Лицемерие или истинска подкрепа е?

• 7 364
  • 177
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И ще си намери някоя селска мома да му роди 2-3.

# 151
Може и да намери. Пък и за какво му е умна и сериозна жена? Освен да й харчи парите, де.

# 152
Новите подробности тотално сменят картинката.
Това което си мисля е, че въпросната приятелка по-скоро трябва да си зададе въпроса защо е привлечена от мъж като този - безработен, без особени перспективи за самостоятелно развитие и израсване. Има ли тя някакви комплекси заради които е склонна да приема подобна ситуация и да прави компромиси.
Пълно е с иначе добри момичета с не лоша реализация, но с ниска самооценка, които привличат по-слаби мъже, които на всичко отгоре и отглеждат.

# 153
Нямат брак, той не иска деца и е по млад от нея. Живее в нейното жилище. Ще я използва, докато си построи къщите и после ще си намери по млада, от която ще иска деца.

# 154
  • Living for Pleasure
Встрани от темата признавам, но винаги ми прави впечатление как това човек да иска/се събира с "амбициозен" партньор често му изиграва лоша шега накрая, и почти винаги когато е по-амбициозен от него.
Това желание за много хора се оказва тип "monkey's paw".

# 155
Аз бих подкрепила, но бих си дала и честното мнение.

Също така не бих вложила пари в нещо, в което не вярвам.

Ако има нужда бих оказала морална или подкрепа с действия.

Всеки има право да опита каквото си е наумил, не е дете да го спирам, но и жертви няма да правя за чужди идеи.

# 156
  • София
Аз пък точно в темата и по темата ще питам - ти, Ели, казала ли си на приятелката ти, че нейния е скапан безработен михлюзин, с много, но скапано според теб образование, без доходи и перспектива, краен тъпак и нещастник? А?

# 157
Тази приятелка щом една проста тема не може да пусне и сама да пита едва ли ще направи нещо доста по-сложно като това да си оправи живота и ще продължи да бъде само литературен герой в чужди писаници.

# 158
Винаги изказвам мнение,не съм такъв човек,който ще си замълчи за общото ни благо.

# 159
Извинявам се, но правилно ли прочетох, че мъжът не работи?? Кой издържа домакинството тогава??
Сигурно татю:grinning:

# 160
  • SF
На мене нещо не ми се връзва заглавието.
Ако не го подкрепя, това не ме прави откровена. Ако го подкрепя, не ме прави лицемерна.
Зависи и от "проекта".
Сега съм в някаква такава ситуация. Една колежка, по собствена натегаческа самоинициатива се е запретнала да прави едни промени в работата. Свързани са и с някакво творчество. Искам (но вече по-скоро е искаХ) да я подкрепя и да й помогна с идеи. Първо, че не приема идеи, второ, я е яд, да не излезе, че аз съм го направила, трето не спря да повтаря, че в почивния ден 8 часа си е загубила времето да го мисли, четвърто - вече май само бърборим по темата и нищо няма да излезе накрая. Тя си е загубила почивния ден да мисли глупости, а аз правя още по-голямата глупост, че й се връзвам и я подкрепям.
Между другото, подкрепям я лицемерно, защото хич не ми харесват идеите й, нито причините, поради които се е заела. Тя изобщо няма представа как се правят тези неща, но не желае и да пита, да не би някой да й отнеме славата. Но за да й помогна да го реализира, ще се включа съвсем съвестно и нелицемерно. Понеже изобщо не приема чужди идеи и много държи тя да е авторът, лицемерно започнах да се съгласявам с нея, да й вдигам палци и да й казвам, че е  хубаво, защото иначе трябва да се скараме. Ще направя, каквото очаква от мен и да ми се маха от главата.

# 161
Истинска подкрепа ще е, ако види, че влагате усилия в нещо, което той вярва, дори и да не го разбирате.

# 162
Истинска подкрепа ще е, ако види, че влагате усилия в нещо, което той вярва, дори и да не го разбирате.

Това е което се чудя... за мен това е лицемерие. Зная че не вярваш истински в проекта ми, че не вярваш че ще успея и за теб е глупост, но ме подкрепяш като малко дете, усмихваш се и казваш "давай, ще се справиш!", когато си убеден отвътре че няма да стане... аз лично такава подкрепа не искам от никого и още по малко от най-близкия си човек.

# 163
В случая според мен има значение и дали тя иска, или не иска, или ù е все тая да се случат нещата.

# 164
Не, не че си убеден отвътре, че няма да успееш, а че самият проект е глупост.
Например поправка на старата лодка, която е доста използвана, но има сантиментална стойност за човека. Нова ще излезе на същите пари, но човека си държи на старата лодка.

Общи условия

Активация на акаунт