Шестокласници 2023/2024 - Тема 3

• 27 920
  • 797
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Предполагам, че особено по БЕЛ изискванията са много високи.

# 196
  • София
Уфффф... Рали все се разминава на точка-две с 5,50. Много високи изисквания, обаче и много сериозен учител. Същото по история, същото по математика. Поне като гледам контролни и класни... В крайна сметка се надявам, че всички усилия се отблагодаряват рано или късно. Предстои да видим.
П.С. Сега, няма да крия, че тя е много спокоен човек, кара си го лека-полека Simple Smile Хич не се впряга. Вероятно ако се напъне може и повече. Но от опит знам, че не всичко е на всяка цена. Кака ѝ имаше две четворки в 7 клас, ама пак влезе да учи в НПМГ, така че... отделно пък после в 12 клас виждаш как всички деца около теб, независимо от училището намират чудесна реализация. И от най-обикновено училище може да влезеш да учиш право или медицина, програмиране и т.н.

# 197
  • София

Все се надявам да ги подкрепят поне по балообразуващите предмети с оформяне в полза на децата.....
Аз съм скептична, особено като чета и седмокласната тема. По-скоро си мисля че ще се презастраховат за някои деца с по-ниски оценки, за да не дават обяснения после (дали на директор, дали някъде другаде). Тази година късните изпити и излизането на резултатите след края на учебната година им разваля досегашната практика на учителите да оформят чак след резултатите от НВО. Очаква се и догодина да е така.

# 198
Не знам кое е по-добре. От една страна по-късното провеждане им дава малко време за упражнение, след като са завършили учебния материал по всичко, но пък това чакане......
Ще го мислим догодина, де, но се надявам дните за НВО да са поне четв. или петък и после понеделник, т.е. да не е като тази година 19 и 21 юни, сряда и петък.

# 199
  • София
Уфффф... Рали все се разминава на точка-две с 5,50. Много високи изисквания, обаче и много сериозен учител. Същото по история, същото по математика. Поне като гледам контролни и класни... В крайна сметка се надявам, че всички усилия се отблагодаряват рано или късно. Предстои да видим.
П.С. Сега, няма да крия, че тя е много спокоен човек, кара си го лека-полека Simple Smile Хич не се впряга. Вероятно ако се напъне може и повече. Но от опит знам, че не всичко е на всяка цена. Кака ѝ имаше две четворки в 7 клас, ама пак влезе да учи в НПМГ, така че... отделно пък после в 12 клас виждаш как всички деца около теб, независимо от училището намират чудесна реализация. И от най-обикновено училище може да влезеш да учиш право или медицина, програмиране и т.н.

Vache, сигурно имате повече от един учител по математика и БЕЛ, защото съученик на дъщеря ми, който много се интересува от история, всъщност трима от нейния клас влезнаха след 4-ти клас в  НГДЕК, но той се върна след първия срок тази година, тъй като не бяха доволни от преподавателите по тези предмети, както и от немския. Но от собствен опит знам, че изискванията и очакванията на родителите доста се различават.

# 200
Винаги са били през ден в една и съща седмица изпитите

# 201
  • София
Пух, шестокласниците имат еднакви преподаватели. Само по езика са различни. Аз съм много доволна от преподавателите. Много зависи наистина какво очакваш. По БЕЛ има много големи изисквания, както по история. По история се правят неща, които децата в другите училища не са чували. Отговаря се на исторически въпроси. Ако за Египет другите учат за 3 фараона, нашите за 10 (примерни са тия числа).   Честно казано очаквам учителският състав да се запази. Изобщо не съжалявам, че детето ми учи там, макар да не беше първото желание в 4 клас, а компромисното.Изискванията и натоварването са големи. Не всеки издържа на това. Моето дете до 4 клас е работило при голямо натоварване и няма проблем сега. Да, има петици, но има и доста солидни знания.

П.С. В интерес на истината около мен има деца от различни випуски и има крайно недоволни и много доволни. Но от собствен опит и в училището на голямата ми дъщеря НПМГ имаше недоволни и доволни Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 15:36 от Vache

# 202
  • Бургас
Школото днес ме разби с превода си!
Щом са казали,ще се пие! 🍻

# 203
Някаква новост е май, вчера и аз получих… с оригиналния текст 😅

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 19:09 от second

# 204
  • София
Joy
Да бяха уточнили какво.

# 205
  • Бургас
Кой какво му е на сърце!🍻

# 206
Хаха,  това от кое меню е, че не видях при моя.....

Иначе трябва задължително да се пие, ама що наляво?!!

# 207
Ххахахха. От известно време Школо все едно превежда от чужд език - и става объркани в превода.
За НВО-то - честно казано тази година / при тия жеги / малката ходи с преносимо вентилаторче на училище. Връща се мокра - ама мога да ѝ изцедя дрехите. Представете си цяла година зор, уроци, учене, и да трябва да чакаш почти до края на месеца за НВО и годишни оценки / то щото учителите оформят в последната секунда - при нас имаше и посред нощ написани оценки /. Едва ли ще научат нещо кой знае колко за седмица-две. За мен лично - колкото по-рано, толкова по-добре. Освен това и хормоните бушуват - не се знае какъв пубертет ще ги налази. Абе всеки мери от собствената си камбанария.
Това са мои размисли. Правилни или не.... така си мисля аз.

# 208
  • София
И аз мисля, че по-рано по-добре. Голямата имаше НВО с ДЗИ-тата. През май месец. После имаше време да се провери, да се напишат оценки за годината и т.н. В началото на юли излезе класиране.

# 209
При малките всеки месец е от значение.

Общи условия

Активация на акаунт