Лицемерие или истинска подкрепа е?

• 7 356
  • 177
  •   1
Отговори
# 75
Синът едва ли работи като общак, тва са минимум две бригади на 4 отделни обекта, само да бъдат контролирани си е доста работа, отделно да се снабдяват с материали, да се намира всичко на добри цени си е работа на пълен работен ден.
Вече как ще бъдат отношенията с бащата си е отделен въпрос, но да тия неща не са за всеки. От къщи за гости не разбирам, но ако е печелившо се намира кой да го менажира и обслужва, ако не могат да се продадат като къщи. Все може да е на печалба, но наистина съм се убедил през годините, предприемачеството не е за всеки.

# 76
Аз не разбрах, този човек работил ли е, сега има ли някакви доходи? Описаният герой звучи като безработен татков златен, на който новата играчка е 'бизнес'.

# 77
А приятелката какво точно пита и не може да вземе решение? Заглавието е много странно, ако това е бил нейният въпрос. Особено след последните уточнения.

# 78
Дилемата и е дали е грешката в нея че открито не мисли че това е честно и правилно за двамата и не го подкрепя много или трябва да го подкрепя без да мрънка и да търси начин как да му помага за да успее проекта му.

Тя е и архитект, но не иска да влага работа в проекта на мъжа си. Той по-скоро никога не е работил. Има много високо образование, но нищо сериозно не е работил никога.

# 79
Той и сега не знае какво ще "работи". Ако знае какво е, веднага сам ще се откаже.

# 80
  • София
Изобщо да няма никакви терзания приятелката ти! Но да му каже ясно и открито,че ще го покрепи изцяло психически като няма да му мрънка, че той е на село, вместо при нея и че няма да му дудне за това, че не работи и не изкарва пари в момента. НО: че кракът й на село няма да стъпи и той с това трябва да е напълно наясно и да не се коментира изобщо.
И, най-важното, да държи тази линия на поведение и наистина да не му дудне, но и твърдо и възпитано всеки път като се спомене нейно ходене там, да напомня, че тя там няма да ходи.
Ако не му отърва на мъжа, отиваме на друг разговор.

# 81
Тя е доста земен човек и се надявам да вземе най доброто за нея решение.
Хем не искам да и влияя за едната или дркгата посока, хем решението за мен е ясно...

# 82
Тва вече не звучи добре, а и май са тръгнали по начало без ясен план. Мислили ли са ако не потръгне какво ще правят, отделно проучили ли са добре дали местоположението на къщите е подходящо за този вид туризъм? Звучи ми малко като да си нямат много идея какво правят, а това води до кофти последствия много често. Няма нужда да му показва въодушевление, но е желателно да не пречи и да не критикува постоянно, едно на ръка да му заяви да не разчита на нея за менажирането после. Тва с кучето вече и на мен ми дойде в повече, а принципно съм свикнал на всякакви мизерии.

# 83
А мъжът иска ли финансова подкрепа от жена си? Явно тя печели в семейството така като чета.

# 84
Ели, моето мнение е, че мъжа на твоята близка не мисли за нейния комфорт, а само и единствено за собствения си. Взел е самостоятелно решение за нещо толкова голямо и сега се опитва да й насади чувство за вина, защото тя не вижда нещата по начина, по който ги вижда мъжа й. Всъщност поредица от самостоятелни решения. Не е обсъдил с партньора си в живота как да го живеят, ами с тати. Тежки избори й предстоят. И се надявам, когато взима решение как да продължи да помисли първо за себе си, за собствения си комфорт и с кои избори би могла да живее спокойно и щастливо.

# 85
Ааа, тя жената архитект. Той се е надявал и на професионална помощ и ангажираност от нейна страна, затова разочарованието му сигурно е още по-голямо. Сложен казус 😬

# 86
Чии ще бъдат къщите? Не вярвам бащата да подари готови пари на сина си да строи всичко на свое име Simple Smile И това хич не е най-лошото. Други неща са по-кофти.

# 87
  • София
Май от негова страна долавям лицемерие и използване!
Във всеки случай, любов не виждам.

# 88
Според мен мъжът я е заблудил, сменил е плана, а тя се е пуснала по течението. Вилата за романтика се е превърнала в огромен проект за четири къщи без краен срок и без ясна цел. Кой ще посреща и слугува на тези гости? Къде ще се живее? И 50 % от времето на село също е различно - един уикенд на село и през седмицата в града или два сезона на село нон-стоп и два сезона в града?
Деца ще имат ли, къде ще ги гледат? Той работа смята ли да си хване или ще се прави на рентиер да обира парсата в неделя, а жената да чисти и пере чаршафи (често срещана гледка по вилите, в които сме ходили)? Тънката му мисъл, че ще получи безплатна консултация от архитект също е дразнеща. Ако мъжът ми е и партньор в бизнес начинание, това ще е писмено и всички решения ще ги взимаме съвместно. Тогава може да помогна като архитект. В случая мъжът е партньор с баща си и решенията ги взима явно първо с него. В такъв случай без права приятелката няма и задължения.
Не, не бих подкрепила нищо от това. Имам предвид морално не бих. Физически и интелектуално пък съвсем!

# 89
Жената може би сега мисли, че още има шанс да живее в шикозен дом като от списание. Трудно с такъв мъж.
Отделно са и другите три къщи, които ги гласят за бизнес. Там има значение какво е мисленето на мъжа за домакинската работа, за което също не съм оптимист.

Общи условия

Активация на акаунт