Лицемерие или истинска подкрепа е?

• 7 361
  • 177
  •   1
Отговори
# 120
Интересна история, от моя гледна точка в нея няма крив и прав, няма подкрепа или лицемерие. Има двама души, които просто не са един за друг. Аз не виждам любов в тази връзка, защото любовта е несъвместима с вменяване на вина (аз ти строя вила и бизнес, ти не ме подкрепяш), притискане (сега кучетата гладни да стоят), изнудване (е, жена ми архитект, пък аз на чужди хора да трябва да плащам), кипса на общи желанията и път, по който да вървиш с партньора ти. Фактът, че такова голямо начинание се започва без предварително обсъждане и общо решение, така на парче не ми звучи никак добре. Изобщо не коментирам другите Червени лампи от гледан точка на жената - мъжът не работи, не изкарва пари, което означава, че на този етап жената издържа семейството им и плаща от храна до почивки, това е бизнес начинание на бащата, така че и документално ще си е негово, липсата на визия, желание за деца ... Лошото е, че човек, когато е  в дадена ситуация, просто не може да види нещата отстрани. Ако можеше - веднага щеше да си тръгне.

# 121
  • София
Я да си дойдем на думата.
Кой ще дава парите за ежедневен живот, докато се строят тези къщурки?
И на кого ще са юридически?
А те двамата къде живеят в момента? Под наем ли?

# 122
Явно таткото се чуди как да намери работа на безработния си син.
А той въобще не се чувства обвързан, за да планира живота си с човека до него.
Хубавото е всичко това излиза на бял свят преди по-сериозни стъпки, като наличие на деца. По описание момичето изглежда умно и подредило своите приоритети, дано вземе правилното решение.

# 123
  • Шотландия
Проектът е да сторят къщи на село и да ги наемат, но да живеят там и в града на 50%. Докато се строи обаче там стоенето е постоянно и за много време.
Тя е градски човек. Не обича да живее "в колиба" докато стане къщата за тях, нито да спи с кучета, да се къпе на двора и всичко да е в кал. ( по нейни думи).
Той взе две кучета, които тя не искаше и сега трябва да стои там и заради тях... абе доста недопирни точки.
Върнах се назад и прочетох още веднъж това, със свежи очи и след повечето информация.
Струва ми се, че жената е  интелигентна, емоционална и разбираща. Този момък е токсичен, намерил й е слабото място и я изнудва, защото тя го обича (какво му обича, не е много ясно). Затова си пасват, защото тя има слаби места, а той ги използва, намирисва ми работата много на лоша за нея симбиоза с  "невъзможен човек" . Много червени лампи, много нещо. Аз съм много подкрепяща за неща като хоби, дори и екстремно и скъпо. Но същото важи и за мен, и аз имам скъпи начинания, които обичам с цялата си душа и те също са в бюждета на семейството и съм подкрепяна там. Когато обаче нещата засягат проект, който ще промени живота на двойката, там според мен трябва да се мисли трезво и да не се позволява на любовта да засенчва здравия разум. 

Като гледам как въпросният заради кучетата трябва да стои на село и мнението на жената няма значение за него, ми се струва, че дори тези кучета са му по-важни в живота от нея и нейното мнение, защото са част от неговия проект, който пак му е по-важен. Щом изпълнява проект на тати с парите на тати и никога не е работил нещо, а е учил до тази крехка възраст, той си е татино златно момче, а от такива рядко стават добри семейни мъже. За един мъж трябва да е ясно кое семейство е на първо място - дали неговото с жената, или това на тати и мама. Ако е второто, жената да си обира крушите, докато е време.

Гледам, че вече се е отказала от идеята да има деца, защото Маминият златен не ги иска. Мисля си, че се е отказала и от доста други неща. В името на какво? Да се замисли. Че не гледат в една посока, е кристално ясно.

Дай й да прочете тази тема, без други коментари "Невъзможните хора в живота ни" . Ако и сега не й светнат червените лампи, жалко.

# 124
  • София
Токсичен манипулатор е този.

# 125
  • София
Може и да е обикновен инфантил. Много дечица на успели родители  и от двата пола са такива.

# 126
  • София
Не исках да го казвам, но е токсичен като от учебник. Все безработен, все с великите проекти.

# 127
  • София
Не исках да го казвам, но е токсичен като от учебник. Все безработен, все с великите проекти.
Ми по учебник щеше да е направил дете на жената и тя да му плаща сметките и да го съжалява. Пък той си бебе на татко си и нищо повече.

# 128
  • София
Имам подозрения, че живее на нейна сметка. Или поне планира да е така в близките години, докато строи къщите.
Май такава "подкрепа" търси.

# 129
В София живеят в нейния апартамент, (изненада),  който пък и е наследствен.
Пари за домакинството дават и двамата. Той от някоя случайна временна работа или от баща му.
Момичето поне не е глупаво от тази гледна точка и той го знае.
Подчертавам че за нямането на деца нейното решение не е повлияно от неговото. Аз я познавам от 20г.
Но и за мен той е изключително токсичен манипулатор.

# 130
Абсолютен токсичен манипулатор използвач!

# 131
  • София
Така кажи! Любимият ми израз: Знаех си.

Купи й "Паяжината на психическия тормоз" и й я подари!

Кое е селото?

# 132
Ох, не помня и предвид колко са малки селата сигурно е по-добре да не го казвам, но е на 20тина мин от Сф .

# 133
  • София
🤣🤣 И моята оферта беше за района. Не се навих.

# 134
  • София
Ам, ми чудесен атестат за връзката им ще бъде това. 20 км нищо не са, има варианти всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт