"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 64

• 34 419
  • 840
  •   1
Отговори
# 765
Добро утро. Тест с първа урина 3 дни преди датата на МЦ и 12 ден след предполагаемата О.

# 766
Добро утро. Тест с първа урина 3 дни преди датата на МЦ и 12 ден след предполагаемата О.
Според мен е положителен.

# 767
Положителен е

# 768
Здравейте момичета, нова съм във форума. Очаквана МЦ днес, сутринта направих 2 теста- престо и lady. Прикачам снимка.

# 769
Честито!

# 770
Organza,направи тест след закъснение.

Diya666,бременна си,честито!

# 771
Не е лошо да сме внимавали в биологията, шанс за забременяване има само при овулация, която е почти невъзможно да бъде 3 дни пред цикъл.
Здравейте , тъй като менструацията ми е след 3 дни , ноо вчера мъжът ми свърши в мен , та има ли вероятност от забременяване ?

# 772
Шанс за забременяване има при полов акт 6 дни в цикъла - 5 преди овулацията и деня на овулацията. Но ако не е потвърдена овулацията този цикъл с температура или ехограф (лентичките само показват предстояща овулация, тя може и да не се случи), няма как да се знае имало ли е овулация, нямало ли е. Та тези 3 дни преди цикъл може да се окажат точно дните на овулацията особено ако жената няма супер редовен цикъл. Затова някой каза, че винаги е възможно - защото не се знае кога е била овулацията, а не е изключено и доста късно да стане

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 14:22 от Zimk02

# 773
Всъщност, овулацията трае само няколко часа, така че това е единствения период от месечния цикъл, в който яйцеклетката може да бъде оплодена.
Няма ден на овулацията, има час на овулацията. 5 дни преди овулацията са много,повечето сперматозоиди не оцеляват толкова. 1 ден преди това или в деня, в който ще бъде. Това е. Ако менструация настъпи 3 дни след овулация, такава вероятно не е имало и се касае за хормонални проблеми. Хубаво е преди да даваме съвети и надежди, да сме малко по-добре запознати Simple Smile

# 774
Как ще не оцеляват, оцеляват си. Като ще говорим нещо, нека да предоставим източници. Ето научни публикации:

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199512073332301

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27529/

И тук от асоциацията на гинеколозите в САЩ:

https://www.acog.org/womens-health/experts-and-stories/the-lates … -when-to-have-sex

Овулацията естествено, че трае няколко минути, но яйцеклетката живее 12-24 часа след овулацията, та затова и в деня на овулацията може да се забременее.

А много ясно, че цикъл 3 дни след овулацията няма как да дойде, никой не го твърди това. Въпросът е, че жената може да си мисли, че е 3 дни преди цикъл, но просто да има нередовен цикъл и да е с доста късна овулация този цикъл. Много ясно, че ако и дойде след три дни, не е имала овулация на този ден. Във второто изследване си пише ясно, че само 30% от жените реално имат фертилен прозорец някъде между ден 10 и 17. Овулацията може да е на ден 8, може и на ден 60, както е отбелязано в изследването. Някоя жена с овулация на ден 30 този цикъл може да си мисли, че има 3 дни до цикъла, но реално да не е така.

Нека ако ще претендираме да сме добре запознати, да знаем наистина фактите.

# 775
Оцеляват, ако мъжът е млад жребец, с хубави гени и режим на хранене. При мъжете над 33-35 нещата вече не стоят така. 5 дни са си малко мечта.

# 776
Източник, моля. Потвърдете твърдението си с източник. И оцеляването не зависи само от мъжа, зависи и от средата в женската репродуктивна система. Затова цервикалната слуз преди овулация се променя - за да може да е благоприятна за сперматозоидите и те да оцелеят в нея. През неплодовите дни цервикалната слуз убива сперматозоидите. На много контрацептивни средства реално това им е единият от основните механизми на действие - на препаратите само с прогестини например, хормоналните спирали и тн.

Иначе най-фертилните дни са денят ПРЕДИ овулация и може би денят преди това. Най-добре е сперматозоидите да са стигнали фалопиевата тръба и да чакат яйцеклетката вече, след като се отдели - все пак отнема време да се стигне до там, а на яйцеклетката бързо и спада качеството с времето. Но това не променя факта, доказан с изследвания и приет от специалистите, че фертилният прозорец е 6 дни. Който твърди нещо друго, да го докаже

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 18:38 от Zimk02

# 777
КРР моите уважения, но говориш глупости. Как ще е само няколко часа овулацията? Нали не мислиш, че е 1-2 часа? Ние правихме един единствен опит в денят на положителния тест за овулация, в следващите 2 дни не сме правили опит. Т.е. овулацията е била на другият ден. И забременях. Как си го обясняваш при положение, че мъжът ми е над 35, на 38 години сме и двамата, с не много добри гени, даже качи някой килограм.

# 778
Оцеляват, ако мъжът е млад жребец, с хубави гени и режим на хранене. При мъжете над 33-35 нещата вече не стоят така. 5 дни са си малко мечта.
То възрастта важи и за качеството на яйцеклетките, както и други фактори, но жените си забременяват масово вече след 30-35г.
Отделно проучванията не са правят само върху 20-25 годишни мъже.

# 779
Източник? Учебник по биология, например? Научете разликата между овулация и фертилен период. Две различни понятия, с различни функции.

Леле, какви пропуски на знания... Нищо чудно и че темата е такъв буламач... Това са елементарни неща, още повече за хора, решили да имат дете...
Не ми се коментира вече, наистина...

Общи условия

Активация на акаунт