинявай. Знам че на теб не ти е смешно. И аз бих била загрижена за близките си. Така поне ми изглежда от постовете ти по темата.

С нея подхождаме с доста сарказъм на всичко, но знам че и е дилема.
Зная че в един идеален свят за него тя ще се грижи за всичко а той ще сади домати с автоматична система за поливане... и само я залъгва с голямата къща сред природата където да работи на спокойствие.. и тя ще трябва да му е благодарна защото бизнеса го плаща баща му..

Някак не понася че тя има кариера, пари и не зависи от него..
Но това няма как да го зная със сигурност..

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 21:13 от Eli..........

# 96
Тоест той предпочита и двамата да зависят от баща му? Тежко е, ако мъж разсъждава така. Мисля, че няма да се оправят.

# 97
Ми май наемите на къщите ще останат за тях, но аз живея в чужбина и голяма част от разговорите са по телефон.. има детайли които не смея да попитам, ако не е на 4 очи.

# 98
Наемите на непостроените къщи са неродени Петковци Simple Smile Как може големи жени да вярват в такива измислици?

# 99
Официалната версия е че тя ще си работи за голямата капиталистическа фирма и ще си прави кариера, но 3- 4 дена ( уикенда +2 дена които тя може да работи от вкъщи) да са на вилата.

# 100
Извинявам се за въпроса, но тя защо е с него? Има хубава професия, предполага се, че е умна и образована, защо се е хванала с несериозен мъж, който една работа не може да задържи? Че и се прави на предприемач, ама с чужди пари. Той не я уважава предвид това как взема решенията и й поднася информацията пред свършен факт. На по колко години са, мислят ли да имат деца? Той да не е с нея заради финансова изгода?

# 101
Ми не зная... сигурно го обича все пак. От страни и от време разтояние всичко е ясно..
Дори за себе си мога да кажа че се опарих от един татин син преди години, но беше много по за малко.

Моята приятелка е на 34 той е на 31. Той учи мастери и докторати до преди 3г. От когато са и заедно.
После така и не си намери достойна за неговото величие работа и после дойде баща му с къщите... и така.

# 102
Това са празни приказки, колкото тя да склони, но мнооого зле скалъпена история. Три дни тук, четири там, и това години наред ли? Ако се появят деца и тях ще ги развозват насам-натам, и ще ги обучават от вкъщи между хоум офиса и прането на чаршафи. Права е Роки, и сиренце няма в капана. Приятелката може би  седи там само да погледа още малко театър и да види докъде ще стигне нахалството му.

# 103
Жената е на 34. Ако иска традиционно семейство, по-добре да спре да гледа театъра и да вземе да се огледа за някой по-сериозен и стабилен мъж. Този на 31 тепърва разчита да го уредят, и то с нещо, което първо е на село, второ още дори го няма. Смешно е.

# 104
Този мъж не е перспективен. Тя може и много да го обича, но нека да разсъждава трезво, че ако иска деца, този не е най-удачният избор.

Общи условия

Активация на акаунт