Рим - 28 тема

• 43 460
  • 731
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте, дали някой има информация  защо затвориха фонтаните на Пиаца Навона?
За ремонт. Освен тях и други фонтани и статуите на моста Sant'Angelo, фонтаните пред San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore, La fontana dei Tritoni и т.н.
Фонтанът Ди Треви - днес.

Явно е било нещо за съвсем кратко, вижте в момента
https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/lazio/roma/fontana-di-trevi.html
Да, и аз видях, че Фонтана ди треви е отворен. Mоста със статуите на Saint D'Angelo е oтворен засега. Предварително не видях никъде информация за затварянето на фонтаните.

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 16:59 от Violet22

# 106
Момичета, имам въпрос. Запазила съм билети за аудиенцията на папата на площада
на 19.06. Ще летим обаче на 18 в късния следобед. Пише, че можем да вземем билетите в деня на самата аудиенция след 7 часа сутринта. В колко най-късно може да се случи това? (Обикновено) чака ли се много? Има ли дрескод? За църквите предполагам, че мъжът ми и синът ми ще трябва да са с  дълги панталони, а ние с дъщеря ми с покрити рамене и колене, но за площада нямам идея…

# 107
Ние бяхме без запазени предварително билети. На сайта пишеше, че за до 10.човека могат да се вземат от швейцарските гвардейци предния ден от 15 до 19 часа или в деня на аудиенцията от 7 до 8 и 30. Ние избрахме втория вариант, така или иначе се отива по-рано и отидохме направо в  деня към 7 и 20,  опашките за проверки са дълги. Разбираемо, желаещите са много.  Никой не искаше покани.

# 108
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Здравейте!
В Римския Форум може ли да се влезе ПРЕДИ точния час, за който е запазен билета за влизане в Колизеума?
Билетът е за 24ч и пише, че започват да текат тези 24ч от първото му използване.
Срещу час на влизане във форума пише "time table visible within the booking email".

# 109
Кайлис,

От кой сайт видя за тази аудиенция?
Преди две страници на тази тема и аз зададох същия въпрос и ми казаха,че няма такова нещо. Ето тук проверявах
https://www.vatican.va/content/francesco/en/events/month.dir.html/2024/6.html

Моля,ако намериш билети/ покани пиши. И ние ще бъдем в Рим по това време и ми се иска да присъстваме на аудиенцията

# 110
Хепи мама, тук ги гледах, сайтът е на първата страница на темата http://www.papalaudience.org/schedule

# 111
Ето тук има информация за билетите и часовете, които написах по-горе, за да се вземат. Ние отидохме директно сутринта. Имаше хора на опашката, които държаха в ръцете си покани. Малко се притеснихме дали ще ни пуснат, но никой не ги поиска.

# 112
gigina,
от кога е тази информация, скоро ли си била там?

# 113
Да, от края на април, и по -конкретно на  24 април беше аудиенцията. Аз предполагах, че както е написано в сайта, че при минаването на проверката, ще дадат покани, но всъщност то по-нататък няма кой да ги провери, така че може би затова се обезсмисля.

gigina,
от кога е тази информация, скоро ли си била там?

# 114
Фонтанът Ди Треви се почиства всеки понеделник и петък от монетите. Почистването е по няколко часа. А всеки втори понеделник се източва и се почиства основно.
Предполагам, че снимката е от понеделник.
Здравейте,
За първи път ще пътувам избън БГ и съм избрала Рим. Търся за две нощувки 22.07-24.07. за двама място за спане, което да не е прекалено далече или прекалено скъпо. Може ли някои да даде идея къде да намерим?
Задайте в Букинг търсене за вашите дати и град. След като излезе списъка просто отворете някой от предложените хотели. Там вече кликвате върху "Показване на картата" и излиза карта с хотела, който сте избрали, както и още доста хотели с цени. После като премествате картата в различни посоки, или увеличавате и намалявате мащаба ѝ се появяват и други предложения. Така може да си изберете място за нощуване с подходящ за вас бюджет. Както може и да видите в кой район се намира и какъв транспорт ще се използва.

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 14:45 от Lucky in love

# 115
Никой не ги иска тези покани, написано е на първа страница. Всички друго сте прочели, но не и това.
На 19 не виждам да има аудиенция.

# 116
  • БГ
Фонтанът Ди Треви се почиства всеки понеделник и петък от монетите. Почистването е по няколко часа. А всеки втори понеделник се източва и се почиства основно.
Предполагам, че снимката е от понеделник.
Да, от 10.06. е (втория понеделник от месеца беше), 11-12,30ч., чистеха здраво с четки и маркучи с вода. А тази снимка е от 11.06. (вторник).

# 117
  • София
Някой пътувал ли е скоро с ITA airways, чета сега на сайта им, че освен паспорт е нужен акт за раждане, да се види родствена връзка. Понеже този път  ще сме без бащата, декларация уж не е нужна вече. Ама случайно отварям и чета за акт за раждане, та затова да питам?

# 118
  • Milano
Носете каквото се изисква от авиокомпанията. Аз съм пътувала, но нашите имена са вписани в документите на детето, при вас е различно.

# 119
официалния сайт на галериа Боргезе не работи, поне на мен не ми се отваря. От къде купувате билети?

Някой вземал ли е билет за 17.45-19.00? Разликата само в продължителността на посещението ли е? И дали стига 1 час?

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 21:57 от БИМБА

Общи условия

Активация на акаунт