"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 64

• 34 501
  • 840
  •   1
Отговори
# 780
KPP, съфорумките са прави. Опитите за дете могат да почнат 5 дни преди деня на овулацията. Самата овулация протича между 12 и 24 часа, но сперматозоидите оцеляват до 5 дни преди нея, именно защото цервикалната слуз е благоприятна за тях по време на фертилния период. Съвсем спокойно хората могат да правят опити до 5 дни преди и до 1-2 след овулация. А тя със сигурност не се случва само в един точен час.

Ако не вярвате на чуждестранни източници, които вече Ви споменаха тук, ето Ви български:
https://ivf.bg/spermatozoidi-fokus/

# 781
Съгласна съм с последното мнение и аз твърдях същото.
 Съфорумките, обаче за съжаление не Simple Smile

Единствено не съм съгласна с това, че 5тте дни са етикет. Това е в най-добрите случаи. Обикновено, а и с напредване на възрастта и още много редица фактори, дните рязко падат до 3,2,1.

# 782
Здравейте искам да попитам някой използвал ли е тези лубриканти за зачеване и има ли ефект , понеже скоро правя 39 и от два месеца пробваме за бебе и не си получава и се чудя дали да пробвам

# 783
  • София
Не очаквайте за два месеца резултат. До 6 месеца, ако не се получи, предвид Вашата възраст, посетете репродуктивен специалист просто информативно за консултация. А може и да се получи в рамките на няколко месеца. Успех!
(Гелът за зачеване не пречи, но няма доказателства, че е помогнал реално.)

# 784
Момичета, помощ!

Закъснява ми вече 6-ти ден. Последната ми менструация беше на 08.07 при редовен цикъл от 26-27дена и трябваше да ми дойде миналата събота, на 03.08. Нетърпелива съм и още на 04.08 си направих тест, който (май) беше отрицателен. Не съм сигурна, защото аз до вчера мислех и тези по-долу на снимката за отрицателни. Последваха още тестове - съответно този вторник и тази сряда (последните две снимки Be Live и Surecheck), а първата с Surecheck е от днес. Тестовете от вторник и сряда бяха с малко по-бледи черти в началото и съм ги снимала по-късно, когато от невежествтото си първо ги бях хвърлила, после четох в инетренет, те така...
Супер нервна и избухлива съм последните дни и ме болят гърдите, което обаче може и да е просто защото ми закъснява...
Какво мислите? Дали съм бременна? Не вземам медикаменти и последните два теста са правени с първата сутрешна урина.
Време ли е вече да правя кръвен тест или е рано?

С мъжа ми правим отскоро опити, още не съм му казала. Утре имаме годишнина от сватбата и се чудя, дали да не му кажа вече, но се притеснявам да не е рано...

***Освен това другия четвъртък ми предстои летене до Гърция с приятелки за 4 дни и се чудя, дали ще е уместно да летя (в случай, че имам добра новина) във вече 6-7 ГС или ще е по-разумно да се откажа, докато е време, (тъй като още не съм потвърдила окончателно).

Или първо да направя кръвен, какво мислите?
Личният ми каза да отида при него в понеделник, но не знам как ще издържа дотогава.

Благодаря ви предварително за помощта!

# 785
Според мен тестовете са положителни. Пуснете си утре кръвен за най-сигурно и ще излезне резултата в деня. Ще може да изненадате мъжа си за годишнината.

# 786
  • Пловдив
И не се притеснявайте от летенето, просто не се натоварвайте много в Гърция.

# 787
sou_clon,моите тестове при 5 -дневно закъснение бяха наситени ,ще е добре да направиш кръвен и да отидеш при специалист.

# 788
Благодаря ви за отгвоорите!
Значи, ако отида утре на кръвен тест, няма да е рано? А той със сигурност ли отчита вярна информация?

А някоя от вас пътувала ли е със самолет в 6-7 ГС?
Много ми се ходи, но си го представям сложно с цялото питане "защо не пиеш дори една чаша вино?" и т.н... Знаете...

# 789
Кръвния никога не лъже,изобщо не е рано при 6-дневно закъснение.
Може да се пътува със самолет,единствено с багажа внимавай,не е добре да вдигаш тежко.

# 790
По-точен от кръвния няма.

# 791
  • Пловдив
Кръвен и днес можеш да направиш, не е нужно да е на гладно.
Аз летях в 6-та седмица и именно - не носих тежко и гледах да сядам повече насам/натам. За виното можеш да кажеш, че си на някакво лекарство в момента и не можеш да пиеш.

# 792
Повечето лаборатории работят до обяд, защото тогава им минават куриерите, които взимат пробите.

Ако е в София, централите на някои лаборатории работят до по-късно и ако държи, може и днес да пусне кръвен. Но повечето малки лабораторийки са до обяд, поне тази на Цибалаб, която ми е в близост знам, че е до 12 ч.

# 793
Положителни са. И аз пътувах в 6 седмица и нямаше проблем, за щастие.

# 794
Тестовете са си положителни. Кръвният не е задължителен, щом и при лекар ще ходите, но ако искате, не е рано за него.

Аз лично на мъжа ми му казах веднага, след като видях бледа чертичка. Не знам защо да не кажете възможно най-скоро на мъжа, хубава изненада и за годишнината. А и ако нещо стане, нали той ще е до вас и в хубавите, и в лошите моменти.

С летенето не е проблем по принцип, особено на такова кратко разстояние. Вие си решете дали ще кажете на приятелките. Аз лично бях толкова зле в началото, че приятелки, които видях на живо ме разбраха и преди да им кажа, но и аз бързо им казах де.

Кои медикаменти сте спрели? Някои са си ок по време на бременност, други не. Задължително пийте фолиева киселина, ако не пиете вече - тя е най-важна в началото и преди зачеване.

Общи условия

Активация на акаунт