Рим - 28 тема

• 42 988
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, здравейте!
Четох, четох и не открих. Наистина ли е нормална цена за 7 нощувки -3500 лв? 2 възрастни с 3 деца( под 5 години)?
Къде да търся освен букинг и airbnb?

Амии Simple Smile в район на 40 мин с автобус от Виктор Емануил, сега гледам че искат около 5000 лв за Вашата конфигурация за седем нощувки този месец и това без туристическата такса. Май падат сериозно цените ако се отдалечаваш от центъра, но с малки деца да не можеш да си се върнеш в хотела като ти или те се скапят е тежко. Ако търсиш по евтино виж за хостели , има и стопанисвани от разни ордени и тн. и то в центъра, скромни са но чисти.

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 05:33 от Звездица небесна

# 91
  • София, България
И ние сме с три деца. Едното не го обявявайте. И без това са малки още. Ние отдавна използваме тоя метод. Много апартаменти въобще не се показват за 5 човека, а реално са подходящи.

# 92
И ние сме с три деца. Едното не го обявявайте. И без това са малки още. Ние отдавна използваме тоя метод. Много апартаменти въобще не се показват за 5 човека, а реално са подходящи.
Наистина ли? Не правят ли проблем като отидем? То най-малкото е на 1г бебе.

# 93
  • София, България
Наистина ли? Не правят ли проблем като отидем? То най-малкото е на 1г бебе.

Не, те повечето въобще не ви виждат. Ако се притесняваш пиши им го после в корспонденцията...

# 94
  • Враца
Тъкмо се чудех как се намира жилище за 5 човека.
Хотелска стая е абсурд, трябва да е airbnb.
Ние сме 4 и като ги напиша, възможностите рязко спадат. Да не говорим цената как скача.

# 95
Момичета,пак съм аз!
Попаднах ми билети за Папския дворец и Тайната градина. Някой посещавал ли ги е? Какви са ви впечатленията? Доколкото разбирам са намират на 24 км. от Рим. Притеснявам се дали ще се оправим с транспорта до там.

# 96
  • Русе
Опитвам се да купя билети за Ватиканските музеи от линка даден на първа стравица, но сайта ми излиза наполовина на италиански, наполовина на български /като му дам превод/. За ученик на 17 г. цената 8 евро ли е?

Последна редакция: сб, 08 юни 2024, 17:31 от vesssrusss

# 97
Един бърз въпрос от мен: билета за Колосеум е валиден 24 часа, но ако запазя час за влизане в Колозеум в 17 ч. Може ли да влезем във Форум на другия ден сутринта?

# 98
  • Milano
Здравейте, дали някой има информация  защо затвориха фонтаните на Пиаца Навона? Дали знаете до кога? Много съм разочарована

За ремонт. Освен тях и други фонтани и статуите на моста Sant'Angelo, фонтаните пред San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore, La fontana dei Tritoni и т.н.
До декември трябва да са готови до започването на Il Giubileo (на 24.12 се отваря Святата врата на Св.Петър)
После да няма изненадани от цените на нощувките тогава и през цялата следваща година.

Останалите постове - достатъчно е да отворите сайта на Колизеума, за да намерите отговорите.
Бабата чела, че била безплатно...къде го е чела? Ако не е инвалид не е безплатно.

Билети 24h  - първи ред от обяснението: билета важи за деня на резервацията.
Може да се влезе във Форума преди или след запазеният час за Колизеума.

Full experience - 24 евро - 2 последователни дни.

29.06 не е национален празник, а празник само на патроните на Рим, Петър и Павел.
Следователно голям църковен празник, затова Ватиканските музеи са затворени.
Има празнична литургия от 9.30ч. на площада пред базиликата Св.Петър.
За останалите неща има пост в предходната тема, за който го интересува.

# 99
От доста време следя за билети за Боргезе, но продават само до края на юни. Знам, че правят ремонт, който трябва да приключи до края на юни и се чудя дали това е причината. Някой да има повече информация?

# 100
Един бърз въпрос от мен: билета за Колосеум е валиден 24 часа, но ако запазя час за влизане в Колозеум в 17 ч. Може ли да влезем във Форум на другия ден сутринта?
Разбира се можете !

# 101
  • София
От доста време следя за билети за Боргезе, но продават само до края на юни. Знам, че правят ремонт, който трябва да приключи до края на юни и се чудя дали това е причината. Някой да има повече информация?
и аз дебна за първата неделя на Юли. Така се пада при нас и гледах,  че било безплатно. Четох из мненията, че се появяват 10 дни преди тази безплатна неделя, ама дали е вярно и аз не знам? ако има бих купила, но не намирам и платени...Та, много Ви помогнах, но и аз удрям на камък засега... Всичко друго съм купила, че и Палацо Колона даже  .. за събота..

# 102
Здравейте,
За първи път ще пътувам избън БГ и съм избрала Рим. Търся за две нощувки 22.07-24.07. за двама място за спане, което да не е прекалено далече или прекалено скъпо. Може ли някои да даде идея къде да намерим?

# 103
  • БГ
Здравейте, дали някой има информация  защо затвориха фонтаните на Пиаца Навона?
За ремонт. Освен тях и други фонтани и статуите на моста Sant'Angelo, фонтаните пред San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore, La fontana dei Tritoni и т.н.
Фонтанът Ди Треви - днес.

# 104
  • Враца
Здравейте, дали някой има информация  защо затвориха фонтаните на Пиаца Навона?
Фонтанът Ди Треви - днес.

Явно е било нещо за съвсем кратко, вижте в момента
https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/lazio/roma/fontana-di-trevi.html

Общи условия

Активация на акаунт