Лицемерие или истинска подкрепа е?

• 7 369
  • 177
  •   1
Отговори
# 135
  • Melmak
Проблемът не е в подкрепата, а в това, че гледат в различни посооки. Какъв е тоя 31 годишен, който още чака на тате?

Имам приятелско семейство, което реши да скъса връзка с големия град. Купиха си къща в село, не особено близо до голям град. Но това е обща мечта и на двамата. Мъжът работи много, жената почти не. Имат деца, живеят си в мир и любов. Това работи за тях и си е тяхно решение. Обаче в случая на ЛГ е нещо съвсем различно. Ако и двамата са ок със селото и начина на живот - страхотно! Проблемът е ако само единият иска.

# 136
Този е от онази порода хора, дето пушат цигари, но една кутия не са си купили през живота Smile

# 137
На мен от началото на темата ми се струва, че на тате момчето само използва жената. Не знам защо тя се е навила изобщо да се занимава с него.

# 138
  • София
Имала е - дала е. Нямал е - взел е. Просто е.

На мен темата ми е силно пристрастна от гледна точка на приятелката. Човекът може да си е съвсем окей, да си се разбират.

# 139
Мъж на 31 г, който досега не е бачкал нищо сериозно, чакащ пари от тати, за да се прави на предприемач и вземащ решения без да смята, че има нужда да обсъди предварително с жената, с която живее в нейния дом - колко пък да е окей?

# 140
  • София
Щом и с кучетата МУ спи - явно за нея е.

# 141
Историята адски ми напомни на моя бивша дълга връзка. Имаше проблеми, били сме на изпарения, ситуацията не е 1към 1. Общото е как покрай доста по-скромен "проект" избиха такива разминавания/ упреци / вменяване вина на тема участие роли подкрепа, че май ме събудиха и сложиха началото на края. Затова ще споделя, може да е полезно за авторката или друг /извинявайте, че е дълго и че ползвам темата, май е за скрит текст/.

Скрит текст:
Той работи в чужбина, аз нормална работа тук. Пътува, 2 пъти повече време съм сама отколкото с него. Издържам се изцяло с моя доход когато съм сама, не разхищаваме и като е тук, участвам и в почивки и всичко. Имало е скандали за пари неголеми суми /100-200 лв/ повече от проклетия, чувствителна тема.  Той събира пари за жилище. Купи по БДС, негово, после ще живеем там /нямах толкова пари или помощ за участие, не съм собственик, няма брак/. Това дотук обща картинка на отношенията и мястото на проекта в нея.

Неговото семейство са много близки. С баща си ще правят ремонта - настилки баня и т.н. Ние обсъждаме плочки цветове, те си обсъждат ремонтната част. Искам да помагам, но не разбирам.  Питам отрано ако мога да съм полезна, да взема ли отпуск, мога макс 1-2 седмици, ако да кога, да не изгърмя излишно  /не става от днес за утре, частна фирма, напрегнато, няма хоум/. Някои неща вършиха по-рано уикендите, после  2-3 седмици интензивно, периодът разтеглен. Пак питам, нищо конкретно не ми се каза, съответно ходя на работа. Неловко ми е, идвам през обедната, купя донеса храна, нещо опитвам. Усещам недомлъвки. Е оказа се в 1 момент трябвало помощ да се чисти на момента. Аз работя, дошла майката. Аз бях упрекната и виновна, че съм се скатала, че не съм се посветила, че ме нямало на място /перефразирам/. Това постфактум. Трябва явно да гадая, да напусна и да съм на пост 1 месец с парцала. Шок. Тримата срещу мен, точно в "семеен проект" се почувствах.  
Малко по-натам имам мероприятие от работа, веднъж годишно, вечерно до 3-4ч, винаги ходя. Аз съм си в работно ежедневие. Вече не беше груб ремонт по-скоро козметично, обзавеждане. Споделям, изкоментираме, отивам.  На вратата ми се натяква, че не е нормално, че съм несериозна, че това излизане ми е приоритет а още сме на вълна ремонт "вкъщи"?!
След тези събития избиха други изцепки, напрежението ескалира до крайности, няколко ситуации аз срещу фамилията. Равносметка малко по-натам след още лични катаклизми -  раздяла, изнасяне, аз на 0. Та, каквото и да правиш, да опитваш да подкрепяш според ситуацията, винаги може да не е достатъчно, да излезеш крив и неблагодарен. КОй какво дал, време внимание компромиси, не се връща. Нещо такова предвиждам при жената от казуса.

# 142
Баси дилемата, на 20 км били къщите. Тва извън  градско е за 15 минути,  между квартали в София е повече време, да не говорим за час пик. Изобщо не е нужно да живеят там, за да поддържат бизнеса.
Другото обаче е смущаващо. Сега дали наистина не е пипвал нищо и е отглеждан до тази възраст, или е бачкал в семейния бизнес ако има такъв или нещо друго, не е съвсем сигурно. Щото и при мен се е намирало по някоя овца да реши, че съм безработен докато си строя моите строежи. Но в случая човека изглежда наистина доста инфантилен, не знам как ще се справи ако се сблъска с реалността и му се наложи да се оправя сам. Зависи и до колко са им сериозни отношенията, без брак, без дете, без нищо общо реално са си просто гаджета, а гаджета не се питат за дълготрайни инвестиции и генерални решения в живота. Той обаче я включва в това начинание, така че е пълно мазало

# 143
Щом жената стои в тази връзка, явно е преценила, че засега плюсовете са повече от минусите. След време може да прецени друго.

# 144
Не е работил в семеен бизнес.
Прави се на барман по едно време, за малко. Много малко плащали. После организара събития, разни партита. Толкова с работата.

Броя 20мин когато излезеш от Сф и караш с 140... от другият край на Сф сигурно е 1.5ч

# 145
Приятелката ти да не би да е с ниско самочувствие, че седи с този? Какво й има?

# 146
Селата около София са много живи, но пак са си села. Имам лични впечатления от едно много желано. Пълно е с млади хора, но всички живеят в София или друг град, а там ходят само за релакс или с идеята да живеят след пенсия за постоянно. Начетена лекарка с кариера в село...??

# 147
Този младеж на 31 още не може да направи разлика между работа, общи дела и лични дела. Точно такива все са оставени на произвола и никой не ги подкрепя, понеже не е хвърлил целия си живот да им помага в личните им дела. Ми като не можеш да се справиш сам, не се хващаш.

# 148
Ще я използва да ги съпортва и да му прави компания в мизерията, с кучетата в колибата. Ако проектът успее и започне да изкарва пари от него, ще я смени с по-млада версия на секундата точно. Очевидно е, че не я зачита като човек. Няма и да започне да го прави.

# 149
Този ако вземе да просперира (да не повярва човек), ще бие бързо шута на приятелката на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт